به گزارش روز دوشنبه ایرنا، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در نشست بررسی مشکلات فعالان اقتصادی کرمان با اشاره به اینکه درک درستی از وضعیت اقتصادی کشور در بین مدیران و مجموعه تامین اجتماعی این استان وجود دارد گفت: از آنها درخواست داریم تا حد امکان و بر طبق قوانین و مقررات با فعالان اقتصادی همکاری داشته باشند تا مشکلات برطرف شود.
سیدمهدی طبیب زاده افزود: وجود این روحیه مثبت همکاری، به کارفرمایان در کسب و کارهایشان کمک می کند و هر چه این تعامل بیشتر باشد اقتصادی پویاتر و بهتر خواهیم داشت و هر ۲ گروه سود خواهند برد.
عضو هیات رئیسه اتاق کرمان به بیان بخشی از مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه تامین اجتماعی پرداخت و بیان کرد: درخواست می شود بازرسی های بیمه از لیست حقوق و دستمزد با توجه به تعداد پرسنل صورت گیرد و هر قراردادی مشمول پرداخت حق بیمه نشود.
عباس جبالبارزی تصریح کرد: افزایش سرمایه بنگاه اقتصادی از محل تجدید ارزیابی ها و همچنین سند افتتاحیه (سندی که مانده اولیه حساب ها در ابتدای دوره مالی در آن ثبت شده و دوره مالی جدید با این سند افتتاح می شود)، نباید مشمول پرداخت حق بیمه شوند که در برخی موارد این موضوع وجود دارد و باید پیگیری شود.
وی ادامه داد: همچنین بخشنامه خرید کالا به طور مشخص اعلام میکند که خرید برخی کالاهای مشخص شده مشمول حق بیمه نمیشود اما در این مورد نیز فعالان اقتصادی مشکلاتی داشتهاند و مشمول پرداخت حق بیمه شدهاند.
انجام حسابرسی در مدت زمان بیش از یکسال پایانی، رعایت نشدن برخی بخشنامه ها، عدم دقت لازم برای تعیین ضریب حق بیمه پیمانکاران، درخواست بازبینی مجدد در قراردادهای برق رسانی و تامین روشنایی معابر، عملی شدن سیستم بارکد برای خارج نشدن پیمانکاران از معافیت ها، شفاف و مستدل نبودن متن قرارها، از دیگر مشکلات و خواسته های فعالان اقتصادی در این نشست بود.
مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمان با بیان اینکه نگاه این سازمان تعامل، همراهی و همکاری با شرکای خود به ویژه کارفرمایان است گفت: هر چه شرایط اقتصادی کشور مناسب و از پویایی بیشتری برخوردار باشد سازمان تامین اجتماعی نیز وضعیت بهتری دارد و رضایتمندی در جامعه افزایش می یابد.
علی حسینی در بحث بررسی مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه تامین اجتماعی در ابتدا به مسئله حسابرسی ها اشاره و خاطرنشان کرد: بخشنامه ها و قوانین باید رعایت و اجرا شوند و حسابرسی ها نباید از سال های گذشته صورت گیرد زیرا در این صورت رای صادر شده مغایر با قانون است.
وی افزود: دوره های آموزشی برای همکاران سازمان تامین اجتماعی با هدف افزایش دانش کاری به ویژه در مورد بخشنامه ها و مقررات برگزار شده و اینکه ۵۴ درصد محاسبات شعبه فسخ می شود نشان دهنده توجه به کارفرمایان است.
حسینی با بیان اینکه هیاتهای تشخیص مطالبات مستقل هستند و هیات بدوی میتواند تصمیمگیری کند، بیان کرد: برای این هیات ها در حسابرسی ها سقف مبلغ مشخص نشده و نیاز به رای مرجع بالاتر ندارند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمان ادامه داد: تعیین ضریب حق بیمه کارفرمایان باید بر اساس ضوابط و مقررات باشد تا دیگر نیاز به اعتراض آنها و تشکیل هیات های بدوی نباشد.
وی افزود: در حال حاضر ۵۱ هزار و ۳۰۰ کارفرما در کارگاه های سطح استان فعال هستند و در مجموع ۳۴۰ هزار نفر به طور مستقیم در این کارگاه ها اشتغال دارند که حدود ۹۶ درصد آنها نیز حق بیمه خود را به موقع پرداخت می کنند.
حسینی اظهار کرد: رای قرار باید به کارفرما اعلام شود و همچنین سند افتتاحیه و افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی مشمول حق بیمه نمی شود.
وی از اتاق کرمان درخواست کرد از فعالان اقتصادی بخواهند که در زمان حسابرسی ها همکاری لازم با حسابرس ها را داشته باشند تا مشکلی در حسابرسی ها به وجود نیاید.