خبرگزاری مهر - گروه استانها: رقابتهای ورود به مجلس و کسب ۱۰ کرسی استان کرمان در ۹ حوزه انتخابیه و بزرگترین استان کشور آغاز شده و از روز اول مردم شاهد و ناظر روند تبلیغات و فعالیتهای کاندیداها برای ورود به مجلس هستند، دلسوزی و تخصص و تجربه از یک سو و وعدهها و گاه تخریب و هزینههای میلیاردی از سوی دیگر در مقابل چشم مردم قرار گرفته است.
مردم هر دو روی سکه را میبینند و تصمیم میگیرند که آیا رأی به افرادی که تخصص و تجربه مدیریت دارند میتواند برای نمایندگی استان بهتر باشد یا افرادی که به هر شیوهای برای ورود به مجلس متوسل میشوند.
بازار وعدهها این روزها داغ است، هر نمایندهای بنا به مشکلات مردم قولهایی به آنها میدهند که گاه اجرای این وعدهها غیر قابل امکان است
بازار وعدهها این روزها داغ است، هر نمایندهای بنا به مشکلات مردم قولهایی به آنها میدهند که گاه اجرای این وعدهها غیر قابل امکان است.
طبق قانون وظیفه نمایندگان مجلس قانون گذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین است اما برخی از کاندیداهای مجلس با توجه به نیازهای بر زمین مانده مردم قولهایی میدهند که پس از رأی آوردن و تصاحب کرسی مورد نظر در انجام آنها ناتوان هستند.
بروز وضعیت فعلی اقتصادی و مقایسه وعدههای کاندیداها در انتخابات مجلس و رئیس جمهوری گذشته نمونهای از این رفتار افرادی است که در پی جلب توجه و آرا مردمی هستند.
انتخاب صحیح و تحت تأثیر قرار نگرفتن وعدههای غیرممکن میتواند کلید رهایی از مشکلات باشد
وقتی به چهار سال قبل برگردیم و به حوزههای ۹ گانه استان کرمان نگاهی کنیم میبینیم که برخی از نمایندههای قبلی استان نیز در همین مسیر گام برداشتهاند و طی سالهای گذشته حتی یک بار نامی از آنها در راستای تأثیرگذاری در استان برداشته نشده است اما طی روزهای باقیمانده به دور جدید انتخابات بار دیگر فعال شده و در مجامع حضور مییابند و وعدههایی را برای کسب رأی مردم میدهند.
جوان گرایی و انتخاب افرادی که خالصانه برای توسعه کشور و ارزشهای انقلابی تلاش میکنند میتوان کلید گرهای باشد که با مدیریتهای مکرر افراد پا به سن گذاشته طی سالهای اخیر باز نشده است
هر چند که در حال حاضر اکثر اقدامات انجام شده در روند اجرایی این حوزههای انتخاباتی را هم اکنون میتوان در رزومه انتخاباتی کنونی این نمایندهها مشاهده کرد اما اگر با دقت بیشتر در عملکرد برخی از نمایندهها دقت کنیم ردی از پیگیری آنها در اجرای این مصوبات دیده نمیشود و لیست عملکردها نیز مانند وعدههایی بی سرانجام ارائه شده است.
در چنین شرایطی و با توجه به اینکه کشور در معرض جنگ اقتصادی قرار دارد و گام برداشتن همه مسئولان در مسیر بیانیه گام دوم انقلاب ضروری است و اتحاد و همدلی برای گذر از موانع به تخصص و تجربه مدیریتی لازم نیاز دارد، انتخاب فرد مناسب برای حضور در مجلس اهمیت فوق العاده ای دارد.
جوان گرایی و انتخاب افرادی که خالصانه برای توسعه کشور و ارزشهای انقلابی تلاش میکنند میتوان کلید قفلی باشد که با مدیریتهای مکرر افراد پا به سن گذاشته طی سالهای اخیر باز نشده است و تجربه سالهای ابتدایی انقلاب و استفاده از نیروهای جوان و کارآمد میتواند راهگشا باشد.
نگاهی به وعدههای عملی نشده در شمال کرمان
اگر به حوزه انتخابیه کرمان و راور نگاه کنیم، وعدههایی مانند مقابله با خشکسالی و تأمین آب شهرستان کرمان و راور، اشتغال زایی، محرومیت زدایی در راور و بخشها و روستاهای مختلف شهرستان کرمان، اشتغال زایی، توسعه شهری، حل موانع اجرای طرحهای بزرگ عمرانی مانند کارخانه پتروشیمی و فولاد، حل مشکل حضور صدها هزار تبعه بیگانه غیر مجاز، جذب سرمایه برای توسعه شهرستان راور و کرمان و توسعه صنعت فرش و کشاورزی و صنعت و معدن و توسعه راهها و… از جمله وعدههای نمایندگان در این حوزه است.
