به گزارش خبرنگار مهر، سردار حسین معروفی پیش از ظهر یکشنبه در جمع اصحاب رسانه به بحث سیل اخیر در مناطق جنوبی استان کرمان اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به هشدارهای اداره هواشناسی و مدیریت بحران در خصوص جاری شدن سیلاب در روزهای ۲۷ و ۲۸ فروردین به ما آماده باش داده شد. بر این اساس روز اول فروردین با هماهنگی نیروی زمینی سپاه، قرارگاه قدس، نیروی دریایی سپاه و قرارگاه سازندگی همزمان پنج قرارگاه با یک قرارگاه مرکزی تشکیل دادیم، لذا پس از بارش باران شدید در روز سه‌شنبه به هیچ عنوان غافلگیر نشدیم و پس از وقوع سیل با تمام توان وارد عمل شدیم.

وی افزود: در گام اول خروج آب از خانه‌های مردم را در دستور کار قرار دادیم که به وسیله مردم و نیروهای ما انجام شد، در گام دوم لایه‌روبی و گام سوم ضدعفونی را مد نظر قرار دادیم که در این راستا سه دستگاه ماشین سنگین و ۱۷ کولی مجهز به منطق اعزام شدند.

معروفی گفت: کانون بحران ما در منطقه رودبار جنوب و زهکلوت بود که در اثر سیلاب خانه‌های مردم از بین رفتند و دو هزار و ۵۰۰ رأس دام تلف شد و لوازم خانگی هم دچار خسارت شد.

وی بیان کرد: روزهای اول و دوم بیش از ۱۶ هزار غذای گرم بین مردم توزیع شد اما برای پیشگیری از ابتلای مردم منطقه به ویروس کرونا تصمیم گرفتیم غذا و اقلام خوراکی به صورت کنسروجات و بسته‌بندی بهداشتی در اختیار مردم قرار گیرد.

فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان گفت: خوشبختانه مردم این منطقه مردمی با همت و تلاشگر هستند به همین دلیل از همان ابتدا خود مردم شروع به همکاری کردند.

معروفی تصریح کرد: منطقه رودبار جنوب این از حیث شیوع ویروس کرونا جزو مناطق سفید استان به شمار می‌آید ضمن اینکه تصمیم بر این شد فقط از خود مردم کمک بگیریم زیرا احتمال داشت افرادی که در راستای امداد رسانی به این منطقه وارد می‌شدند ناقل بیماری باشند و مردم این منطقه را آلوه کنند.

وی یادآور شد: این منطقه توسط سپاه قرق شد و به هیچ فرد غیر بومی اجازه ورود به این منطقه داده نشد البته افرادی که برای کمک رسانی آمده بودند چه از بچه‌های جهادی و چه افراد خیر به خاطر این تصمیم ناراحت شدند اما جان مردم برای ما در اولویت بود.

فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان ادامه داد: مردم در این مناطق با مشکل سیلاب روبرو هستند که مشکلی مالی است اما نمی‌توانیم اجازه دهیم با ورود افراد غیربومی که شاید ناقل بیماری باشند جان مردم به مخاطره بیفتد و مشکل سیلاب تبدیل به مشکل بزرگ‌تری شود که علاوه بر مال آنها جانشان نیز در معرض تهدید قرار گیرد.

معروفی اذعان داشت: مردم و خیران می‌توانند کمک‌های نقدی و غیر نقدی را به سپاه و هلال احمر تحویل دهند که با هماهنگی انجام شده کمک‌ها به شهرستان جیرفت منتقل و دپو می‌شوند که پس از ضدعفونی کامل در بسته‌بندی‌های بهداشتی با خودروهای سر پوشیده به دست مردم آسیب دیده می‌رسد.

وی ادامه داد: ما می‌خواهیم کرامت مردم این منطقه حفظ شود بنابراین مواد غذایی را شبانه توزیع می‌کنیم زیرا احتمال دارد افراد سود جو و بداخلاق از این موقعیت سوءاستفاده کنند و فیلم بگیرند.

معروفی گفت: قرارگاه دیگری در جنوب به عنوان قرارگاه خدمات اجتماعی جبهه انقلاب اسلامی راه‌اندازی شده و پیشنهاد دادیم تا تمام اقداماتی که در شهرستان کهنوج انجام شده در زهکلوت نیز انجام شود که مورد پذیرش قرار گرفت.

وی افزود: چند کارواش در چند نقطه زهکلوت راه‌اندازی شده که کار شستشوی فرش‌های مردم را به عهده گرفته‌اند.

فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان گفت: منطقه زهکلوت جزو مناطق گرمسیر استان به شمار می‌رود که پس از فروکش کردن سیل در این منطقه درصد رطوبت بالا می‌رود به همین دلیل بیمارستان صحرایی ۲۰ تخته با هماهنگی نیروی دریایی سپاه مستقر کردیم که مجهز به بخش‌های آزمایشگاهی، رادیولوژی، داروخانه مجهز و پزشک متخصص است که مردم منطقه از آن استقبال خوبی کرده‌اند ضمن اینکه تا زمانی که مردم این منطقه احتیاج داشته باشند این بیمارستان بر پا خواهد بود.

معروفی گفت: با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هماهنگ کردیم ضمن اینکه مسئول احسان این ستاد به منطقه اعزام شد تا در راستای دستور رهبری عمل کند، زیرا مردم این منطقه در اثر سیلاب آسیب‌های زیادی متحمل شده‌اند که در فاز اول عهده‌دار خرید ۵۰۰ رأس گوسفند برای این منطقه شدند ضمن اینکه منطقه در حال پایش از لحاظ میزان خسارات وارد شده به منازل و وسایل مورد نیاز مردم هستیم.

فرمانده سپاه ثارالله کرمان گفت: پس از بررسی اولیه میزان خسارت‌های وارد شده به مردم شش قلم کالای ضروری شامل یخچال، قالی، سرویس قابلمه و ظروف، گاز طرح فر، و پنکه رومیزی برآورد شده است.

وی ادامه داد: به علت جاری شدن سیلاب در منطقه زیرساخت‌ها و مسیرهای دسترسی تخریب شد که در حال حاضر ۲۴ دستگاه مهندسی از نیروی زمینی سپاه در منطقه آماده هستند ضمن اینکه اولویت ما تقویت و اصطلاح سیل‌بندها است.

معروفی یادآور شد: به دنبال اقداماتی هستیم که دیگر سیل به این مناطق خسارت وارد نکند ضمن اینکه در ریگان هم سیل به ۲۰ روستا و جمعیت پنج هزار نفر خسارات وارد کرده که قرار شد ارتش مدیریت آن را بر عهده بگیرد.

معروفی ادامه داد: یک هزار بسته معیشتی و دو هزار پتو توسط سپاه به این منطقه هدیه شده ضمن آنکه در دو روستا به دلیل پرداخت نکردن پول انشعاب، لوله‌کشی در این روستا انجام نشده و آب آشامیدنی نداشتند که سپاه هزینه آن را تقبل کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1394422
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.