به گزارش ایرنا، بارش باران طی 2 روز گذشته موجب سیلاب و بروز خسارت های قابل توجهی در شهرستان های جنوبی استان کرمان شده و درواقع کمبود امکانات و فرسوده بودن تجهیزات و زیرساخت ها، وضعیتی را رقم زده که این منطقه با کوچکترین بارش ها، با بحران و بسته شدن مسیرهای ارتباطی مواجه می شود.
** 368 کیلومتر راه روستایی جنوب کرمان در سیل خسارت دید
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای جنوب استان کرمان با اشاره به بارش باران طی 24 ساعت گذشته در این خطه گفت: بیشترین خسارت وارد شده، به راه های روستایی پنج شهرستان قلعه گنج، جیرفت، رودبار جنوب، عنبرآباد و فاریاب است.
مسعود جمیلی کرمانی با بیان اینکه سیلاب و بارش شدید باران به راه ارتباطی 42 روستا در جنوب کرمان خسارت وارد کرده است افزود: در این سیل تعداد 17پُل در شهرستان های قلعه گنج، رودبار جنوب و عنبر آباد دچار خسارت هایی همچون شکسته شدن و تخریب دستک های پل در محورهای ارتباطی این شهرستان ها شد.
وی همچنین از شن گرفتگی هفت دستگاه پُل در محور بزرگراهی جیرفت - کهنوج خبر داد و گفت: با همت نیروهای راهداری و دستگاه های اداره راهداری کهنوج، دهنه این پل ها نیز بازگشایی شد.
جمیلی از تخریب 17 آبنما در محور رودبار به ایرانشهر و محور قلعه گنج به جاسک خبر داد و افزود: این آبنماها با دستگاه های راهداری، بازسازی و تعمیر شد و هم اکنون تردد در این محورها روان است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای جنوب استان کرمان بیان کرد: همچنین چهار دستگاه پُل لوله ای در محور قلعه گنج - جاسک تخریب شده که با جایگزینی باکس های بتنی و تعمیر و بازسازی مجدد لوله های پل، این محور هم بازگشایی و تردد در آن جریان دارد.
** بیش از چهار میلیارد و 300 میلیون تومان، خسارت سیلاب در جنوب کرمان اعلام شد
جمیلی با بیان اینکه بیشترین خسارت سیلاب در راه های روستایی بوده است، افزود: طبق برآورد اولیه کارشناسان راهداری، بیش از چهار میلیارد و 300 میلیون تومان، خسارت سیلاب در جنوب کرمان اعلام شده است.
وی با بیان اینکه بازگشایی راه‌های روستایی خسارت‌دیده از سیلاب در جنوب استان کرمان آغاز شده است، گفت: بر اساس گزارش‌های اولیه، سیلاب به بیش از 368کیلومتر از راه‌های روستایی در جنوب کرمان خسارت وارد کرده که بیشترین میزان خسارت ها در شهرستان رودبارجنوب است.
جمیلی از اعزام یک دستگاه بولدوزر به شهرستان رودبار و بخش زهکلوت این شهرستان برای بازگشایی راه های روستایی خبر داد و اظهار داشت: با توجه به کوهستانی بودن منطقه، امکان استفاده از دستگاه گریدر وجود ندارد و بایستی مسیر 15 روستا در منطقه بُرجک رودبار با گریدر بازگشایی شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای جنوب کرمان با اشاره به اینکه همه راه های حوزه استحفاظی جنوب استان باز است، افزود: راه هایی که به علت آب بردگی نیاز به تیغ زنی داشته باشند توسط نیروهای راهداری و با کمک گرفتن از ماشین آلات، تیغ زنی خواهند شد.
** سیلاب 500 میلیون تومان خسارت به راههای روستایی عنبرآباد وارد کرد
فرماندار عنبرآباد نیز گفت: بر اثر بارش باران و جاری شدن سیلاب، 500 میلیون تومان خسارت به راه های روستایی این شهرستان وارد شد.
نادر ملایی از بازگشایی 50 درصد راه های مسدود شده در این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: بارش باران و جاری شدن سیلاب، راه ارتباطی 20 روستای این شهرستان را دچار خسارت کرد.
وی ادامه داد: راه های روستایی خسارت دیده از سیل در بخش جبالبارز جنوبی و اَمجز قرار دارد که توسط راهداری در حال بهسازی هستند.
وی به بازدید از محورهای مواصلاتی مردهک نیز اشاره کرد و گفت: از طریق مبادی استانی و کشوری پیگیر رفع مشکلات و برآورد نیازهای این منطقه هستیم که در این زمینه نشست ها و بازدیدهایی از سوی مسئولان استانی و وزارتخانه مربوطه انجام شده تا ضمن مشاهده عینی وضعیت محورهای مواصلاتی، میزان اعتبارات برای تخصیص بررسی شود.
** نجات مسافران نوروزی از دل سیلاب
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان فاریاب هم با اشاره به جاری شدن سیلاب در بستر رودخانه موردان این شهرستان و اطلاع از وضعیت مسیر رودخانه، نیروهای راهداری فاریاب به همراه فرماندار این شهرستان و بخشدار و دهیار منطقه هور به محل اعلام شده اعزام شدیم.
اکبر لطفی افزود: با حضور راهداران در رودخانه تنگه موردان در مسیر فاریاب - سرنی، یک خانواده چهار نفره که در سیلاب گرفتار شده بودند با همت راهداران، از محل سیلاب، نجات و به یک محل امن منتقل شدند.
وی با بیان اینکه شماره 141مرکز مدیریت راه های این اداره کل به صورت شبانه روزی آماده دریافت تماس های مردمی است افزود: یکی از مهمترین وظایف راهداران، نجات جان انسانهاست و راهداران این شهرستان هم در هر شرایطی این اقدام را وظیفه خود می دانند.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان فاریاب بیان کرد: در زمان بروز اینگونه حوادث، شماره تماس های 112هلال احمر، 110پلیس و 115 مرکز فوریتهای پزشکی نیز پاسخگو هستند.
لطفی با اشاره به اینکه در طول مدت چند روز آینده اطلاعیه های سازمان هواشناسی مبنی بر بارش باران و احتمال بروز سیلاب وجود دارد عنوان کرد: رانندگان باید در گذر از راه های مناطق کوهستانی و رودخانه ها، جوانب احتیاط را رعایت و از عبور و مرور غیر ضروری جدا خودداری کنند.
وی با اشاره به اینکه محور موردان - فاریاب در مسیر رودخانه قرار گرفته است گفت: بارش باران در بالا دست منطقه، جاری شدن سیل در بستر رودخانه را رقم زده و خطر گرفتاری خودروها در سیلاب را دو چندان می کند.
وی از مردم و رانندگان خواست به توصیه راهداران در گذر از مناطق پر خطر توجه کنند.
گزارش: هادی شفیعی
7450/7429/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.