به گزارش روز جمعه ایرنا، فریدون فعالی با بیان اینکه طرح مطالعه و ساماندهی فضای سبز باغ شاهزاده ماهان در حال اجرا است افزود: این طرح با همکاری مشترک پایگاه ثبت جهانی باغ شاهزاده ماهان و پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی دانشگاه شهید باهنر کرمان در حال انجام است.
وی هدف از اجرای این طرح را بررسی و پایش بیماری های درختان تاریخی باغ شاهزاده ماهان و ارائه راهکارهای مقابله با آن عنوان و تصریح کرد:
در حال حاضر تمام درختان این باغ ثبت جهانی، عاری از هرگونه بیماری است و هیچ آفتی آنها را تهدید نمی کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با اشاره به اینکه تمام نهال های کاشته شده در روز درختکاری در گلخانه باغ شاهزاده ماهان و از نسل همان درختان قدیمی پرورش یافته اند افزود: یکی از اقدامات خوبی که امسال در پایگاه ثبت جهانی باغ شاهزاده ماهان انجام شده، احیا و توسعه گلخانه این باغ است تا در فصل درختکاری، نهال و گیاهانی برای کاشت و قلمه زنی آماده شود.
فعالی تاکید کرد: ساماندهی فضای سبز و پوشش گیاهی این باغ تاریخی از اولویت های اصلی پایگاه ثبت جهانی باغ شاهزاده ماهان است.
وی با بیان اینکه طرح احیا، توسعه و کاشت پوشش گیاهی باغ شاهزاده ماهان با جدیت دنبال می شود، گفت: حفظ و نگهداری این باغ ثبت جهانی به عنوان یکی از مهمترین آثار به جامانده از دوره قاجاریه بسیار حائز اهمیت است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان سپس به اهمیت درخت و درختکاری اشاره کرد و افزود: مشارکت در امر درختکاری و حفاظت از عرصه های منابع طبیعی از اصول مهمی است که باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
فعالی ادامه داد: سلامتی و تندرستی بشر در گروی حفظ و ارتقای طبیعت و توسعه سرسبزی است و باید تلاش کنیم تا طبیعت بیش از گذشته حفظ شود.
وی با بیان اینکه باغ شاهزاده ماهان در سال ۱۳۹۰ به عنوان سیزدهمین اثر ایرانی در فهرست میراث جهانی به ثبت یونسکو رسید، خاطرنشان کرد: هر ساله تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی از این باغ دیدن می کنند.
- کدخبر: 1373566
- منبع: irna.ir
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد