وحدت برخورداری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۸۴ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی هفت شهرستان جنوبی استان کرمان به آبیاری تحت فشار مجهز شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۶۷ درصد مزارع و باغ‌های جنوب کرمان به آبیاری نوین مجهز نیستند لذا پیگیر تحقق کامل این مهم هستیم.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان تصریح کرد: سال گذشته بیش از ۶ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی هفت شهرستان جنوبی کرمان به آبیاری نوین مجهز شد.
وی از تشکیل ۲۰ هزار پرونده برای اجرای سامانه آبیاری تحت فشار خبر داد و گفت: در صورت تخصیص اعتبار، این طرح‌ها اجرا می‌شوند.
برخورداری تصریح کرد: یکنواختی بیشتر پخش آب در زمین ناهموار، انجام آبیاری‌های سبک و سنگین، تسهیل در اتوماتیک شدن آبیاری، توانایی پخش همزمان کود، سم، آب و ایجاد تغییرات مطلوب در وضعیت آب و هوایی مزرعه ازجمله مزایای استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری است.

وی با بیان اینکه برای اجرای سامانه آبیاری تحت فشار باید کیفیت آب کشاورزی را مورد توجه قرار داد، گفت: آب در سامانه آبیاری تحت فشار نباید دارای خورندگی، مواد شیمایی مضر و ذرات معلق باشد تا به لوله‌ها و یا گرفتگی نازل‌های آبیاری منجر نشود.

برخورداری افزود: کیفیت آب در آبیاری تحت فشار بسیار حائز اهمیت است و در صورتی که آب مناسب نباشد باید از واحدهای فیلتراسیون استفاده شود و  متقاضیان دریافت طرح آبیاری نوین باید با مراجعه به مراکز خدمات جهاد کشاورزی در سامانه ثبت نام کنند.

وی افزود: دولت ۸۵ درصد اعتبار این طرح را به صورت بلاعوض پرداخت می‌کند و همچنین هزینه آزمایش آب و خاک نیز رایگان است.

از بعد از انقلاب تاکنون حدود ۲ میلیون هکتار اراضی سنتی پایاب منابع کوچک آبی نظیر چشمه، قنات و چاه و همچنین حدود حدود ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی پایاب شبکه‌های بزرگ در کشور که به اراضی مدرن معروف هستند به سامانه های نوین آبیاری تجهیز شده و حدود ۱۲۰ هزار هکتار نیز در حال اجرا است.

به گفته عباس زارع مجری سامانه های نوین آبیاری کشور، متوسط اراضی آبی کشور که به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده‌اند حدود ۲۴ درصد بوده در حالی که در جنوب کرمان ۳۳ درصد اراضی به سامانه‌های نوین تجهیز شده و این یعنی جنوب کرمان در زمینه اجرای این طرح‌ها پیشرو است.

سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان مستقل از مرکز استان، هفت شهرستان با جمعیت یک میلیون نفر را تحت پوشش دارد.

سالانه چهار و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در این منطقه تولید می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.