به گزارش ایرنا واژه اسب (Aspa) (آفریده نیک) در ایران باستان بسیار ذکر شده است و ایرانیان مهد پرورش اسب و اسب سواری بوده اند که این تاریخچه، نشان از اصالت اسب های این کشور می دهد ولی با توجه به هزینه خرید و نگهداری اسب تعداد اندکی به سمت این ورزش روی می آورند.
ورزش هایی مانند چوگان که زاییده اسب سواری هستند در کشور ایران رونق بسیاری دارند که تمامی این مسایل سندی بر هویت اسب های ایرانی است و برگزاری شو اسب فرصتی برای نشان دادن ظرفیت اسب های ایرانی در مقابل دیگر نژادهاست.
** میزبانی جیرفت از جشنواره شو سواره اسبان بومی فلات ایران
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان جیرفت از بررگزاری جشنواره شو سواره اسبان بومی فلات ایران در منطقه جنوب کرمان برای نخستین بار به میزبانی جیرفت خبر داد.
علی معاضدی گفت: نخستین جشنواره شو سواره اسبان بومی فلات ایران با همکاری هیات های سوارکاری استان و فرمانداری جیرفت به مدت یک روز در مجموعه ورزشی کارگران شهرستان جیرفت برگزار شد.
وی اظهار داشت: این جشنواره فرصتی برای علاقمندان به ورزش اسب سواری بوده که تجربیات خوبی در اختیار هیات سوارکاری شهرستان می گذارد.
معاضدی هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی بیشتر مردم با ورزش سوارکاری و جذب علاقه مندان به این رشته ورزشی عنوان و تصریح کرد: هم اکنون یک باشگاه سوارکاری در شهرستان جیرفت راه اندازی شده است .
**حضور 80 سوارکار در شو اسبان فلات ایران
رئیس هیات سواری کاری شهرستان جیرفت ضمن تشکر از هیات سواری کاری استان کرمان، فرماندار، رئیس اداره ورزش و جوانان و رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی جیرفت گفت: 80 سوار کار در جشنواره شو سواره اسبان بومی فلات ایران شرکت کردند.
راضیه امیر سعید مالکی افزود: در این جشنواره هر اسب به مدت پنج دقیقه فرصت خودنمایی داشت که در پایان از همه مالکان اسب های شرکت کننده و مسئولان توسط هیات سواری جیرفت تجلیل شد.
وی تصریح کرد: در این مسابقات، اسب هایی از نژاد فارس، عرب، ترکمن و عربی حضور داشتند و تجربه بسیار خوبی برای اولین بار کسب کردیم.
وی با بیان اینکه هیات سواری شهرستان جیرفت تنها هیات سوار کاری جنوب کرمان است، اظهار داشت: در جنوب کرمان اسب های زیادی وجود دارد که باید زمینه برگزاری مسابقات بیشتری در این منطقه فراهم شود.
**برگزاری مسابقات سوارکاری جیرفت در دستور کار است
فرماندار جیرفت زنده کردن آداب بومی و محلی را یک ضرورت دانست و گفت: به همین منظور درحال برنامه ریزی برای برگزاری جشنواره سوارکاری با اسب های اصیل در جیرفت هستیم.
احمد امینی روش افزود: با توجه به این مهم که تربیت و پرورش اسب از قدیم ریشه در فرهنگ ما دارد، می طلبد در زمینه استعدادیابی و فرهنگ سازی سوارکاری تلاش بیشتری صورت گیرد.
فرماند ار جیرفت اظهار داشت: برگزاری این گونه جشنواره ها علاوه بر ایجاد شادی و نشاط در زندگی مردم، با استقبال علاقه مندان روبرو خواهد شد.
**استقبالی کم نظیر از جشنواره شو سواره در جیرفت
تنها شرکت کننده خانم در جشنواره شو سواره اسبان بومی فلات ایران ضمن قدردانی از مسئولان برگزاری این جشنواره گفت: استقبال زیاد مردم سبب دلگرمی و استمرار شرکت کننده ها می شود که این مساله در جیرفت قابل لمس بود.
سولماز ناصری با بیان اینکه از پنج سالگی فعالیت ورزشی در رشته اسب سواری را آغاز کرده ام، افزود: شرکت کننده های این مسابقات از مناطق مختلف کشور بودند و این اتفاق نشان از کیفیت بالای این مسابقه است.
وی خواستار استمرار برگزاری این دسته از مسابقات شد.
** تاکید اسلام بر ورزش سوارکاری
سوار کار سیرجانی هم گفت: ورزش سوارکاری در دین اسلام تاکید زیادی شده و این نشان از اهمیت این ورزش دارد.
محمد محمدی افزود: خانواده ها به ویژه نسل جوان برای یک بار هم که شده این ورزش را تجربه کنند چرا که این ورزش دارای فواید زیادی است.
وی اظهار داشت: هفته گذشته در شهرستان سیرجان مسابقات استقامت اسب سواری برگزار شد که توانستم در این مسابقات مقام برتر را کسب کنم لذا برگزاری مدوام مسابقات و برنامه هایی مانند شو اسب سبب دلگرمی بیشتر صاحبان اسب ها می شود و در نتیجه مسابقات با استقبال بیشتری مواجه می شوند.
جنوب استان کرمان از هفت شهرستان با جمعیت یک میلیون نفر یک سوم وسعت پهناورترین استان کشور را به خود اختصاص داده است.
شهرستان جیرفت با 308 هزار نفر جمعیت از چهار بخش مرکزی، اسماعیلی، ساردوئیه و جبالبارز تشکیل شده و در فاصله 230 کیلومتری جنوب کرمان واقع است.
گزارش: هادی شفیعی مجاز
7450/7429/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.