به گزارش ایرنا، پیرخوشاب یکی از دهها روستای محروم منطقه جنوب استان کرمان است که در ۱۰۰ کیلومتری بخش جازموریان واقع شده، روستایی که نبود امکانات اولیه زندگی، مردمانش را محکوم به مرگ کرده بود.
روستاهایی که به جای آب و آبادانی، کودکانش آب ناسالم، محرومیت، عقرب و مارهای گزیدگی، گرمای بالای ۶۰ درجه آنهم در کپرهای نا امن که یک روز گرفتار توفان شن و روز دیگر درگیر گرما و عقرب و مار بود را بخش و هجی می کردند و مرگ تنها پیشکش زمانه به اهالی این خطه بود.
پیرخوشاب روستای مرضیه نوعروس ۱۷ ساله ای است که بعد از گذشت حدود هشت ماه از زندگی مشترکش به حکم فقر و نبود امکانات پیش پای محرومیت ذبح شد و با جنین هفت ماهه اش در دل خاک آرمید.

اینجا همان روستای نوزادی است که هرگز پیرخوشاب را ندید، او به حکم فقر پس از چشم گشودن در بین راهی سنگلاخی آنهم روی موتورسیکلت از لابه لای پارچه هایی که در آن پیچیده شده بود، قبل از رسیدن به درمانگاه افتاد و سهم گرگ ها شد.
پیرخوشاب محل دفن آرام سابکی نژاد پسر بچه ۱۳ ساله ای است که سهمش از دنیا اندک بود، نبود گرمای هوا، عقرب را راهی کپرشان کرد و نبود امکانات جانش را گرفت.

کودکان، زنان و مردان زیادی چون آرام، مرضیه و مریم درد کشیده، نبود امکانات در روستاهای دورافتاده و محروم جنوب کرمان و بخصوص روستای پیرخوشاب هستند و زندگیشان را به دلیل نبود امکانات و محرومیت از دست داده اند.
اما حالا بیش از ۲ سال است که کمیته امداد امام خمینی (ره) کرمان بیش از گذشته با حضور مستمر در روستای محروم پیرخوشاب امور اهالی این منطقه را سر و سامان می دهد و حالا با احداث واحدهای مسکونی بر دل دردمند اهالی این روستای محروم مرهمی از جنس مهر می گذارد.

یادم می آید حدود ۲ سال قبل که برای بازدید از روستای پیرخوشاب به همراه مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) عازم جنوب کرمان شدم، ریش سفید منطقه پیرخوشاب برایم درد دل کرد و گفت: اگر روستای ما امکانات داشت مرضیه حالا زنده بود.
کریم شهریاری راد با اشاره به اینکه حدود ۲۵ خانوار از ۷۰ خانوار ساکن روستای پیرخوشاب به زمین های استانداری اطراف رودبار جنوب مهاجرت کرده اند افزود: این افراد نیز فقط راه دسترسی مناسب به شهر دارند اما از سایر امکانات مانند آب آشامیدنی سالم، برق و غیره محروم هستند.
وی اظهار داشت: عود آپاندیس، عقرب و مار زدگی، تب و سرماخوردگی و هزاران دردی که درمان دارد اینجا مردم پیرخوشاب را به دلیل نبود راه دسترسی و امکانات می کشد.
شهریاری راد گفت: گرمای هوای منطقه پیرخوشاب در تابستان به ۶۰ درجه سانتی گراد می رسد اما اهالی این روستا بدون برق و آب روزگار می گذرانند.
اما نخستین نهادی که به صورت عملیاتی پا به روستای پیرخوشاب گذاشت، کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کرمان بود این نهاد حمایتی با توزیع وسایل مبتدی زندگی و بسته های غذایی روستای ۶۰ خانواری پیرخوشاب را مورد لطف و عطوفت خود قرار داد و دست مهر بر سر ساکنان این منطقه کشید.

احداث واحدهای مسکونی در روستای پیرخوشاب آرزویی که تحقق یافت 

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کرمان با اشاره به اینکه این نهاد در راستای رفع محرومیت از جامعه نقش مهمی ایفا می کند گفت: کمیته امداد در صدد است خدمات نظام جمهوری اسلامی را برای مردم بازگو کند.

