سعید برخوری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس گزارش ارسالی تحلیل عملیات برداشت غلات کشور در سال زراعی ۹۸-۹۷ و مقایسه کیفی و کمی آن نسبت به سالهای قبل از سوی مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی، منظقه جنوب کرمان در بحث کاهش ضایعات پیشرفت کرده است.
وی با بیان اینکه سالانه ۱۴۰ هزار تن غلات در جنوب کرمان تولید و برداشت میشود تصریح کرد: سال گذشته حدود ۶.۴۴ درصد ضایعات برداشت داشتیم و امسال این عدد به ۴.۷۱ درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: مبنای این سنجش، کنترل و انجام معاینههای فنی کمباینها، نظارت کامل و مستمر در منطقه، جابهجایی به موقع کمباینها، نظارت بر برداشت و افزایش درجه مکانیزاسیون بوده و درنهایت در مقایسه نموداری کنترل ضایعات کشور و طبق اعلام مرکز توسعه وزارت جهادکشاورزی، جنوب کرمان از منطقه قرمز نمودار در سال زراعی ۹۸-۹۷ به منطقه سبز ارتقا یافته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با اشاره به خط اعتباری مکانیزاسیون جنوب کرمان در سال جاری افزود: مبلغ اعتبار معرفی شده به بانکهای عامل ۳۵ میلیارد تومان و مبلغ اعتبار جذب شده ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است.
وی با اشاره به تعداد ۱۰۵ دستگاه تراکتور خریداری شده در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان، بیان داشت: با وجود تحریمها و جنگ اقتصادی در کشور، نسبت به سال گذشته ۲۵ دستگاه تراکتور بیشتر در این منطقه جذب شده است.
برخوری به پلاکگذاری تراکتورها در جنوب استان کرمان اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال تا کنون طی ۳ مرحله بازدید از تراکتورهای منطقه تعداد یکهزار و ۵۰۰ دستگاه برای شمارهگذاری معرفی شده که در مقایسه با سال قبل رشد سه برابری داشته است.
وی اظهار داشت: در سه ماهه نخست سال آینده با برنامهریزیهای انجام شده، تمامی ماشینهای کشاورزی خودگردان منطقه پلاکگذاری میشود.
این خطه از هفت شهرستان با سطح زیرکشت حدود ۲۴۲ هزار هکتار، ۲۹ درصد سطح زیرکشت و حدود ۶۷ درصد از مجموع تولید محصولات کشاورزی و دامی استان و حدود چهار درصد از تولید کشور را به خود اختصاص داده و به تنهایی در ۱۰ محصول کشاورزی رتبه اول تا سوم تولید و سطح زیرکشت کشور را داراست.
سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان مستقل از مرکز استان، هفت شهرستان را تحت پوشش دارد.