به گزارش ایرنا، شامگاه یکشنبه دفتر پایانه صادراتی شهرستان عنبرآباد با حضور فرماندار و جمعی از مسئولان محلی به بهره برداری رسید تا از این رهگذر شاهد رونق هر چه بیشتر بخش کشاورزی این منطقه باشیم.
نبود چنین دفتری در این شهرستان که یک منطقه کشاورزی به شمار می رود موجب چیره شدن دلال ها و واسطه ها بر بازار محصولات کشاورزی شده بود که امروز با حمایت دولت تدبیر و امید، این دفتر راه اندازی شد تا از ضرر و زیان کشاورزان منطقه جلوگیری شود چرا که با وجود دفتر یاد شده، از این پس صادرات تولیدات کشاورزی توسط خود تولید کننده انجام و دست واسطه ها قطع خواهد شد.

**دفتر پایانه صادراتی پدیده شوم دلالی را کنار می زند
فرماندار عنبرآباد در حاشیه افتتاح پایانه صادارتی به خبرنگار ایرنا گفت: این پایانه صادراتی به منظور تسهیل خرید و صادرات محصولات کشاورزی شهرستان راه اندازی شده که امیدواریم برکات زیادی را برای کشاورزان و باغداران به همراه داشته باشد.
نادر ملایی افزود: صادرات آسان محصولات کشاورزی این شهرستان بدون واسطه به کشورهای هدف به ویژه کشور روسیه از دیگر اهداف راه اندازی این دفتر بود که محقق شد.
وی دلالی را آفت خطرناک بخش کشاورزی عنوان کرد و اظهار داشت: با راه اندازی این مرکز، پدیده شوم دلالی حذف و قیمت محصولات کشاورزی واقعی می شود.
فرماندار عنبرآباد با اشاره به نام گذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام سال حمایت از کالای ایرانی، گفت: با تولید محصولات کشاورزی داخلی زمینه تحقق شعار سال و با صادر کردن این محصولات، ارز آوری خوبی برای کشور رقم خواهد خورد.
**تغییر الگوی کشت بر اساس نیاز بازار
مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان عنبرآباد با بیان اینکه تغییر الگوی کشت بر اساس نیاز بازار مصرف، گامی در جهت شکوفایی کشاورزی است، گفت: در راستای تغییر آرایش و الگوی کشت، امسال با تعدادی از کشاورزان عمده رایزنی کردیم تا در جهت جلوگیری از ضرر خود محصولات جدیدی وارد چرخه کشت شوند.
محسن طاهری افزود: بر این اساس یک سری صیفی جات و محصولات جدید مثل کلم بروکلی، کاهو، شوید، جعفری و سایر محصولات گلخانه ای کشت می شود که خرید این محصولات به صورت تعهدی و قراردادی توسط صادر کننده انجام شده و در دفترخانه اسناد رسمی تعهد می شود که این تولیدات با قیمت مشخص از کشاورزان خریداری شود.
وی گفت: با تغییر الگوی کشت و خرید تضمینی، دیگر شاهد ضرر کشاورزان و از بین رفتن منابع و محصولات این قشر زحمتکش نخواهیم بود.
** برای خرید محصولات کشاورزی تعهد محضری داده می شود
مدیر پایانه صادراتی لتروک عنبرآباد نیز گفت: با توجه به ضررهای پی ‌در پی کشاورزان جنوبی و همچنین شناختی که از بعضی بازارهای خارجی مانند روسیه داشتیم به دنبال این بودیم تا کشت جایگزین را در منطقه رواج دهیم بنابراین تصمیم به راه‌اندازی این پایانه گرفتیم.
میثم عارفی افزود: همه محصولاتی که تولید می‌شود و قابلیت صادرات دارد را از صفر تا صد شامل خرید کالا، بسته‌بندی و پالت‌بندی در این پایانه انجام و کالاها توسط ماشین‌های یخچال‌دار به روسیه ارسال می‌شوند و تا مرحله پایانی تحویل در بازارهای روسیه با کشاورزان همراه هستیم.
وی بیان کرد: هم اکنون محصولاتی مانند کلم بروکلی، کاهوی رومانو، کلم بروکسل، شوید، جعفری، کلم آیزبرگ را با کشاورزان قرارداد می‌بندیم و اعلام آمادگی کردیم تا فلفل دلمه‌ای رنگی و بادمجان را با تعداد محدودی از کشاورزان قرارداد بسته‌ایم که بارشان را به ما بدهند البته فعلا قیمت خرید مشخص نشده اما می‌توانند قیمت روز بازار را بررسی و به ما تحویل دهند.
مدیر پایانه صادراتی لتروک گفت: کشاورزانی که بنیه ضعیف مالی دارند می‌توانند محصولاتی مانند بروکلی، آیزبزگ، بروکسل، کاهو، شوید و جعفری که در فضای آزاد پرورش می‌یابد و نیاز به نایلون‌کشی ندارد را بکارند چرا که این محصولات درآمد خوبی هم برای کشاورز دارد.
وی افزود: نماینده این مجموعه در دفترخانه به کشاورزان متعهد می‌ شود که کلم بروکلی را حداقل 2 هزارتومان قرارداد ببندیم ولی امکان اینکه این قیمت تا حدود 30 الی 40 درصد افزایش پیدا کند، وجود دارد.
عارفی اظهار داشت: امیدواریم افرادی که بنیه قوی‌تری دارند به این سمت بیایند تا کار بنیادینی انجام شود چرا که بازارهای خارجی شناسایی شده و این سرمایه گذاری ریسک ندارد و ضرری متوجه صادرکننده و کشاورز نیست.
** از ایجاد پایانه صادراتی عنبرآباد خوشحال هستیم
کشاورز عنبرآبادی هم به خبرنگار ایرنا گفت: کشاورزان از ایجاد پایانه صادراتی عنبرآباد خوشحال هستند چرا که با این دفتر، محصولات تولیدی خود را تضمین شده بفروش می رسانند.
حسین توکلی افزود: فصل برداشت محصول که باید فصل شیرین کشاورز باشد به دلیل نبود بازار به فصل تلخ کشاورز تبدیل شده بود ولی امروز با حمایت دولت و بخش خصوصی و با راه اندازی این پایانه صادراتی محصولات کشاورزی به صورت تضمینی خریداری می شوند.
جنوب کرمان یک سوم مساحت این استان را به خود اختصاص داده و سالانه بیش از چهار و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی از این منطقه به نقاط مختلف کشور و خارج از کشور صادر می شود.
گزارش : هادی شفیعی مجاز
7450/7429/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.