محمد رضا علیزاده روز پنجشنبه در پیام خود با تبریک روز جهانی کتاب کودک گفت: امسال که حسب شرایط موجود، لازم است تا خانوادهها با درک وظایف اجتماعی در خانه ماندن را تجربه کنند به استقبال روز جهانی کتاب کودک رفته ایم و این محدودیت ها اگرچه ناخواسته است اما می تواند لحظات شیرینی هم داشته باشد، مانند عنوان این روز که می شود ان را به یک اتفاق خوشایند در ذهن کودکان تبدیل کنیم.
وی افزود: داستان بهترین وسیله انتقال فرهنگ و حتی تجربه است که اگر با توجه به نیاز کودک و خواست او انجام گیرد، نتایج مفیدی به همراه خواهد داشت. آشنا کردن کودکان با قصه های اصیل ایرانی و فرهنگ دینی با کتاب و کتابخوانی علاوه بر حس خو. ب با هم بودن، گام بسیار مهمی برای نزدیک شدن به دنیای کودک است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان تاکید کرد: داشتن نسلی کتاب خوان و گسترش فرهنگ مطالعه جز با سرمایه گذاری بر کودکان و نوجوانان محقق نخواهد شد، بنابراین امروز و امسال می تواند سر آغاز حرکتی جمعی باشد تا محیط خانه را برای "کتاب خوانی خانوادگی در روزهای چهاردهم هر ماه " آماده کنیم.
وی ادامه داد: علاوه بر مطالعات دیگر پیشنهاد می شود که در چهاردهم هر ماه، خانواده ها گرد هم امده و ساعتی به کتاب خوانی برای کودکان و سایر اعضای خانواده اختصاص دهند، این گونه می توان امید داشت که سالهای بعد، شیرینی و حلاوت مستمر کتابخوانی خانوادگی از تلخی خاطرات ویروسی به اسم کرونا کم کند.
علیزاده تصریح کرد: جامعه دانا، جامعه ای فعال، راستگو، صادق و پویاست، و دانایی جز از راه کتاب و. کتابخوانی حاصل نخواهد شد، بنابراین این روز را گرامی میداریم و امید واریم تا نسل کودک و نوجوان ما با همنشینی با کتاب، نسلی مهربان، دانا و توانا باشد.
روز جهانی کتاب کودک مصادف با ۲ آوریل برابر با ۱۳ فروردین است که به علت تلاقی آن با ۱۳ نوروز، در ایران به روز ۱۴ فروردین موکول شده و به افتخار زادروز هانس کریستین اندرسن، نویسنده داستانهای کودکان نامگذاری شده است.
این روز از سال ۱۳۴۹ در ایران به رسمیت شناخته شده و وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۳۵۰ روز ۱۴ فروردین هر سال را روز جهانی کتاب کودک در ایران اعلام کرده است.