مهرداد محمدی سلیمانی شامگاه چهارشنبه در همایش تاثیر پیمانکاران عمرانی در رونق تولید و بهبود فضای کسب و کار افزود: صنایع متوسط در کرمان شکل نگرفته و موجب شده بهره وری در بخش خدمات و صنعت کمتر از میانگین کشوری باشد اما بخش کشاورزی این استان رشد مطلوبی داشته است.

وی با بیان اینکه بهبود فضای کسب و کار بستگی به محیط اقتصادی و مادی دارد اظهار داشت: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کرمان ظرفیتی فراهم کرده که می تواند تولیدکنندگان و چالش های مالی و بانک و چالش های اخذ مجوزها را رفع کند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان اظهار داشت: فضای کسب و کار کشور مناسب نیست و رتبه ۱۲۷ را در میان کشورهای دنیا و رتبه حدود ۷۰ را در مقررات کسب مجوز داریم و رتبه کشور در دنیا و منطقه مناسب نیست.

وی ادامه داد: اقتصاد تک محصولی و مشکلات تحریم مهمترین چالش ها در نظام برنامه ریزی است که این محدودیت ها بر پروژه های عمرانی استان تاثیر می گذارد.

محمدی سلیمانی افزود: دولت از طریق کاهش بودجه های جاری هزینه های خود را کاهش می دهد لذا با چالش جدی در اجرای پروژه های عمرانی مواجه شدیم و باید به دنبال ساز و کاری برای گذر از شرایط حاکم و فرصتی مناسب برای توسعه استان و کشور فراهم کنیم.

وی عنوان کرد: در تمام برنامه های توسعه به سمت بهبود کاهش اثرات شرایط تحریم کشور رفتیم و نقش محصول نفت در بودجه کشور و اختیارات مناطق و نواحی و دیدگاه حاکمیت فرابخشی در نظام برنامه ریزی کشور دیده شده است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: با وجود تمام محدودیت ها فرصت های بهینه برای استفاده از شرایط موجود فراهم شده و در برنامه ششم توسعه برای کمک به طرح های عمرانی تهاتر انجام می شود.

وی ادامه داد: ۴۵۰ میلیارد تومان از طلب پیمانکاران در استان کرمان پرداخت شده و این ظرفیت امسال هم وجود دارد که برای رفع مشکلاتت مالیاتی و بازپرداخت تسهیلات پیمانکاران فرصتی مطلوب فراهم شود.

محمدی سلیمانی تصریح کرد: واگذاری طرح های دولتی به بخش خصوصی از سال ۹۵ در برنامه ششم توسعه تعریف شده و دولت فرصتی فراهم کرده که پروژه‌های دولتی به بخش خصوصی واگذار می شود.

وی افزود: واگذاری اختیارات بسیار زیادی با شرایط مناسب از سال ۹۸ از جمله تغییر کاربری رایگان و تخفیف ۸۰ درصد قیمت تمام شده، از سوی دولت ظرفیت مناسبی برای پیمانکاران است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: ۶۶ هزار میلیارد تومان تولید ناخالص داخلی استان کرمان است که از این میزان ۱۷ هزار میلیارد تومان به شرکت های پیمانکاری مربوط می شود و ۲۰ هزار شغل توسط پیمانکاران استان ایجاد شده است.

وی تاکید کرد: ظرفیت بخش خصوصی برای مشارکت در اجرای پروژه ها در استان استفاده شده که در قالب معین های اقتصادی در استان از این ظرفیت استفاده می شود.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: بخش راه آهن و انتقال آب به استان کرمان با مشارکت بخش خصوصی اجرا می شود که این طرح ها روش های علمی و منافع مورد انتظار دولت و بخش خصوصی را دنبال می کند.

وی با بیان اینکه پیمانکاران به صورت شفاف به دولت مالیات می دهند بیان داشت: مجموعه اقدامات دولت با وجود تمامی مسائل و مشکلات ناشی از تحریم ها می تواند تا حدود زیادی به پیمانکاران کمک کند.

محمدی سلیمانی افزود: برای دستیابی به سند چشم انداز توسعه در سال ۱۴۰۰ میزان ۲.۷ درصد از نرخ رشد در استان کرمان باید از محل بهره وری رخ دهد که پیمانکاران می توانند بحث بهره وری را در فعالیت های خود توسعه دهند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.