به گزارش روز سه شنبه ایرنا، عباس سعیدی افزود: امسال به دلیل شرایط نامساعد جوی ۲۰ هزار تن از محصول استان کرمان دچار پوکی شده که با در نظر گرفتن این خسارت پیش بینی می شود، ۱۱۰ تا ۱۱۵ هزار تن پسته خشک داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه برداشت پسته در این استان به روش دستی انجام میشود، اظهار داشت: یک میلیون و ۳۵۰ هزار کارگر نفر روز برای برداشت پسته به کار مشغولند و در راستای فرآوری و ترمینال پسته نیز ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار نفر روز اشتغالزایی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: کار برداشت پسته در سطح ۲۱۵ هزار از باغات استان کرمان آغاز شده و تا اواخر مهر ادامه خواهد داشت.
وی گفت: خبر خوش برای صادر کنندگان پسته این است که امسال در راستای اعطای تسهیلات به صادر کنندگان هیچ محدودیتی وجود ندارد و صادرکنندگان می توانند برای دریافت تسهیلات به مراکز جهاد کشاورزی شهرستانها مراجعه کنند.
سعیدی با اشاره به این مطلب که خسارت سال گذشته به باغات پسته استان کرمان در تاریخ تولید پسته کرمان نادر و بی سابقه بوده است، افزود: امسال بحمد الله نسبت به سال گذشته از نظر کیفیت و کمیت محصول خوبی داریم و به دلیل حجم بالای پسته به باغداران عزیز توصیه می کنیم در عرضه محصول خود به بازار مدیریت کامل را اعمال و محصول خود را یکباره وارد بازار نکنند.
وی افزود: در سالهای اخیر به دلیل تغییرات اقلیمی تولید رقمهای پسته اکبری و احمد آقایی افزایش زیادی یافته است به همین دلیل به بهره برداران و صادر کنندگان پسته توصیه می شود در جهت بازاریابی برای این دو رقم گامهای موثری برداشته شود چون در آینده این ارقام توسعه بیشتری خواهند داشت.
سعیدی در رابطه با بورس بازار پسته کرمان گفت: بورس پسته در استان کرمان از دو سال پیش راه اندازی شده که هم در امر شفاف سازی، نقدینگی محصول پسته و هم برای فروشندگان و خریداران اثرات خوبی داشته است.
وی افزود: صادر کنندگانی که انبارهای استاندارد دارند می توانند با مراجعه به اتاق بازرگانی استان کرمان وارد بورس پسته شده تا کالای خود را از طریق بورس به عرضه برسانند که سود بیشتری عایدشان شود.
پسته ، یکی از محصولات مهم کشاورزی استان کرمان است ، که متاسفانه به دلیل سرمازدگی در سال ۹۷ در استان کرمان با بیش از ۹۰ درصد خسارت، برداشت آن تقریبا به صفر رسید و کشاورزان خسارات زیادی متحمل شدند اما امسال شرایط پسته فرق کرده و به روزهای خوش گذشته برگشته و کشاورزان آماده و امیدوار برای برداشت محصول هستند.
۳۰۲۹