کشاورزی همواره به عنوان یکی از بخش‌های مهم در اقتصاد هر کشور مطرح است و بی‌شک تامین به موقع نیاز بازار و رساندن تولیدات بخش کشاورزی به دست مصرف‌کنندگان، به شبکه‌های ارتباطی و ناوگان جاده‌ای مناسبی احتیاج دارد لذا حمل و نقل به عنوان یکی از شاخه‌های اقتصاد، می‌تواند نقش مهمی در کشاورزی منطقه ایفا کند.

جنوب کرمان سالانه با تولید بیش از چهار و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، سهم قابل توجهی در بخش کشاورزی و سفره مردم دارد از این رو مسوولان مربوطه، تمامی تدابیر لازم برای حمل به موقع این محصولات را اتخاذ کرده‌اند.

اهمیت بخش حمل و نقل محصولات کشاورزی بر کسی پوشیده نیست چرا که در صورت نقص در این حلقه، سایر حلقه‌های این زنجیر (از تولید تا فروش محصولات کشاورزی) دچار مشکل می‌شوند، از این رو دولتمردان با درک این مساله برای فصل کشاورزی جاری زمینه حمل مطلوب این محصولات را فراهم کرده‌اند.

ارائه مشوق‌های حمل و نقلی به رانندگان 

مدیرکل دفتر حمل و نقل کالای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور گفت: با توجه به حساسیت حمل و نقل محصولات جالیزی جنوب کرمان و نیاز بازار کشور به این محصولات، کارگروه ویژه حمل و نقل محصولات کشاورزی با محوریت اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب استان کرمان و دستگاه‌های همکار تشکیل شده تا سامان‌دهی ویژه و هدفمند در این حوزه به ویژه در فصل اوج بار صورت گیرد که این اقدامات ،هماهنگی‌ها و پیگیری‌ها قابل تقدیر است.

غلامحسین دغاغله افزود: برای حمل و نقل به موقع محصولات کشاورزی جنوب استان و تشویق رانندگان به حمل محصولات از مبدا جنوب کرمان، سه مشوق حمل و نقلی نظیر تامین سوخت تشویقی، لاستیک و روغن پیشنهاد شده که با هماهنگی و همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان راهداری این مشوق‌ها را عملیاتی خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه در قیمت محصولات کشاورزی عوامل زیادی دخیل است، گفت: دلال‌ها و لایه‌های پنهان که هیچ ردِ پایی از آنها در دارایی، هزینه‌های حمل و نقل و عوارض دیده نمی‌شود، بیشترین سود و حتی سود اصلی را به جیب می‌زنند.

دغاغله بیان داشت: ترددهای یک سَر خالی، یکی از معظلات جدی بخش حمل و نقل کالا در کشور است ترددهای یک سر خالی، هزینه‌های زیادی به رانندگان تحمیل می‌کند.

مدیرکل دفتر حمل و نقل کالای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور از فعال بودن ۱۸ بازارگاه الکترونیکی بخش حمل و نقل در کشور خبر داد و گفت: بازارگاه الکترونیکی یا E-Marketplace  بستری است که تعاملات، مذاکرات و انجام معاملات بین ارائه‌دهندگان و متقاضیان خدمات حمل ‌و نقل جاده‌‏ای کالا از طریق اینترنت در آن صورت می‏‌گیرد.

وی حمل ‌و ‌نقل هوشمند بار، زمان‌بندی بهتر اتصال بار به کامیون، بهبود کیفیت ارائه خدمات در صنعت حمل و نقل جاده‌ای کالا، صرفه‏‌جویی‌های اقتصادی در صنعت لُجستیک و افزایش درآمد رانندگان از جمله مهم‌ترین مزایای راه‌اندازی بازارگاه‌های الکترونیکی است.

دغاغله پیگیری وزارت صنعت، معدن و تجارت برای زمینه‌سازی صادرات محصولات کشاورزی جنوب استان کرمان را کمکی در راستای تسریع حمل و نقل محصولات دانست و گفت: با تمهیدات ویژه حمل و نقلی سازمان راهداری و نرخ مناسب محصولات می‌توان کمک قابل توجهی به کشاورزی منطقه جنوب استان کرمان کرد.

فعالیت ۱۰۶ شرکت حمل و نقل در جنوب کرمان

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب کرمان از فعالیت ۱۰۶ شرکت حمل و نقل در هفت شهرستان این منطقه خبر داد و گفت: این شرکت‌ها پاسخگوی نیاز کشاورزان و صاحبان کالا هستند.

مسعود جمیلی کرمانی افزود: هر ساله در اوج برداشت محصولات کشاورزی با توجه به آمار مستند صدور سیستمی بارنامه، روزانه بیش از ۲ هزار کامیون از مبدا جنوب کرمان محصولات کشاورزی را به بازارهای هدف حمل می‌کنندروزانه بیش از ۲ هزار کامیون از مبدا جنوب کرمان محصولات کشاورزی را به بازارهای هدف حمل می کنند که این رقم حجم زیادی از حمل بار در یک دوره زمانی ۶ ماهه است.