مردم هوشمندانه انتخاب کنند
اینها جدای از قولها و وعدههایی است که پس از سفر به روستاها و بخشها به مردم داده میشود که هنوز هم به سادگی میتوان فایل صوتی و متنهای کتبی این سخنرانیها را طی روزهای اخیر مشاهده کرد.
همچنین پوسترهای تبلیغاتی و بروشورهای نمایندهها در دوره دهم انتخابات مجلس در دسترس مردم قرار دارد، غرض از این اطلاعات واداشتن رأی دهندگان به تفکر و اندیشیدن در این مورد است که ارزش رأی آنها تا چه حد مهم است و این رأی نباید بنا به وعدهها، تبلیغات پر زرق و برق، تمایلات قومی و محلی و شاخصهای بی اهمیت داده شود تا بعضاً دچار اشتباه نشویم و با انتخابی صحیح گامی مؤثر در پیش برد حوزه انتخابیه و در مجموع آرمانهای انقلاب برداریم.
جلوگیری از افت قیمت محصولات کشاورزی؛ وعدهای که عملیاتی نشد
در جنوب کرمان نیز وضعیت هر چند کمی متفاوت اما وعدهها بازاری داغ دارد، با توجه به افت شدید قیمت برخی از محصولات کشاورزی این روزها حل این مساله نقل محافل و سخنرانیهای کاندیداها است و البته حل این مشکل وعدهای بود که بسیاری از نمایندههای دور دهم انتخابات مجلس نیز به مردم داده بودند اما عملیاتی نشد.
حالا مردم باید از این نمایندهها سوال کنند که اقدامات شما برای حل همین مشکل چه بوده است؟
نگاههای طایفهای در این بخش از استان میتواند تأثیر بسیاری بر انتخابی داشته باشد که هرگز راهگشای حل مشکلات مردم نیست
از سوی دیگر حل مشکل خشکسالی، محرومیت ریشهای و گاه عجیبی که در روستاهای دور افتاده جنوب استان کرمان وجود دارد نیز از جمله مسائلی است که طی سالهای اخیر هیچ راه حلی مناسبی برای آن دیده نشده است.
دقیقاً همان وعدههای حوزه انتخابیه شمال کرمان و البته با توجه به پتانسیلها و زیر ساختهای مورد نیاز مردم در جنوب استان نیز داده شده اما یک نکته دیگر در این منطقه روی انتخاب و رأی مردم اثر دارد. نگاههای طایفهای در این بخش از استان میتواند تأثیر بسیاری بر انتخابی داشته باشد که هرگز راهگشای حل مشکلات مردم نیست.
ریزگردها همچنان در چشم مردم شرق کرمان میروند
به شرق کرمان میرویم آنجا که روز گذشته میزان آلودگی هوا ۱۰۰ برابر حد استاندارد بود و صدها نفر راهی بیمارستانها شدهاند، رفت و آمد در جادهها مختل شده و همین چند ماه قبل هم در این منطقه خشک و کویری سیل اتفاق افتاد.
پس باید به این نتیجه برسیم که حضور در پای صندوقهای رأی در دوم اسفند ماه سال جاری و انتخاب صحیح و معقول میتواند راهگشایی بسیاری از مشکلاتی باشد
کافیست به همین دو مساله بپردازیم، هر چند که فقر و محرومیت در شهرستانهای شرقی استان کرمان، خشکیدگی خوشههای خرما، عدم وجود زیر ساختها و خشکسالی و عدم وجود فرصتهای اشتغال در بخش صنعت و معدن نیز از مشکلات مردم است.
مردم کافیست از خود سوال کنند که از ۴ سال قبل تا کنون نمایندهها و مسئولان برای حل این مشکلات چه کردهاند و آیا این مشکلات رفع شده است؟
پس باید به این نتیجه برسیم که حضور در پای صندوقهای رأی در دوم اسفند ماه سال جاری و انتخاب صحیح و معقول میتواند راهگشای بسیاری از مشکلاتی باشد که در طول سال برای مردم مشکلات زیادی ایجاد میکند.
درست بندیشیم و انتخاب کنیم، با حضور گسترده پای صندوقهای رای انتخابی انقلابی داشته باشیم که اهداف و راه حل های مؤثر و دقیق و در دسترس برای حل مشکلات داشته باشد و از دادن وعدههای بی سرانجام و مردم پسند خودداری کند.