مبتکر و تشکیل دهنده گروه مبتکران روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، مدت زمان سپری شده برای انجام این تحقیق موفقیت آمیز را 6سال عنوان کرد.
کاپیتان محمدرضا بهروزی که چندین اختراع دیگر را در کارنامه خود دارد ، افزود: این ماده پایه کاتالیست ها و یک نوع ماده استراتژیک در این صنعت بشمار می رود و همچنین در صنایع نظامی نیز قابل استفاده است و فناوری ساخت آن پیش از این تنها در اختیار برخی کشورهای اروپایی قرار دارد .
وی تصریح کرد: هیدروکسید آلومینیوم سینتتیک به عنوان یک ماده خام و پایه برای تولید کاربردها و مصرف کاتالیست ها و جاذب ها در فرآیندهای پتروشیمیایی و پالایشی مورد استفاده است و تاکنون تکنولوژی ساخت آن در کشور وجود نداشته و واردات آن مستلزم هزینه های بسیار بالا و مشتقات فراوان است.
این محقق ایرانی اظهار داشت: بنا به اظهار کارشناسان صنعت نفت ارزش بازار جهانی کاتالیست حدود 20 میلیارد دلار است در کشورمان نیز تمامی پالایشگاه های نفت و گاز، مجتمع های پتروشیمی، اکثر کارخانجات شیمیایی، مجتمع های فولاد و بعضی از کارخانجات تولید محصولات غذایی در تولید خود از طیف گسترده ای از کاتالیستها بهره می گیرند.
وی با بیان اینکه بومی سازی کاتالیست، یک اولویت استراتژیک در کشور محسوب می شود ادامه داد: نتیجه دستیابی به نحوه فرآیند تولید این ماده، قطع وابستگی است و این گروه توانستند با توجه به اوامر مقام معظم رهبری در این راستا قدم بردارند و هم اکنون پروژه های دیگری نیز در دست اقدام دارد که پس از رسیدن به موفقیت اعلام خواهد شد.
براساس این گزارش تمام هزینه های تحقیقاتی گروه مبتکران توسط نامبرده (بهروزی )تامین شده و تاکنون هیچگونه کمک مالی از جایی دریافت نکرده است.
کاپیتان بهروزی افزود: صرفه جویی اقتصادی، ایجاد زمینه اشتغال، رفع وابستگی به کشورهای صادر کننده این محصول و استقلال کشور در زمینه صنایع پتروشیمی از اهداف در اختیار داشتن فناوری تولید این محصول است.
به گزارش ایرنا، هیدروکسید آلومینیوم سنتتیک (غیر معدنی) با خلوص بسیار بالا و دانه بندی بسیار ریز پایه اصلی تولید آلومینا می باشد و آلومینا به صورت طبیعی به شکل سنگ معدن در قسمتهایی از کره زمین وجود دارد که معمولا برای تولید شمش آلومینیوم از سنگ معدن آلومینا استفاده می شوند.
آلومینای سینتتیک که طیف وسیع تری را در بر می گیرد و معمولا در صنایع دارای تکنولوژی استفاده می شوند و آلومیناهای طبیعی خالص نیستند و شامل یکسری مواد مانند آهن، منگنز، سیلیس و غیره است.
کاپیتان محمدرضا بهروزی خلبان مبتکر ایرانی و تشکیل‌دهنده گروه مبتکران و یکی از اعضای تیم پروژه تولید هیدروکسید آلومینیوم سینتتیک است و نامبرده مهندسی الکترونیک خود را از دانشگاه ناتینگهام دریافت کرده است.
تولید شبیه‌ساز پرواز (سیمولاتور) با 30 نوع هواپیما و و ساخت نخستین درزین (وسیله نقلیه ریلی تردد مأموران راه‌آهن) برقی، نیز از جمله ابتکارات کاپیتان بهروزی و گروه مبتکران بشمار می رود.
بر اساس آزمایش انجام گرفته شده توسط مرکز پژوهش متالوژی رازی به شماره 17875-1مورخ 18/7/97 این کشف علمی (فرمول تولید محصول استراتژیک هیدروکسید آلومینیوم سینتتیک با خلوص 99.9 درصد ) برای نخستین بار بوسیله این گروه از محققان کشورمان تائید شده است .
7437/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.