ویروس کرونا با آوازه‌ای که در دنیا پیدا کرده، باعث ترس و دلهره بسیاری از مردم شد به گونه‌ای که برخی افراد مجبور شدند به روستاها و محل سکونت پیشینیان خود مهاجرت کنند و درواقع پس از سال‌ها شاهد یک مهاجرت معکوس به مناطق روستایی بودیم، کرونا باعث شد برخی روستاها و حتی مناطق عشایری پس از ده‌ها سال به محل سکونت موقت مردم تبدیل شوند، مردمی که شاید ۲۰ سال قبل تمامی خاطرات خود را در سکونت‌گاه دائمی اجدادشان رها کرده و به شهرها مهاجرت کرده بودند.

البته مهاجرت یکباره و بدون برنامه‌آنها بعضا با مشکلاتی همراه شد و در جنوب استان کرمان ما شاهد این چالش‌ها بودیم، در سیل اخیر که خسارت‌های زیادی به این منطقه وارد کرد برخی از خانوارها به موقع از کمک‌های مردمی برخوردار نشدند و به گفته مسوولان این افراد همان‌هایی هستند که بدون هماهنگی قبلی، از ترس مبتلا شدن به کرونا به کوهستان‌ها و مناطق دورافتاده پناه برده بودند و حتی فرماندار رودبار جنوب کرمان در مصاحبه اختصاصی با ایرنا بر این موضوع صحه گذاشت و اظهار داشت: برخی از اهالی منطقه در باغ‌ها و مناطق خارج از محدوده به صورت موقت ساکن شده بودند و همین امر باعث شد نتوانیم آنها را به موقع شناسایی کنیم.

محمود قانعی تصریح کرد: ساخت و سازهای خارج از طرح هادی روستایی نیز باعث کند شدن روند شناسایی و خدمات‌رسانی به برخی از خانوارهای سیل‌زده شد اما دولت با استفاده از همه ظرفیت خود، هشت مرتبه مناطق سیل‌زده را به صورت هوایی مورد پایش قرار داد تا هیچ خانواده‌ای از خدمات دولت و کمک‌های مردمی محروم نماند.

مردوار، یک روستای خالی از سکنه بود

مجید احمدی بخشدار چاه‌دادخدا قلعه‌گنج در خصوص روستای مردوار و کلیپی که اخیرا در مورد این روستا منتشر شده است می‌گوید: تعدادی از اهالی و ساکنان روستای اردوگاه بخش چاه‌دادخدای قلعه‌گنج در جنوب کرمان قبل از بارندگی‌های اخیر و حدود یک‌ماه قبل به علت شیوع کرونا از این روستا به یک منطقه خالی از سکنه به نام مردوار که در زیر دامنه کوه‌های مارز و در کِنار دره و رودخانه سُمسیلی رمشک قرار دارد مهاجرت کرده و به صورت کپرنشینی ساکن می‌شوند.
وی افزود: این خانوارها حدود ۴۰ تا ۵۰ خانوار هستند که به طور موقت از روستای اردوگاه بخش چاه‌دادخدا قلعه‌گنج به مردوار نقل مکان کرده‌اند.

 احمدی اضافه کرد: اهالی منطقه مردوار که در زیردامنه کوه‌های مارز قرار داشت حدود ۲۵ سال قبل به روستای اردوگاه نقل مکان کرده بودند.

وی تصریح کرد: در آن دوره عملیات پاکسازی این منطقه از شر اشرار و قاچاقچی‌ها برای ایجاد امنیت و اشتغال، به فرماندهی سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی آغاز شد و ساکنان مردوار به مناطق اردوگاه و ریگ‌آباد چاه‌دادخدا منتقل شدند و دولت هم زمین و موتورپمپ کشاورزی در اختیار آنان قرار داد.

پاسدار محمد مرادی جانشین ناحیه مقاومت بسیج قلعه‌گنج نیز که همراه با گروه‌های جهادی اقلام غذایی به ساکنان موقت این روستا رسانده بود اظهار داشت: اهالی این روستا در منطقه‌ای نرسیده به روستای جُهلدر ساکن بودند، حدود ۵۰ خانوار  که از روستای اردوگاه بر اثر شیوع بیماری کرونا نقل مکان کرده بودند و به دلیل صعب‌العبوری مسیر، گرفتار سیلاب شده بودند و جهادگران بسیجی این مسیر را با تراکتور طی کرده و ۶۰ بسته مواد غذایی بین  این اهالی توزیع کردند.

زهرا بی‌آزار دهیار روستای اردوگاه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: تعداد ۵۰ خانوار به علت در امان ماندن از شیوع ویروس کرونا حدود ۲۰ رو قبل از روستای اردوگاه بخش چاه‌دادخدا به کوهستان‌های زیردامنه مارز و روستای مردوار نقل مکان کردند.
وی ادامه داد: اهالی اردوگاه قبل از این در روستا سکونت داشتند و الان در این روستا به صورت کپرنشینی اقامت می‌کنند.
مسعود حیدروند مدیر ملی طرح توسعه و آبادانی شهرستان قلعه‌گنج هم گفت: بیش از یکصد بسته مواد غذایی شامل برنج و روغن، کنسرو لوبیا و مواد شوینده و بهداشتی و ضدعفونی از سوی بنیاد علوی با حمایت و مساعدت گروه‌های جهادی همکار و ناحیه مقاومت بسیج در روستاهای مردوار و بُن‌گرو توزیع شد.

انتشار کلیپی در شبکه‌های اجتماعی با عنوان نجات اهالی یک روستای سیل‌زده پس از یک هفته در جنوب کرمان، حکایت ساکنان موقت مردوار بود که در بالا خواندید.

روستای مردوار ۱۶۰ کیلومتر از مرکز قلعه‌گنج فاصله دارد.

قلعه‌گنج در فاصله ۴۲۰ کیلومتری جنوب کرمان واقع شده است.


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.