وی به جدیت برنامه‌ریزی در حوزه این اداره کل با هدف حمل و نقل به موقع محصولات تولیدی کشاورزان جنوب کرمان به بازارهای هدف توسط ناوگان حمل و نقل اشاره و تصریح کرد: همکاری و تیمی عمل کردن در زمینه حمل و نقل محصولات، کمک قابل توجهی به حمل به موقع و به وجود نیامدن خلل در تردد ناوگان خواهد کرد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب کرمان به صادرات محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: پیگیری نمایندگان مردم شهرستان‌های جنوبی استان در مجلس شورای اسلامی و تذکر در صحن مجلس موجب شد تا زمینه صادرات محصولات کشاورزی هموار و وزارت جهاد کشاورزی و صنعت و معدن هم همت جدی برای باز شدن راه صادرات محصولات را دنبال کرد و در نتیجه بزرگترین چالش سال گذشته یعنی افزایش ارزش محموله قابل حمل و در نتیجه پرداخت به موقع کرایه ناوگان و ایجاد انگیزه برای رانندگان جهت عزیمت به منطقه را، با موفقیت پشت سر گذاشتیم.

وی با تاکید بر برنامه‌ریزی برای باز شدن راه صادرات محصولات کشاورزی گفت: وقتی که قیمت محصول اُفت کند مشکل‌ساز می‌شود و هزینه حمل برای تولید کننده، رقم زیادی است و درخواست کاهش هزینه حمل را دارد که این مشکل، دشواری سالیان سال جنوب است که با برنامه ریزی روی صادرات می‌توان این مشکل را از پیش پای کشاورزان برداشت .

آمادگی کامل مجموعه حمل و نقل جنوب کرمان برای فصل بار

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب استان کرمان از آمادگی کامل این اداره کل برای حمل و نقل محصولات کشاورزی در فصل بار گفت: با تشکیل تیم‌های بازرسی شهرستانی و کمک از صنف حمل و نقل در منطقه و آماده کردن زیرساخت‌های صدور به موقع بارنامه هیچ گونه مشکلی در تامین ناوگان حمل و نقل وجود ندارد.

مجتبی محمودی افزود: سال گذشته اقدام موثر و هماهنگ اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب استان کرمان در سامان‌دهی حمل و نقل و صادرات محصولات کشاورزی باعث شد تا هیچ مشکلی در این بخش نداشته باشیم لذا امسال هم تمهیدات لازم در این زمینه اتخاذ شده است.

نظارت بر کرایه حمل و نقل محصولات کشاورزی

نماینده مردم پنج شهرستان جنوبی استان در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه هزینه‌های تولید محصولات، رقم سنگینی را روی دست کشاورزان می‌گذارد گفت: می‌طلبد در حوزه حمل و نقل، بار مالی اضافی روی دوش کشاورزان سنگینی نکند.

احمد حمزه افزود: شغل کشاورزی عمده شغل مردم در این منطقه است که هرگونه کوتاهی مسوولان امر، خسارت‌های سنگینی به زندگی و معیشت مردم وارد خواهد کرد.

وی ضمن تشکر از اقدام موثر اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب کرمان در سامان‌دهی و حمل به موقع محصولات کشاورزی در سال گذشته و پیگیری مجموعه سازمان جهاد کشاورزی در زمینه صاردات محصولات تولیدی، از این دو مجموعه خواست با همدلی و همراهی بیشتر زمینه حمل به موقع و کم‌هزینه محصولات کشاورزی را فراهم کنند.

توجه ویژه به بخش حمل و نقل محصولات کشاورزی

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان هم بر توجه ویژه به بخش حمل و نقل محصولات کشاورزی تاکید کرد و گفت: مجموعه سازمان جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید محصولات از تمام ظرفیت‌ها برای کمک به حمل و نقل محصولات و پیگیری صادرات محصولات کشاورزی استفاده می‌کند.

سعید برخوری خواستار در نظر گرفتن مشوق های حمل و نقلی برای رانندگان جهت حمل محصولات کشاورزی جنوب استان کرمان شد و افزود: کمک به تامین لاستیک کامیون‌ها، روغن و قطعات یدکی با قیمت مناسب از جمله راهکارهای جذب ناوگان حمل و نقل به جنوب استان است که وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌تواند با همکاری سازمان راهداری، این مهم را محقق کند.

ذخیره سازی یکهزار و ۸۰۰ حلقه لاستیک برای ماشین‌های سنگین

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان نیز از ذخیره سازی یکهزار و ۸۰۰ حلقه لاستیک برای ماشین‌های سنگین خبر داد و گفت: این لاستیک‌ها در انبار عوامل توزیع لاستیک جنوب کرمان ذخیره شده است.

مسلم مروجی فرد افزود: متقاضیان می توانند برای دریافت لاستیک و ارائه مستندات پیمایش از اداره کل راهداری نسبت به تهیه لاستیک اقدام کنند.

توجه ویژه دولت به زیرساخت‌ها

فرماندار جیرفت گفت: دولت تدبیر و امید از ابتدای فعالیت خود توجه ویژه‌ای به فراهم کردن زیرساخت ها داشته است.

ابوذر عطا پور وزیری افزود: بخش کشاورزی مهمترین حوزه برای رسیدن به رونق تولید در کشور بوده لذا دولت به فراهم کردن زیرساخت‌های این بخش توجه ویژه‌ای داشته است.

به گفته مسوولان، در فصل حمل و نقل محصولات کشاورزی ۸۱ درصد ناوگان حمل و نقلی که به منطقه جنوب کرمان عزیمت می‌کند، یک‌سر خالی بوده که راننده براساس هزینه‌های مترتب بایستی کرایه رفت و برگشت را اخذ کند.

اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب کرمان مستقل از مرکز استان، هفت شهرستان جنوبی را با جمعیت یک میلیون نفر تحت پوشش دارد.

با توجه به اینکه هنوز زیرساخت‌های ریلی در این منطقه ایجاد نشده بیشتر محصولات کشاورزی از طریق جاده حمل می شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.