وحدت برخورداری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای دولت تدبیر و امید تا کنون ۳۱ هزار و ۴۶۷ هکتار از اراضی جنوب کرمان با اعتبار  ۲ هزار و ۸۵۶ میلیارد ریال به آبیاری نوین مجهز شده است.

وی ادامه داد: این میزان بهره‌مندی از آبیاری نوین در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان زمینه اشتغال پایدار برای ۶ هزار و ۲۹۳ نفر را ایجاد کرد.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان تصریح کرد: یکنواختی بیشتر پخش آب در زمین ناهموار، انجام آبیاری‌های سبک و سنگین، تسهیل در اتوماتیک شدن آبیاری، توانایی پخش توام کود، سم و آب و ایجاد تغییرات مطلوب در وضعیت آب و هوایی مزرعه ازجمله مزایای استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری است.

وی با بیان اینکه برای اجرای آبیاری تحت فشار باید کیفیت آب کشاورزی را مورد توجه قرار داد، گفت: آب در سامانه آبیاری تحت فشار دارای خورندگی، مواد شیمایی مضر و ذرات معلق نباشد تا منجر به آسیب به لوله‌ها و یا گرفتگی نازل‌های آبیاری نشود.

برخورداری افزود: کیفیت آب در آبیاری تحت فشار بسیار حائز اهمیت است و در صورتی که آب مناسب نباشد باید از واحدهای فیلتراسیون استفاده شود.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی بیان کرد: نوسانات جریان برق و آب بر سامانه‌های آبیاری موثر بوده و در یک آبیاری تحت فشار جریان و دبی مشخصی از آب در نظر گرفته می‌شود و فاصله گرفتن سامانه از دبی آب منجر می‌شود تا آبیاری تحت فشار راندمان مطلوبی نداشته باشد.

وی با اشاره به اینکه بعضی از سامانه‌های آبیاری تحت فشار تنها در زمین‌های با قواره مستطیل و یا مربع قابل پیاده سازی هستند، افزود: بعضی از سیستم‌ها نظیر ماشین‌های متحرک را در مزرعه‌های کوچک نمی‌توان استفاده کرد.

برخورداری اظهار داشت: سامانه‌های آبیاری با محدودیت استفاده در شرایط آب و هوایی خاص مواجه هستند به نحوی که سیستم آبیاری بارانی را نمی‌توان در مناطق بادخیز و یا نواحی بسیار خشک استفاده کرد.

جنوب کرمان با هفت شهرستان و یک میلیون نفر جمعیت، سالانه بیش از چهار و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی را روانه بازارهای داخلی و خارجی می‌کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.