به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، عملیات ساخت گنبد امام حسین (ع) از سال ۹۴ در کرمان وارد فاز اجرایی شد و برای نصب گنبد باید زیرسازی کار انجام میشد که گنبد جدید بر روی آن قرار گیرد در حالی که سازه قبلی شرایط مناسب و استحکام لازم را نداشت و در جاهایی فرسوده شده بود. در مرحله نخست تلاش شد مقاومت روضه منوره را تا حد امکان افزایش یابد و ابتدا از سه متر پایین همکف در پای ستونها گودبرداری و بتنآرمه انجام شد و تا زیر طاقها، روی پشت بام و داخل گنبد فعلی ادامه یافت.
صدور سند معنوی در عتبات عالیات
سابق بر این رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور گفته بود ۲۴ هزار خشت طلا برای ساخت گنبد مطهر امام حسین (ع) لازم است و برای اهداکنندگان این خشت ها سند معنوی صادر و حدود پنج هزار خشت طلا از مجموع ۲۴ هزار خشتی که برای گنبد لازم است توسط غیرکرمانی ها اهدا می شود.
گنبد جدید از فولاد و بتن ساخته شده و در نهایت خشت مسی که روی آن آب طلا قرار میگیرد، همچنین گنبد جدید ۲۱ متر ارتفاع دارد که ۷.۵ متر از گنبد فعلی بلندتر است و ارتفاع آن به توصیه آیتالله سیستانی تا این اندازه در نظر گفته شده که نوک حرم از گلدستهها یک متر کوتاهتر باشد.
جانشین ستاد بازسازی عتبات کرمان توفیقات حاصل شده در بحث بازسازی حرمین شریف در عراق و سوریه را از برکت خون شهدا دانست و گفت: رزمندگان ما با شعار آزادی کربلا با دشمن بعثی جنگیدند و امروز جایشان خالی است که ببینند حرمهای مطهر ائمه شیعه توسط ایرانیان در حال بازسازی و توسعه است.
عبدالحسین رحیمی ساخت گنبد برای حرم مطهر امام حسین علیه السلام را گل سرسبد پروژههای ستاد بازسازی کشور برشمرد که به لطف سیدالشهدا و حرمت خون شهدای ۸ سال دفاع مقدس نصیب مردم کرمان شده است.
معاونت فرهنگی ستاد بازسازی عتبات کرمان نیز با ارائه گزارشی از چگونگی ساخت گنبد حرم مطهر در کرمان، اظهار داشت: ساخت گنبد از سال ۱۳۹۴ در کرمان آغاز شد و پیش از آن هم سه سال بحث مطالعات مربوطه توسط مهندسین و مشاورین انجام شده بود.
محمد بیدشکی ویژگی خاص این گنبد را ساخت آن با بتن و فولاد ذکر کرد و گفت: فریم فولادی آن در کارخانهای در تهران ساخته و در اراک گالوانیزه و سپس به کرمان منتقل شد و در اینجا دو بار باز و بست گردید تا ایرادات احتمالی برطرف شود.
وی ساخت سگمنتهای بتنی در کارگاه ساخت گنبد را مورد اشاره قرار داد و افزود: قالبهای بتنی در ۶ تیپ ساخته شد که به صورت پیچ و مهرهای روی فریم فولادی نصب شدند.
بیدشکی ابراز داشت: با پایان یافتن ساخت قطعات بتنی گنبد حرم مطهر، اوائل ماه محرم جاری تعدادی از قطعات باز شده و با ۸ تریلر به کربلا منتقل شدند و مابقی قطعات و سازه فولادی گنبد نیز بعد از اربعین به مرور باز و به کربلا ارسال میشوند تا در آنجا بر حرم مطهر نصب شوند.
وی در ادامه به بحث مقاوم سازی و لاغر سازی ستونهای اطراف ضریح مطهر امام حسین در کربلا اشاره کرد و گفت: این ستونهای قدیمی فقط با معجزه، قدرت تحمل گنبد ۱۲۰۰ تنی را داشتند و لازم بود که برای باز شدن فضای اطراف ضریح و همچنین نصب گنبد جدید، لاغر و مقاوم سازی شوند که این فرآیند هم طی ۴ سال به خوبی با بهترین مصالح و متدهای علمی روز دنیا صورت گرفت.
بیدشکی خاطر نشان کرد: کلیه هزینههای ساخت گنبد حرم مطهر و همچنین بازسازی و مقاوم سازی حرم مطهر در کربلا توسط نذورات مردمی انجام شد و مصالح به کار رفته در این پروژهها نیز از داخل کشور تامین گردید.
سرهنگ ستاد احمد منصوری فرمانده مرکز تربیت و آموزش شهید باهنر ناجا، گفت: توفیقی نصیب شد تا در کنار گروهی از سربازان گردان ذوالفقار ناجا که از ۹ استان کشور در کرمان حضور دارند، به زیارت گنبد ساخته شده در کرمان بیائیم.
وی اظهار داشت: امروز این عزیزان سرباز با وجود اینکه بعضاً نیازمند هم هستند و حتی هزینه سفرشان را خودمان تامین میکنیم، جمعاً مبلغ ۴ میلیون و ۶۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان برای خرید خشت طلا جهت گنبد حرم مطهر امام حسین علیه السلام اهدا کردند.
منصوری افزود: این فقط نشانهی عشق و علاقهی سربازان ما به آقا امام حسین علیه السلام است که امروز شاهد بودیم چگونه با این قطعات بتنی گنبد، با این خشتهای مسی و این سازه، راز و نیاز کردند و به ساحت مقدس سیدالشهدا(ع) عرض ارادت نمودند.
فرمانده مرکز تربیت و آموزش شهید باهنر ناجا اظهار امیدواری کرد که بتوانیم سربازان شایستهای برای امام زمان(عج) و ولی فقیه زمان باشیم.
۳۰۲۹ / 5054