حجتالاسلام"علی جلالی" روز سه شنبه در جمع خبرنگاران، صرفه جویی در امور را یکی از تغییر رویکردها در زمینه اوقاف و امور خیریه عنوان کرد و افزود: رویکرد سازمان اوقاف و امور خیریه اقتصادی است لذا ۲ بخش حفظ نگهداری و احیای افزایش بهره وری موقوفات و سوق دادن عواید موقوفات در راستای رونق تولید را باید در نظر بگیریم.
وی اظهار داشت: بیشترین نیات واقفان در استان کرمان در زمینه تعزیه و عزاداری های امام سوم شیعیان جهان و بعد از آن در مسائل فرهنگی، اقتصادی، درمانی، اجتماعی و غیره است در حالی که بیشتر نیاز امروز جامعه در زمینه وقف در مسائل درمانی و اجتماعی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان، رسانه ها را در زمینه احیا و تغییر رویکرد وقف تاثیرگذار دانست و تاکید کرد: رسانه ها به نوعی مبلّغ هستند و می توانند در حوزه وقف تاثیرگذار باشند.
حجت الاسلام جلالی با بیان اینکه برخی به نوعی از موقوفات استفاده می کنند اما حق وقف را پرداخت نمی کنند افزود: رسانه ها در راستای تحقق این و پرداخت حق یاد شده می توانند اوقاف و امور خیریه را یاری کنند.
وی با اشاره به اقدامات فرهنگی انجام شده توسط اوقاف و امور خیریه گفت: اجرای امور فرهنگی مانند طرح آرامش بهاری، ضیافت الهی، نشاط معنوی، بصیریت عاشورایی، سوگواره عاشورایی و طرح شاخص افق یکی از اصول اقدامات فرهنگی در دست انجام این اداره کل است.
حجت الاسلام جلالی ادامه داد: مراکز طرح افق در سه بخش فعالیت دارند و افق مخفف کلمات خدمات اجتماعی، فرهنگی و قرآنی است و این مراکز در بقاع متبرکه کار خود را آغاز کرده اند و در زمینه اجتماعی درصدد این مهم هستیم که خیران با شناسایی افراد نیازمند اطراف بقاع نذورات مردمی را تقسیم و توزیع کنند.
وی تصریح کرد: ورود به کاهش آسیب های اجتماعی در اوقاف یک ضرورت است و با هماهنگی هایی که با استانداری انجام شده این مهم در حال برنامه ریزی و انجام است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان به انجام اقدامی نو و جدید برای نخستین مرتبه در روزهای پایانی ماه صفر سال جاری توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمان اشاره کرد و گفت: با ظرفیت ۲۴۰ مبلغ در شهر کرمان با برگزاری مجالس بصیرت افزایی محور سبک زندگی اسلامی و یاد و خاطره ۱۴۰ شهید روحانی استان کرمان گرامی داشته شد.
وی ابراز امیدواری کرد، این طرح بزودی به صورت الگو به سایر شهرستانهای استان کرمان تعمیم پیدا کند.
حجت الاسلام جلالی به ستاد دیه استانهای اوقاف و امور خیریه اشاره کرد و گفت: عمده خدمات این ستاد به زندانیان جرائم غیرعمد و در یک بخش نیز به زندانیان جرائم عمد است و به همین منظور جشن های گلریزان در بقاع متبرکه در راستای کمک به آزادی زندانیان برگزار می شود.
وی همچنین گفت: ۱۷۳ برنامه در ۱۵ موضوع : طی دهه وقف سال جاری در استان کرمان برگزار می شود که از جمله آن می توان به غبارروبی آیینی بقاع متبرکه، دیدار با خانواده شهداء، همایش تجلیل از متولیان موقوفات، سخنرانی مدیران اوقاف قبل از خطبه های نماز جمعه، اعزام مبلّغ به مناطق مختلف و برپایی ایستگاه های همه واقف باشیم اشاره کرد.
وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه دستاوردهای موقوفات در برخی شهرستان های کرمان و ارائه خدمات ویژه پزشکی در مراکز درمانی موقوفه این استان از جمله دیگر برنامه های دهه وقف در کرمان بوده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان از وقف به عنوان سنت جاریه دین اسلام و گنجی معنوی یاد کرد و گفت: این کار خیر نیازهای مادی و معنوی را تامین می کند.
وی از وجود حدود ۱۸۰ هزار موقوفه در کشور خبر داد و گفت: حدود ۹۰ هزار مورد از این موقوفات مانند مدارس حسینیه و غیره غیرانتفاعی هستند و عواید مادی از آنها حاصل نمی شود و حدود ۸۰ هزار موقوفه انتفاعی است.
حجت الاسلام جلالی تصریح کرد: هشت هزار و ۱۰۱ موقوفه در استان کرمان ثبت سامانه شده که بیش از هفت هزار موقوفه متصرفی، حدود ۸۴۰ مورد غیرمتصرفی و تولیت تعدادی از آنها مشترک است.
وی افزود: افزون بر ۷۵ هزار رقبه در استان کرمان وجود دارد که ۸۰۰ نیت خیرخواهانه را شامل می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان با بیان اینکه استان کرمان به دلیل حادثه خیز بودن با حوادث طبیعی زیادی روبرو است از رسانه ها خواست در راستای تغییر رویکرد وقف و موقوفات جدید در بخش های مختلف از جمله حوادث و اجتماعی تلاش کنند.
وی افزود: با حضور ۲۴۰ نفر مبلّغ در شهر کرمان در دهه وقف مجالس بصیرت افزایی با موضوع بیانیه گام دوم انقلاب با محور سبک زندگی برگزار و یاد و خاطره ۱۴۰ شهید روحانی استان کرمان در این مراسم گرامی داشته شد.
حجت الاسلام جلالی با بیان اینکه اوقاف آمادگی همکاری برای سرمایه گذاری در موقوفات را دارد که به تولید و اشتغال کمک کرده و موجب آبادانی موقوفات می شود اظهار داشت: این اداره کل در برخی نقاط استان کرمان کار را آغاز کرده است.