به گزارش ایرنا، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت:۲۵ میلیارد تومان نیز سال گذشته از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به ۱۶ شهرستان شمالی این استان اختصاص یافت.
"مهدی رحبی زاده" روز چهارشنبه در نشست خبری حول محور اجرای پروژههای آبخیزداری، آبخوانداری و بیابانزدایی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی افزود: این صندوق برای حمایت از بخش خصوصی است اما در چند سال گذشته برای امور زیربنایی کشور نیز اعتباراتی از این صندوق براساس دستور مقام معظم رهبری اختصاص یافته است.
وی میانگین بارندگی استان کرمان را ۱۲۵ میلیمتر عنوان و تصریح کرد: این مقدار نصف میانگین بارندگی در کشور و تنها آب در دسترس این استان نزولات جوی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: حجم بارشهای این استان ۱۸.۶ میلیارد مکعب است که بخشی از آن به خاک نفوذ میکند و ۷۰ درصد از این میزان تبخیر میشود.
وی مساحت حوضه آبخیز شمال استان کرمان را ۱۰.۵ میلیون هکتار عنوان کرد و افزود: تا پایان سال ۹۷ طرحهای آبخیزداری در حدود ۱۱ درصد این سطح انجام شد که با اجرای این طرحها موفق شدیم ۴۰۶.۵ میلیون مترمکعب روان آب را مدیریت کنیم و ۱۲۱.۵ میلیون مترمکعب آب را به سفرههای زیرزمینی تزریق کنیم.
رجبی زاده گفت: عملیات اجرای احداث ۶۹۲ سازههای سنگی ملاتی، خاکی و پروژههای پخش سیلاب از ابتدای شهریورماه آغاز شده که تاکنون حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیشبینی میشود تا آذرماه این پروژهها تکمیل شود.
وی ادامه داد: تاکنون در ۸۸ درصد سطح حوضه آبخیزداری شمال استان اقدامی انجام نشده است و با اجرای پروژههای آبخیزداری در ۱۲ درصد سطح حوزه آبخیزداری شمال استان کرمان ۴۲۴ میلیون مترمکعب آب را مدیریت کردهایم و بیلان آب سفرههای زیرزمینی این استان منفی ۸۰۰ میلیون مترمکعب است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان بیان کرد: با حدود ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار طی ۱۰ سال فقط میشود ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب به سفرههای زیرزمینی تزریق کنیم که با توجه به ۸۰۰ میلیون مترمکعب بیلان منفی سفرههای زیرزمین استان کرمان با این تزریق هنوز ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب منفی داریم که باید این مقدار از طریق با مدیریت مصرف و سطح زیرکشت تامین کنیم اما تا کنون فقط ۱۳۰ میلیون مترمکعب توانستیم با سفرههای زیرزمینی تزریق کردهایم.
وی تصریح کرد: هفت هزار و ۵۰۰ هکتار جنگلکاری و بذرکاری در سالجاری انجام خواهد شد و در سال جاری برای ۱۱ هزار و ۶۸۲ هکتار کارهای مختلف مبارزه با آفات و بیماریهای جنگل در حال انجام است که ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با بیان اینکه ۲۰ درصد بیابانهای کشور در استان کرمان قرار دارند و حدود چهار میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار این مقدار تحت فرسایش بادی است گفت: ۴۳۰ هزار هکتار در شمال استان کانون بحران فرسایش بادی وجود دارد که ۶۰ درصد آن در شرق استان کرمان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان به اعتباراتی که برای بیابانزدایی به شمال استان تخصیص یافته اشاره و عنوان کرد:۱۵۰ میلیارد تومان برای بخش بیابان سهم منابع طبیعی شمال استان کرمان است که ۳۵.۵ میلیارد تومان آن از محل صندوق توسعه ملی است.
۳۰۲۹