به گزارش ایرنا ، محمد جواد فدایی استاندار کرمان در این تماس تلفنی با اشاره به سفر روز گذشته به جنوب استان و بخش جازموریان، گزارشی از آخرین شرایط مناطق سیلزده و اقدامات انجام شده را ارائه کرد.
همچنین در تماس تلفنی معاون اول رئیس جمهوری با استاندار کرمان وضعیت مقابله با ویروس کرونا در کرمان بررسی شد.
بر اثر بارش های ۲ روز گذشته در جنوب کرمان، خسارات زیادی به راه ها، پل ها، مناطق مسکونی و غیره در شهرستان های کهنوج، فاریاب، قلعه گنج و بخش زهکلوت وارد شد.
پیشتر معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان نیز در ارتباط با آخرین وضعیت امداد رسانی به مناطق سیل زده جنوب این استان گفته بود : ۲۱۰ راه روستایی در سیلاب سال جاری منطقه جنوب این استان قطع شده بود که ۹۵ راه از این تعداد با همت امدادگران بازگشایی شد.
سیدمصطفی آیتاللهی موسوی افزود: با کمک دستگاههای اجرایی، کارهای بزرگی در زمینه مقابله با بحرانهایی همچون سیلاب در این استان طی یک سال گذشته انجام شد که از تخریبهای بیشتر سیل در سال جاری جلوگیری شد.
به گفته آیت اللهی موسوی با مدیریت فرمانداران و دهیاریها، اقلام معیشتی و زیستی میان خانوادههای سیلزده توزیع میشود.
وی عنوان کرد: حجم بالای بارندگی در روزهای دوم و سوم فروردین ماه سال جاری در کوتاه مدت رخ داد و مناطق جنوب و شرق این استان از جمله رودبار جنوب، کهنوج، قلعهگنج و ریگان دچار سیلاب شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان ادامه داد: سوم فروردین در کهنوج ۱۴۱ میلیمتر بارندگی داشتیم که بیش از میزان پیشبینی هواشناسی بود و شهرستانهای رودبار جنوب ۸۹ میلیمتر، جیرفت و عنبرآباد ۳۱ میلیمیر و ریگان ۲۴ میلیمتر بارندگی را تجربه کرد که با این وسعت بارندگی حجم آب زیادی را سرازیر این مناطق کرد.
آیت اللهی موسوی گفت: در منطقه زهکلوت و کهنوج آب به داخل شهر وارد شد و سیستم فاضلاب را نیز با مشکل مواجه کرد.
وی عنوان کرد: بعد از هشدارهای هواشناسی بلافاصله پیغامهای بحران را ارسال کردیم و در بارندگی اخیر نیز به مدیران شهرستانها، فرمانداریها و دستگاههای عضو مدیریت بحران آمادهباش داده شد.
آیتاللهی موسوی تصریح کرد: تا زمانی که آب فروکش نکند ماشین آلات نمیتوانند وارد مناطق آسیب دیده شوند و در نتیجه مدتی زمان نیاز داریم، اما تا فردا بازگشایی راه دیگر روستاها را خواهیم داشت، البته نیازهای شهروندان تامین شده و در حال توزیع در مناطق است.
وی همچنین از رفع مشکل قطعی آب ۷۰ روستا و برق ۶۱ روستا سیل زده خبر داد و گفت: راه اصلی رودبار - زهکلوت، زهکلوت - ایرانشهر، قلعهگنج - کهنوج، کهنوج - بندرعباس در جنوب استان و راه ارتباطی ریگان - ایرانشهر مسدود شد که در حال بررسی و رفع است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان بیان کرد: با کمک دستگاههای اجرایی، کارهای بزرگی در زمینه مقابله با بحرانهایی همچون سیلاب طی یک سال گذشته انجام شد که از تخریبهای زیادتر در امسال جلوگیری به عمل آمد.
اللهی موسوی افزود: طرحی در مجموعه مدیریت بحران استان کرمان با عنوان اضطرار سیل دیده شده است که لایهروبی رودخانهها در این طرح بوده و موجب کاهش خسارت شده است.
وی خاطرنشان کرد: در منطقه زهکلوت سه بند خاکی در بالادست در حال احداث است که یکی اجرا شده و ۲ بند باقی مانده، حجم بارندگی اخیر بیش از پیشبینی هواشناسی بود و در نتیجه حجم بالای میزان آب پشت این بندها، سرریز شده و به داخل شهر وارد شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان بیان کرد: در ابتدای بروز سیل مشکل ارتباط مخابراتی به دلیل قطع برق و آببردگی مسیرها را داشتیم که با هماهنگی و مدیریت مخابرات بخشی از ارتباط برقرار شد.
آیتاللهی موسوی افزود: برخی از روستاها در مناطقی قرار دارند که به دلیل سیلاب امکان رسیدن به آنها تا الان ممکن نشده، اما امیداوریم فردا تمام این مشکلات برطرف شود.
وی گفت: عملیات ارزیابی خسارت سیل با مدیریت فرمانداریها در حال انجام است که پس از جمعبندی به ستاد مدیریت بحران کشور ارسال میشود.