یحیی صادقی افزود: بساری از اهالی روستای پیرخوشاب که در منطقه ای با وضعیت بحرانی و ۷۰ کیلومتر راه سخت گذر ساکن هستند به دلیل کمبود امکانات جان خود را از دست داده اند.

وی اظهار داشت: بعد از علم به این مشکل جلساست زیادی گذاشتیم و موضوع را دنبال کردیم تا راهی پیدا شود که مردم از آن منطقه خارج شوند و اهالی پیرخوشاب خود اصرار به جابجایی داشتند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کرمان ادامه داد: برای این جابجایی اما گیروبندهای زیادی هم بود؛ مکاتبات فراوانی شد و اکنون این نهاد خود ورود کرده و مسئله را دنبال می کند.

وی گفت: اهالی پیرخوشاب در وهله نخست در زهکلوت که دارای امکانات بهتری است اسکان موقت داده شدند و پس از آمپن در قالب طرح راهبری شغلی با مدیریت و هدایت مجموعه های جهادی، چند رأس دام که حالا با زاد و ولد به ۵۳۰ رأس رسیدند؛ در اختیار آنان قرار دادیم زیرا شغل اصلی آنان دامپروری است و در سال های اخیر به دلیل خشکسالی، این اشتغالشان از رونق افتاده بود.

وی بیان کرد: کمیته امداد امام خمینی (ره) ساخت مسکن برای این مردم را پیگیری می کند که پس از پیگیری های فراوان، زمین مورد نظر تأمین و عملیات اجرایی این طرح حیاتی مردم پیرخوشاب آغاز شد.

صادقی با بیان اینکه مسائل بهداشت و مدرسه بچه روستای پیرخوشاب کرمان نیز در حال رصد و انجام است افزود: جابجایی، اسکان موقت و اشتغال را توأمان انجام دادیم و کارهای فرهنگی هم برای آنان دنبال می شود و خوشبین هستیم مطلع خوبی برای محرومیت زدایی اهالی این منطقه است.

وی اظهار داشت: همزمان با آغاز عملیات اجرایی واحدهای مسکونی روستای پیرخوشاب، مصالح اولیه نیز بارگیری شد و قرار است این منازل ۵۰ متری ظرف ۵۰ روز ساخته و تحویل اهالی محروم این روستا شود.

وی ادامه داد: ساخت واحدهای مسکونی برای اهالی پیرخوشاب در فاز نخست به تعداد ۱۰ خانوار انجام می شود و بلافاصله برای دیگر اهالی نیز عملیات ساخت ادامه پیدا می کند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کرمان خاطرنشان کرد: بخشی از هزینه ساخت این منازل از محل تسهیلات و بخشی هم بلاعوض است و ساختمان ها در محلی ساخته می شوند که به همه امکانات (جاده، راه، درمانگاه و غیره ) دسترسی داشته باشند ضمن اینکه در مناطقی که اسکان موقت داده شدند مدرسه موقت هم راه افتاده در حالی که تا قبل از این به دلیل کوهستانی بودن منطقه و مسیر سنگلاخی، معلمان راضی نمی شدند به منطقه بروند.

وی با بیان اینکه یک مسجد نیز توسط خیرین در محل اسکان اهالی روستای پیرخوشاب در حال ساخت است افزود: برای ساخت هر منزل مسکونی ۵۰ میلیون تومان قرارداد منعقد و برای هر خانواده زمین هزار متری در نظر گرفته شده تا هم محل زندگی آنان و هم محل دامپروری و دیگر امورات آنان باشد.

کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کرمان حالا با تدبیر گذاردن سقفی بالای سر اهالی روسای پیرخوشاب و فراهم آوردن شرایط برای ارائه سایر امکانات مانند برق، آب آشامیدنی سالم، دسترسی به مراکز درمانی همچون همیشه نام نیکی از خود و نظام مقتدر جمهوری اسلامی ایران در اذهان به یادگار گذارده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.