محمدرضا میزایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیوند از فرد زنده نیز فقط در زمینه کلیه انجام می شود و انجام این نوع پیوند از سال 83 در کرمان آغاز شده و تاکنون بیش از هزار پیوند کلیه در کرمان انجام شده است.
وی اظهار داشت: 270 مورد از پیوندهای کلیه انجام شده در کرمان از افراد مرگ مغزی و 825 مورد از فرد زنده انجام شده است.
کارشناس پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: از بدو آغاز تاکنون هفت هزار و 500 نفر به صورت حضوری به پایگاه های دانشگاه علوم پزشکی کرمان مراجعه و کارت اهدا عضو دریافت کرده اند.
وی ادامه داد: افراد اخیرا با ثبت نام در سایت های اهدای عضو کارت اهدا دریافت کرده اند که آمار دقیقی از این افراد در دست نیست.
میرزایی از خانواده هایی که بیمار مرگ مغزی دارند خواست به نتیجه نهایی اعلام شده توسط تیم تایید کننده که شامل متخصص داخلی، بیهوشی، مغز و اعصاب، جراح مغز و اعصاب و نماینده پزشکی قانونی است اعتماد کنند.
وی ادامه داد: پزشکان متخصص تیم تایید کننده مرگ مغزی ابلاغ خود را از وزیر بهداشت دریافت می کنند و هر کدام این مهم را تایید نکنند، پروسه پیوند عضو انجام نمی شود.
میرزایی با بیان اینکه استان کرمان در کشور بیشترین موارد مغزی را دارد تصریح کرد: اما خانواده بیماران کمتر رضایت به اهدا عضو می دهند.
وی با بیان اینکه 240 مورد طی سالهای اخیر تاکنون از خانواده افراد مرگ مغزی در کرمان رضایت گیری شده و 180 مورد از این افراد به مرحله اهدا نرسیدند.
کارشناس پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: بعد از انجام رضایت گیری پروسه اهدا عضو حدود سه روز طول می کشد و ممکن است در این مدت زمان بیمار فوت کند یا آزمایشاتی مانند ایدز، هپاتیت و غیره در وی مثبت شود که در این صورت پروسه پیوند اعضای انجام نمی شود.
میرزایی گفت: پیوند کلیه، کبد و قرنیه در کرمان انجام می شود و گاهی به دلیل وجود نداشتن متقاضی یا وجود نداشتن متقاضی با گروه خون مورد نظر، کبد به شیراز منتقل می شود که در این زمینه تاکنون 70 کبد به شیراز اعزام شده است.
از زمانی که عضوی از انسان با موفقیت به انسانی دیگر پیوند زده شد نزدیک به دو قرن می‌گذرد.
برای نخستین بار در سال 1823 اولین پیوند بافت پوست با موفقیت در آلمان انجام شد. از آن زمان تا به امروز با پیشرفت دانش پزشکی، از اهدای میتوکندری در قالب سلول‌ های تخمک گرفته تا امکان اهدا و پیوند بیشتر اندام ‌های داخلی و بافت‌ های بدن، در شرایطی که در بدن قابلیت ادامه کار نداشته باشند انجام می ‌شود.
این در حالی است استفاده از محصولات درمانی که منشاء انسانی دارند جایگاه ویژه‌ای را در توسعه خدمات درمانی به خود اختصاص داده است. استفاده از اعضا، نسوج و سلول ‌های انسان و پیوند آن به بیماران نیازمند برای نجات آنان و یا بهبود کیفیت زندگی روش موثر و مفیدی شناخته شده است.
در ایران پیوند اعضا و همچنین استفاده از بافت و سلول از جمله پیوند مغز استخوان به خوبی توسعه یافته و امکان استفاده از اعضای مبتلایان مرگ مغزی رشد پیوند اعضا را افزایش داده است.
بررسی‌ های انجام شده توسط انجمن پیوند اعضای ایران حاکی از این است که از ابتدا تاکنون حدود 53 هزار و 880 مورد پیوند عضو در کشور با موفقیت انجام شده است. ‏
کارشناسان معتقدند، در حال حاضر ایران جزو کشورهای سرآمد در پیوند اعضا است به طوری که در منطقه از نظر فراهم ‌آوری اعضا و پیوند عضو از پیشرفته ‌ترین کشورها محسوب می‌ شویم.
سو یکم اردیبهشت در تقویم رسمی کشورمان به نام روز اهدای عضو نامگذاری شده است .
3029/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.