به گزارش ایرنا، محمدصادق بصیری روز دوشنبه در نشست خبری همایش ناظم الاطبا کرمانی ضمن گرامیداشت روز ۹ دی افزود: هدف از برگزاری این همایش فقط معرفی یک شخصیت برجسته و حکیم نیست بلکه نشان دادن ۵۰۰ سال خدمت، تعهد و حکمت در دیار کریمان است.
وی با بیان اینکه اقدام پسندیده تجلیل از مفاخر استان کرمان چندین سال است آغاز شده و فارغ از هرگونه حاشیه و با در نظر گرفتن صرفه جویی ها، نقطه تمرکز آن روی کارهای ماندگار و آثاری بوده که تاکنون به چاپ رسیده است.
وی با بیان اینکه میرزا علی خان نفیسی ملقب به ناظم الاطبا از خاندان بزرگی است و بیش از ۵۰۰ سال این خاندان دانشمندان زیادی را به دنیا عرضه داشته اند تصریح کرد: وی در خانواده ای اهل حکمت و علم دیده به جهان گشود و تحصیلات خود را در کرمان به پایان رساند و مقدمات علم طب را فرا گرفت، اما مایل بود به حکمت و فلسفه روی بیاورد از این روت در سن ۱۹ سالگی با جدیت به تحصیل علم فقه در دارالفنون تهران پرداخت.
بصیری افزود: در سال ۱۲۸۸ زمانی که قحطی و امراض فراوانی ایران را فرا گرفته بود وی بیمارستانی را در تهران تاسیس و مردم به ویژه اقشار ضعیف را رایگان مداوا می کرد و این بیمارستان سنگ بنایی بود برای درمان بیماری های سخت درمان که بعدها این بیمارستان به دستور ناصرالدین شاه توسط میرزا علی اکبر خان نفیسی تبدیل به مریضخانه دولتی شد که امروز به نام بیمارستان سینا در تهران است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان در ادامه با اشاره به ساخت نخستین بیمارستان مشهد توسط میرزا علی اکبرخان نفیسی افزود: وی در سن ۷۷ سالگی و در سال ۱۳۴۲ دار فانی را وداع گفت.
وی همچنین گفت: میرزا علیاکبرخان نفیسی رسالههای پزشکی زیادی دارد و کتاب هایی را نیز ترجمه کرده و به نوعی پل ارتباط طب سنتی با طب نوین را آفریده و در کنار آن دانشگاه شهید باهنر کرمان آثار ادبی ناظمالاطبای کرمانی را شناسایی کرده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان با بیان اینکه کتاب فرهنگ نفیسی در سال ۴۳ توسط انتشارات خیام در پنج جلد چاپ شده است و نسخه اصلی آن به خط مولف است افزود: "نامه زبانآموز" نیز یکی دیگر از عناوین کتاب های میرزا علی اکبرخان نفیسی است که اولین کتاب غیرپزشکی او به شمار می رود.
وی از آماده چاپ بودن "دیوان میرزا کاظم طبیب" نیز که از شجره ناظمالاطبای کرمانی است خبر داد و اظهار داشت: وی طبیبی دانشمند و فرد بسیار خیری بود که موقوفات بسیار زیادی داشته است.
بصیری با عنوان اینکه این همایش در ۲ بخش افتتاحیه و نشستهای تخصصی برگزار میشود افزود: سخنران اصلی همایش ناظمالاطبای کرمانی دکتر بلخاری است که ریاست انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور را به عهده دارد و در بخش دوم همایش نیز بعد از افتتاحیه سه استاد مشهور کشوری صحبت میکنند و پشتوانه علمی زیادی پشت این همایش است.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ مرحوم نفیسی بر فرهنگ دهخدا و معین و عمید مقدم است بیان داشت: این کتاب خود ماخذ عمده فرهنگ های بعدی است.
این همایش ۱۴ دی ماه ۱۳۹۸ در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر با ارائه سخنرانی توسط دکتر شمس اردکانی و دکتر تاج الدینی و علی اشرف صادقی برگزار خواهد شد.