به گزارش ایرنا، استان پهناور کرمان مقام نخست کشور را در سطح زیر کشت گردو و جایگاه دوم را در برداشت این محصول طی سال های گذشته به خود اختصاص داده است.
عمده ترین برداشت و باغات گردوی استان کرمان در شهرستان های بافت و رابر قرار دارد و به لحاظ درآمدزایی از کشت های محبوب در این شهرستان ها محسوب می شود و همچنین تاکنون از راه کشاورزی و دامداری مانع کوچ عده بسیاری از روستانشینان، عشایر و مردم این منطقه به شهرهای بزرگتر شده است.
به گفته کشاورزان معترض امسال به علت کم آبی و آفات برداشت محصول گردو در این مناطق نسبت به سال های گذشته بیش از 50 درصد کاهش یافته و محصولات نسبت به گذشته از کیفیت کمتری برخوردار هستند.
آنان در گفت و گو با ایرنا افزودند : پروژه انتقال آب از سد صفا رود شهرستان رابر به کرمان علاوه بر خسارت به سرشاخه های رودخانه دائمی هلیل رود، تالاب جازموریان، محیط طبیعی، جانوری و حتی انسان های تمامی شهرستان های جنوبی، استان کرمان خسارت های جبران ناپذیری وارد می کند.
این کشاورزان به خشک شدن باغات و نداشتن آب آشامیدنی در برخی از روستاهای گنجان، سیه بنوئیه، اسکر، کبیر و دیگر روستاهای متاثر از این پروژه دانستند و خواستار رسیدگی مسئولان به مشکلات آنان شدند.
نمایندگان کشاورزان معترض از رسانه ها خواستند تا صدایشان در مورد سال ها خسارت ناشی از پروژه های اشتباه به درختان و مزارع این شهرستان را به گوش مسئولان برسانند.
این افراد با بیان اینکه شهرستان رابر به عنوان قطب باغات گردوی استان از امکانات کمتری نسبت به سایر استان برخوردار است افزودند: از مسئولان می خواهیم که کشاورزی و باغداری را به عنوان تنها راه درآمدزایی از این شهرستان نگیرند زیرا این پروژه موجب از بین رفتن کشاورزی، بیکاری و ایجاد معضلات اجتماعی بسیاری در استان کرمان می شود.
**پروژه انتقال آب، کشاورزی این منطقه را از بین می برد
یکی از کشاورزان حاضر در استانداری کرمان نیز گفت: تونل انتقال آب سد صفارود به کرمان درختان منطقه جنوب و جنوب غرب استان کرمان را خشک و منابع آب آشامیدنی این منطقه را از بین برده است.
موسی شمس الدینی افزود: ما به دنبال دریافت خسارت از مسئولان نیستیم و می خواهیم تنها باغات اجدادی ما از بین نروند.
وی با بیان اینکه مانع پروژه های دولتی نمی شویم اظهار داشت: این پروژه اگر به صورت روکار اجرا شود به کشاورزی منطقه آسیب کمتری وارد می کند اما اجرای این پروژه به صورت عمیق در زیر زمین سفره های آبی منطقه را به مخاطره می اندازد.
این کشاورز روستای گنجان رابر بیان کرد: انتقال آب رابر به مرکز استان کرمان 100 درصد کشاورزی این شهرستان را تحت شعاع قرار می دهد و بیش از 2 هزار هکتار از مزارع و باغات رابر تاکنون به علت اجرای ناصحیح این پروژه خشک شده است.
وی عنوان کرد: اداره کل آب منطقه ای استان کرمان برای پرداخت خسارات ها مبلغی بسیار کمتر از ارزش واقعی درختان پیشنهاد داده و تاکنون اجرایی نشده است.
شمس الدینی ادامه داد: این پروژه هم اکنون در حال اجرا است و برخی از مسئولان به حق مردم توجهی ندارند.
*امکانات رابر پاسخگوی نیازهای مردم نیست
غلامرضا حسینخانی دیگر کشاورز این منطقه هم گفت: هیچکس به فریاد ما نمی رسد و مسئولان تنها شعار احقاق حق دارند زیرا حق مردم پایمال می شود.
حسینخانی تاکید کرد: شهرستان رابر از بی آبی رنج می برد و احتیاج به سدی برای کشاورزی منطقه دارد.
وی ادامه داد: با این وضع مسئولان آب موجود شهرستان را به مرکز استان کرمان انتقال می دهند و با این اقدام کشاورزی چند ده ساله شهرستان رابر در حال از بین رفتن است.
*مسئولان به خسارات مردم رابر توجهی نمی کنند
همچنین جعفر شمس الدینی کشاورز رابری گفت: پروژه انتقال آب از شهرستان رابر به طول 270 کیلومتر به کشاورزی و دامداری این منطقه و جنوب استان کرمان خسارت وارد می کند.
وی با بیان اینکه مسئولان ابتدا اعلام کردند تونل انتقال آب از روی زمین منتقل می شود افزود: مسئولان از مشکلات مردم اطلاع دارند اما به آن رسیدگی نمی کنند.
وی تصریح کرد: دادگاه ممنوعیت پروژه انتقال آب از صد صفارود به کرمان را اعلام کرده اما قاضی دیگر خسارات ناشی از این پروژه را نادیده می گیرد و دستور به ادامه کار می دهد.
این کشاورز رابری تاکید کرد: آب منطقه و منبع درآمد شهرستان های رابر و مناطق جنوب استان کرمان در حال خشک شدن است و مسئولان می خواهند آب مرکز استان و دیگر شهرستان ها از این مناطق تامین شود.
شهرستان رابر به عنوان قطب کشاورزی و از مناطق کوهستانی و خوش آب و هوای استان کرمان محسوب می شود و محصول عمده این منطقه گردو می باشد.
پروژه انتقال آب از سد صفارود به کرمان افراد معارض بسیاری در جنوب غرب و جنوب استان کرمان دارد زیرا با این انتقال به محیط زیست و مردم این مناطق خسارات بسیاری وارد می شود.
این پروژه از سه سال پیش با هدف آبرسانی به شهرهای شمالی استان کرمان به طول 270 کیلومتر در مرحله عملیاتی قرار گرفته و هر سال بیش از 10 کیلومتر تونل زده می شود.
7420/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.