فریدون فعالی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: مدارک به دست آمده از تم گاوان نشان می دهند که این محوطه حدود ۶ هزار سال قبل یک مرکز مهم تولید سفال در حوزه هلیل رود بوده است.
وی با اشاره به اینکه این فصل از کاوش به مدت ۲ ماه به طول انجامید، اظهار داشت: تپه باستانی تم گاوان که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده سه دوره مهم فرهنگی همچون دوره مس سنگی، عصر مفرغ و دوره های تاریخی هخامنشی و اشکانی را در خود جای داده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان فعالی بیان داشت: کاوش های باستان شناسی تم گاوان اطلاعات ارزنده و جدیدی از روند تکاملی فرهنگ های جیرفت در اختیار باستان شناسان قرار داده است که مربوط به دوران پیش از شکل گیری تمدن و شهرنشینی در این منطقه است.
وی با تاکید بر اینکه این ویژگی در کمتر تپه باستانی در حوزه فرهنگی هلیل رود دیده می شود که نشانگر اهمیت دوچندان این محوطه است افزود: کاوش های لایهنگاری در محوطه باستانی تم گاوان با هدف دستیابی به یک شناخت کلی از محوطه مذکور از قبیل شناخت دوره های مختلف محوطه، چگونگی ایجاد و شکلگیری محوطه، آشنایی با ترتیب قرار گرفتن لایههای باستانی روی یکدیگر صورت گرفته است.
فعالی از اتمام فصل نخست کاوش تپه باستانی «تم گاوان» شهرستان جیرفت خبر داد و گفت: کاوش تپه باستانی تم گاوان جیرفت که با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور, دانشگاه جیرفت و پایگاه باستان شناسی این شهرستان آغاز شده بود به کار خود پایان داد.
وی عنوان کرد: امیدواریم در کاوش های آینده در حوزه جیرفت ابعاد بیشتری از تمدن منطقه مورد کاوش قرار گرفته و اطلاعات مهم و ارزنده ای در این باره بدست آید.