مهدی حسینی نژاد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اولویت توزیع ماسک در استان کرمان بر اساس مصوبه برای داروخانه ها نبود.
وی اظهار داشت: طبق گزارشی که رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان ارائه کرده است متوسط ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار عدد ماسک نیاز این استان است لذا بر اساس پروتکل و دستورالعمل های ملی، ماسک و دستکش سهمیه بندی می شود و در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی قرار داده می شود.
وی تصریح کرد: تقریبا حدود یک ششم(۵۰ هزار عدد ماسک) نیاز استان را تولیدی های استان تولید می کنند و مابقی نیاز استان در اختیار خود دانشگاه علوم پزشکی است.
رئیس سازمان صمت شمال استان کرمان توضیح داد: اولویت آن است که عموماً به سنگربان های خط مقدم یعنی کادر پزشکی، پرستاران و درمانی استان ماسک ها توزیع شود بنابراین کمتر به داروخانه ها می رسد و از طرفی نیز اولویت این ۵۰ هزار عدد ماسک برای دستگاه هایی است که بیشتر با مردم در ارتباط هستند از جمله نیروی انتظامی، راه آهن.
وی در خصوص قیمت مصوب این ماسک ها، اظهار داشت: قیمت دو مدل ماسکی که در استان توسط واحدهای تولیدی، کمیته امداد و سپاه تولید می شود به استناد مصوبه ستاد کرونا در استان ماسک دولایه با قیمت ۹۵۰ تومان و ماسک سه لایه با قیمت ۳ هزار و ۵۰۰ تومان می باشد.
تولید روزانه بالای ۵۰ هزار عدد ماسک توسط واحدهای تولیدی استان
حسینی نژاد در خصوص تولید ماسک در استان گفت: ما به طور متوسط روزانه بالای ۵۰ هزار عدد ماسک توسط واحدهای تولیدی استان(صنعتی و معدنی) و همچنین سپاه و کمیته امداد امام خمینی(ره) تولید می کنیم که این آمار روزانه را در اختیار بازرسی استانداری و ستاد کرونا قرار می دهیم.
رئیس سازمان صمت شمال استان کرمان در ادامه در خصوص کار تولید ماسک توسط سمن ها، بیان کرد: گزارشی داشتیم مبنی بر اینکه روزانه حدود ۱۰۰ هزار عدد ماسک هم توسط سمن ها تولید می شود که که در این خصوص اظهارنظری نداشته و اطلاعاتی راجع به آن ندارم.
وی افزود: اما آنچیزی که ما الان توسط واحدهای تولیدی، بسیج و کمیته امداد تولید انجام می دهیم متوسط ۵۰ هزار ماسک در روز است علاوه بر اینکه پیگیری کردیم و از وزارتخانه هم توانستیم نزدیک ۱۵۰ هزار عدد ماسک را در قالب ماسک های N۹۵ و سه لایه، برای دانشگاه های علوم پزشکی استان کرمان بگیریم که در فاز اول ۷۶ هزار عدد ماسک تحویل دانشگاه شده و مابقی در فاز دوم تحویل دانشگاه های علوم پزشکی استان خواهد شد.
حسینی نژاد در خصوص مواد ضدعفونی کننده و تولید الکل توضیح داد: ما به طور متوسط روزانه، ۲ هزار و ۵۰۰ لیتر الکل ۹۶ درصد تولید می کنیم و در کنار این ها نیز با کمک مجموعه سپاه و دانشگاه ۱۸ هزار لیتر الکل به صورت ویژه در استان آمد که با کمک یکی از واحدهای تولیدی تبدیل به تبدیل به حدود ۲۴ هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده شد.
وی ادامه داد: این مواد ضدعفونی براساس مصوبه ستاد کرونا یک کارگروه متشکل از سازمان صمت، دانشگاه علوم پزشکی و سپاه تشکیل شده است، ۵۰ درصد در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی و ۵۰ درصد نیز در اختیار دانشگاه هایی که از طریق سایت دانشگاه علوم پزشکی ثبت نام کرده بودند، قرار گرفت.
تولید ماسک ها براساس هماهنگی با کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی
رئیس سازمان صمت شمال استان کرمان در پاسخ به اینکه این ماسک ها از نظر بهداشتی مشکلی ندارد و استاندارد است؟ اظهار داشت: تولید ماسک های ما براساس هماهنگی با کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی انجام شده است لذا این ۵۰ هزار عدد ماسک استانداردهای مدنظر را دارند.