کمالی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگارایرنا افزود: این قطعه شهاب سنگ یک کیلوگرمی روز گذشته طی آیینی با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین شناسی کشور و جمعی از اساتید و علاقه مندان در محل این سازمان اهدا شد.
این کارشناس ارشد و پژوهشگر زمین شناسی و سنگ در حاشیه افزود: شهاب سنگ اهدایی از جنس سنگی و کندرایت گروه L5 است و جزو کمیاب ترین شهاب سنگ های کندرایت سنگی می باشد که دارای کندرول هایی به قطر یک سانتی متر است.
مالی افزود: شهاب سنگ اهدایی به نام کرمان 153 در بولتن ثبت جهانی شهاب سنگ هابه ثبت رسیده و شناخته می شود.
وی با بیان اینکه این شهاب سنگ در سال ۲۰۱۷ در بیابان لوت شمالی کشف شد، تصریح کرد: وزن این شهاب سنگ تقریبا یک کیلو گرم و ارزش آن 2 میلیارد ریال است.
به گفته کمالی سال سقوط شهاب سنگ بعد از آنالیز و آزمایش در دانشگاه مارسی فرانسه بین ۲۰ تا ۳۰ هزار سال قبل تخمین زده شده است.
وی تاکید کرد: هدف از اهدای این شهاب سنگ آشنایی بیشتر دانشجویان و دانش آموزان و کمک به آموزش هایی آکادمیک و تحقیقات علمی با این پدیده علمی نادر و کمیاب است.
همچنین همزمان با این آیین کارگاه و ‌سمینار تخصصی شهاب سنگ در موزه علوم زمین با همکاری معاونت اکتشافات کل کشور و حضور اساتیدی از اقصی نقاط کشور، دانشگاه تهران، سازمان زمین شناسی کشور و علاقمندان در این زمینه برگزار شد.
اجرام سرگردان جدا شده از سیارک ها در منظومه شمسی بر اثر ورود به جو زمین و تاثیر جاذبه به شدت گرم شده و می سوزند و اگر تکه هایی از این اجرام که وزنشان از چندین گرم تا چندین تن هم می رسد به زمین سقوط کنند، شهاب سنگ نامیده می شود.
تاریخچه نخستین شهاب سنگ ایران به سال ١٨٨٠ میلادی در ورامین برمی گردد که ٥٤ کیلوگرم وزن دارد و هم اکنون در موزه کاخ گلستان نگهداری می شود.
7437/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.