به گزارش ایرنا، محمود مدبری شامگاه یکشنبه در آیین چهارمین بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی افزود: تاکنون حدود 6 هزار مقاله و کتاب در رابطه با شاهنامه نوشته شده و بیش از یک هزار کتاب مستقل راجع به شخص فردوسی به نگارش درآمده است.
وی بیان کرد: همچنین توسط پژوهشگران و محققان پنج هزار مقاله رسمی برای این کتاب ارزشمند نوشته شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار داشت: حدود یکصد سال است که کار پژوهش رسمی شاهنامه در ایران آغاز شده و افرادی همچون اقبال آشتیانی، ملک شعرا بهار، نفیسی و غیره در این حوزه فعالیت داشتند.
وی با بیان اینکه شاهنامه پژوهشی هیچوقت متوقف نشده تصریح کرد: در بخش هایی مانند بلاغت شاهنامه، متن شناسی، تصحیح شاهنامه ، اسطوره و شناسی و غیره کارهای تحقیقی و پژوهشی زیادی انجام شده است.
مدبری افزود: قدیمی ترین نسخه شاهنامه مربوط به قرن هفتم هجری است و بیش از هزار نسخه خطی از این کتاب در کتابخانه های دنیا وجود دارد.
وی بیان کرد: از سال 69 یونسکو روز 25 اردیبهشت را روز فردوسی اعلام کرده است که دوستداران و علاقه مندان این شاعر پارسی آن را گرامی می دارند.
شهردار کرمان در این مراسم گفت: ما به لحاظ هویت تاریخی در حوزه های فرهنگی اشخاص مشهور کمی نداریم و یکی از مفاخر ما حکیم فردوسی است.
مهران عالم زاده افزود: اعتقاد داریم که راه هر گونه توسعه، از توسعه فرهنگی می گذرد و باید برای تمام سلایق جامعه برنامه تدارک ببینیم.
وی تصریح کرد: با وجود سالن ها و امکانات موجود در شهر کرمان، امکان برگزاری برنامه برای 10 هزار نفر در هر شب وجود دارد.
این آیین توسط اندیشه سرای فردوسی کرمان با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان و جمعی از مسئولان و علاقه مندان در سالن ایرج بسطامی پارک مادرکرمان برگزار شد.
همچنین نقالی، شاهنامه خوانی، خنیاگری و اجرای نمایش زال و رودابه از جمله برنامه های چهارمین بزرگداشت حکیم فردوسی بود.
7437/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.