به گزارش ایرنا، محمدباقر الفت روز پنجشنبه در سومین گردهمایی علماء و سران طوایف جنوب و شرق استان کرمان در راستای میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار افزود: سران طوایف به عنوان قشر مورد اعتماد مردم می توانند سرمایه های خرد را به سمت ایجاد شرکت های سهامی عام هدایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری خرد و موفقیت آن، عامل بزرگی برای پایداری حاکمیت ها است و نظام های سیاسی برای حفظ خود نمی روند از خارج کشورشان سرمایه بیاورند، بلکه از سرمایه های خرد مردم خود برای ایجاد واحدهای صنعتی بزرگ استفاده میکنند.
معاون قوه قضائیه با اشاره به اینکه ظرفیت های میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار علاوه بر جلوگیری از جرم باید برای از بین بردن دلایل ایجاد جرم نیز به کار گرفته شود، گفت: توان سران طوایف را می توان به سمت ثروت مند شدن مردم و خروج از فقر به کار گرفت.
الفت تاکید کرد: حاکمین و افراد صاحب نفوذ باید به مردم نشان دهند که عدالت گستر هستند زیرا تغییر نگاه و فرهنگ مردم کار ساده ای نیست اما با همکاری سران طوایف، قابل انجام است و می تواند موجب تحول در زندگی مردم شود.
وی با اشاره به اینکه میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار نقش پنهان سران طوایف در برقراری امنیت را متجلی کرده است، گفت: رجوع به جامعه مدنی و به کارگیری توانمندی های متنفذین، موضوع برنامه های قوه قضائیه به شمار می رود و برای کاهش جرم باید رمز موفقیت میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار کشف شده و روی آن تاکید شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه افزود: موفقیت سران طوایف در بین مردم ناشی از اعتمادی است که مردم به این افراد دارند و یک عمر رستگاری، تقوا، آخرت اندیشی، خداترسی، ایثار، گذشت و مردمداری سران طوایف سبب شده که معتمدان محلی، قبیله ای و طایفه ای مورد توجه مردم قرار گرفته و نفوذ کلام داشته باشند و بتوانند به اختلافات خاتمه دهند.
الفت اظهارداشت: ظرفیت عظیم اعتماد مردمی باید حفظ شده و در تمامی زمینه ها از آن بهره برداری شود و اینکه فکر کنیم کار معتمدین حل اختلافات و پایان دادن به منازعات است، یک تصور سطحی و قشری است.
وی با اشاره به این مطلب که در استان کرمان، در جنوب این استان و در کشور مشکلات متعددی وجود دارد که با سرپنجه اقتدارسران طوایف، معتمدین و علما قابل حل است، ادامه داد: ایجاد امنیت که محصول تلاش های بسیار زیادی است، ابتدای حرکت های مهم آینده است.
معاون قوه قضائیه با اشاره به اینکه فقر قسمت قابل توجهی از استان کرمان را گرفته است، گفت: عدم تولید ثروت در این استان تاثیر عمده ای در ارتکاب رفتارهای مجرمانه دارد و نداشتن بهداشت و زمینه های درمان و آموزش به وجود فقر بر می گردد و کلید حل مشکل فقر این جامعه سران طوایف هستند.
الفت بیان کرد: در کشور درد را می بینیم، احساس می کنیم و فکر می کنیم فقط وظیفه داریم وجود درد را با فریاد به دیگران اعلام کنیم در حالی که ما باید حلال مشکلات مردم باشیم و برای آن راه حل پیدا کنیم زیرا مردم خودشان به خوبی درد را درک میکنند.
وی عنوان کرد: سالار طایفه ای که هزار دزد داشته باشد، احترامی ندارد و سالار مورد تکریم فردی است که بتواند بگوید در طایفه من هزار مرد وجود دارد که همه از راه حلال مولد ثروت هستند، همه تحصیل کرده هستند، زمینه تحصیل بسیاری از پسران و دختران در دانشگاه فراهم شده است و تلاش کرده ایم که این افراد مهارت های فنی و حرفه ای را فرا بگیرند.
۷۴۴۰ / ۵۰۵۴