سیدمحمدرضا ترابی موسوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشترین خسارت ناشی از بیماری کرونا به بخش های کشاورزی استان کرمان از جمله پسته، خرما، محصولات گلخانهای، دام، طیور و آبزیان وارد شده است.
وی بیان کرد: خسارت های بیماری کرونا در پسته بالای ۷۰ درصد، خرما بین ۴۰ تا ۷۰ درصد و در بخش آبزیان، دام و طیور و محصولات گلخانهای کمتر از ۴۰ درصد برآورد شده که مشکلاتی را برای فعالان این بخش ها بوجود آورده است.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمان تصریح کرد: کاهش شدید قیمتها در پسته، خرما و مرغ، صادر نشدن برخی محصولات به دلیل تعطیل بودن صنعت بسته بندی و بسته شدن مرزها و فاسد شدن محصولات کشاورزی از جمله عوامل خسارت زا در بحران شیوع ویروس کرونا محسوب می شود.
وی ادامه داد: همچنین تامین نشدن سم و کود مورد نیاز کشاورزان، تامین نشدن پلاستیک های مورد نیاز گلخانه داران، تعطیل شدن صنعت حمل و نقل و تامین نشدن خوراک دام و طیور، خسارت هایی را به فعالان این حوزه وارد کرده است.
ترابی موسوی تاکید کرد: برای جبران خسارت های ناشی از کرونا به بخش کشاورزی پیشنهاد می کنیم، بانک مرکزی تسهیلات ارزان و یا وام بلاعوض به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال برای خسارت های وارد شده در نظر بگیرد.
وی با بیان اینکه فعالان بخش کشاورزی برای ایجاد و رونق کار خود از تسهیلات استفاده کرده اند اظهار داشت: بانک ها و موسسات مالی با بخشیدن سود و جرائم تسهیلات سال گذشته و امهال اصل وام به مدت یک سال کشاورزان استان را برای ادامه فعالیت یاری کنند.