به گزارش ایرنا، تعطیلی باغ وحش کرمان که در ضلع شرقی شهر و در دامنه کوه‌های صاحب الزمان (عج) و همسایگی دیوار به دیوار ناحیه مسکونی قرار دارد، پس از گلایه‌های گسترده فعالان و دوستداران محیط زیست رخ داد.

کارشناسان و فعالان محیط زیست معتقدند این مرکز استاندارهای لازم زیست محیطی از جمله سیستم فاضلاب، اندازه قفس‌ها و دوری از مناطق مسکونی را نداشته و مکان آن به علت احتمال ریزش کوه نامناسب است لذا باغ وحش کرمان پس از مهلت مقرر توسط اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان کرمان برای دریافت پروانه نتوانست شرایط مطلوب نگهداری را رعایت کند و تعطیل شد.

گرچه تعداد اندکی از حیوانات در این باغ وحش در شرایط نامطلوب نگهداری می‌شدند اما وجود یک مرکز نگهداری از حیات وحش بیمار، آسیب‌دیده و گرسنه و نقطه‌ای برای تفرج گردشگران و شهروندان شهر کویری کرمان به دور از هیاهوی زندگی امروزی، توجیهی منطقی برای ادامه فعالیت آن بود.

شهرداری کرمان به عنوان متولی امر، در ادامه فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی خود و اثرات مثبت گردشگری و زیست محیطی این مرکز بر جوامع شهری کنونی در تلاش است که با همکاری سرمایه‌گذار بخش خصوصی باغ وحش کرمان را به نقطه ای خارج از شهر منتقل کند و حیات این مراکز را همچنان در این استان حفظ کند.

عوامل تعطیلی باغ وحش کرمان

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: باغ وحش کرمان مجوز فعالیت موقت تا رعایت شرایط و استانداردها را داشته و با پایان رسیدن زمان تعیین شده و رعایت نکردن این استانداردها نتوانست نظر مساعد اداره‌کل حفاظت محیط زیست و دامپزشکلی کرمان را جلب کند و تعطیل شد.

منصور پورسینا با بیان اینکه چندین عامل موجب تعطیلی باغ وحش کرمان شد افزود: کدهای زیست محیطی تغییر کرده و سخت گیری‌ها در این خصوص افزایش یافته لذا در نهایت مرکز باغ وحش کرمان باید به خارج از شهر منتقل می‌شد.

 وی بیان داشت: یکی از مشکلات زیست محیطی باغ وحش کرمان نداشتن سیستم فاضلاب بود که ایجاد این سیستم در باغ وحش کرمان به علت هزینه‌ها مقدور نبود و آن را به فاضلاب شهر هم نتوانستند متصل کنند.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: روزهای نخست به‌علت اینکه مرکز نگهداری حیوانات بود، مجوزها را مشروط به رعایت شرایط زیست محیطی دریافت کرد اما تا آخرین لحظه نتوانست این شرایط و پروانه دامپزشکی را دریافت کند.

وی تصریح کرد: تمامی این عوامل در تعطیلی باغ وحش کرمان تاثیرگذار بود ضمن اینکه از نظر اقتصادی نیز برای صاحبان آن به‌صرفه نبود.

پورسینا افزود: دوستداران محیط زیست باغ وحش کرمان را زیر نظر داشتند و عملا این مرکز از حیوانات آسیب دیده نگهداری می‌کرد و با وجود نداشتن شرایط ایده‌آل می‌توانست در بخش‌های مختلف موثر واقع شود.

سرنوشت حیوانات باغ وحش کرمان چه می‌شود؟

وی اضافه کرد: حیوانات وحشی که باغ وحش کرمان خریداری کرده بود، برای موسسات مجاز به مزایده گذاشته است.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست استان کرمان گفت: این مرکز تعداد ۲ گرگ، تعدادی کل، بز، قوچ و میش و ۲ روباه به صورت امانی از محیط زیست کرمان تحویل گرفته بود که بازگردانده شده‌اند و احتمال رهاسازی این حیوانات وجود دارد.

وی با بیان اینکه گربه‌های باغ وحش کرمان هم به علت دست آموز بودن در طبیعت رهاسازی نمی‌شوند ادامه داد: این مرکز حیوانات زینتی مثل کبوتر و سگ اهلی را می‌تواند به شخص بفروشد.

پورسینا عنوان کرد: پنج میمون نیز با مجوز محیط زیست کرمان مربوط به مرکز تحقیقات دانشگاه در باغ وحش نگهداری می‌شد که برای انجام فعالیت‌های تحقیقاتی به دانشگاه بازمی‌گردند.

باغ وحش کرمان مجوز نداشت

مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان با تاکید بر اینکه حیوانات موجود در مجموعه باغ وحش کرمان، در فضای نامناسب نگهداری می‌شدند، افزود: اداره‌کل محیط زیست و دامپزشکی نیز مجوز لازم را برای ادامه فعالیت مجموعه باغ وحش، صادر نکردند و حامیان حیوانات و حیات وحش نیز از وضعیت مجموعه باغ وحش کرمان ناراضی بودند و این موضوع را بارها اعلام کرده‌اند.

یدالله علیزاده همچنین در خصوص سرنوشت حیوانات موجود در مجموعه باغ وحش کرمان گفت: تعدادی از حیوانات متعلق به اداره‌کل حفاظت محیط زیست بود که به این اداره‌کل تحویل داده شد.

وی افزود: تعدادی از حیوانات مجموعه باغ وحش کرمان نیز متعلق به شهرداری است که به‌زودی به مراکز مجاز و یا سایر باغ وحش‌های استان کرمان تحویل داده می‌شود.

باغ وحش جدید به‌زودی در کرمان احداث می‌شود

مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان از متوقف شدن فعالیت باغ وحش این شهر خبر داد و گفت: باغ وحش جدید به‌زودی با مشارکت بخش خصوصی و استانداردهای زیست محیطی و دامپزشکی در نزدیکی کرمان احداث می‌شود.

وی افزود: باغ وحش، باید حداقل ۲ کیلومتر از حریم شهر فاصله داشته باشد، اما باغ وحش کرمان، در فاصلۀ ۳۰ تا ۴۰ متری از ساختمان‌های مسکونی و در داخل شهر قرار داشت و با توجه به اینکه شهرداری کرمان زمین لازم برای ساخت باغ وحش را در خارج از حریم شهر در اختیار دارد، برای ساخت باغ وحش در حال رایزنی با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی هستیم.

وی از سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به ایجاد باغ وحش درخواست کرد در این زمینه با شهرداری کرمان مشارکت کنند اظهار داشت: شهرداری به احتمال فراوان باغ وحش کرمان را در زمینی واقع در جاده ماهان منتقل خواهد کرد.

مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان در خصوص علت تعطیلی باغ وحش این شهر گفت: شرایط زیست‌محیطی مناسب برای گونه‌های جانوری موجود در حیات وحش، فراهم نبود، ضمن اینکه با توجه به وسعت کم و شیب زیاد باغ وحش، امکان گسترش این مجموعه و فراهم کردن فضای مناسب برای حیوانات نیز وجود نداشت.

پیمانکار باغ وحش کرمان نیز گفت: پس از اعلام تعطیلی این مرکز، اکنون در حال تحویل و تحول گونه‌های جانوری و زمین و وسایل آن هستیم.

باغ وحش کرمان که در گذشته به عنوان پارک آبشار شناخته می‌شد پیش از تعطیلی به عنوان یکی از مجموعه‌های حیات وحش استان دارای ۳۱ گونه مختلف جانوری بوده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.