آنچنان که مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کرمانشاه به خبرنگار ایرنا گفت: تغییر ساعات کار اداری در استان به درخواست شرکت توزیع برق و از 16 تیر آغاز شد تا قطعی برق به حداقل برسد.
علیمراد مرادی ‌مجد گفت: انتظار داشتیم با این تغییر ساعت، مصرف برق در بخش اداری حدود 50 مگاوات کاهش یابد اما این رقم از 35 مگاوات بیشتر نشد.
او افزود: بسیاری از ادارات استان در مدیریت مصرف برق همکاری کردند اما حدود 30 اداره تَن به کاهش مصرف برق ندادند و به همین دلیل ما مجبور شدیم که برق آنها را در پایان ساعت اداری (13:30) قطع کنیم.
دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری اوایل تیر ماه در جلسه هم اندیشی مدیران اجرایی سراسر کشور با تاکید بر کنترل مصرف آب و برق تابستان در تمامی وزارتخانه ها و زیرمجموعه های آن ها گفت: اگر مصرف این بخش ها بالاتر از سال گذشته باشد باید مسئولان مربوطه آن بخش را عوض کنند.
هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه هم 28 تیر در نشست ستاد مدیریت بحران استان تاکید کرد: به صورت جدی بر نحوه مصرف برق در ادارات و ارگان ها نظارت می‌شود و در صورت مشاهده افزایش مصرف برق با دستگاه های متخلف برخورد خواهد شد.
در حالی که میانگین مصرف برق بخش اداری کشور حدود 12 درصد کل مصرف است، این رقم در استان کرمانشاه از مرز 20 درصد هم گذشته است.
به گفته مرادی مجد ، امسال اوج مصرف برق (پیک) در استان کرمانشاه به 722 مگاوات رسید که 150 مگاوات آن در ادارات استان مصرف می شد.

** رشد مصرف برق کرمانشاه، بیشتر از میانگین کشور
هرچند خاموشی ها با کمک تغییر ساعات اداری، کاهش دمای هوا و مدیریت مصرف توسط مردم از 19 مرداد به بعد ادامه نیافت اما نگرانی ها برای تکرار این وضعیت در سال آینده زیاد است؛ واقعیتی که باید از هم اکنون برای آن چاره جویی کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه تاکید دارد که وزارت نیرو باید ظرفیت تولید برق نیروگاهی را تا پیش از فصل گرمای سال 98 متناسب با رشد مصرف توسعه دهد.
مرادی مجد همچنین به ضرورت مشارکت مردم در مدیریت مصرف برق اشاره کرد و گفت: ما در مجموع سالانه فقط حدود 200 ساعت اوج مصرف برق داریم که اگر در این زمان محدود، یک صرفه جویی 10 درصدی صورت بگیرد قطعی برق نخواهیم داشت.
شاید نگاهی به رشد سالانه مصرف برق، اهمیت چاره اندیشی برای فصل گرمای سال 98 را روشن تر کند.
مرادی مجد اظهار داشت: رشد سالانه مصرف برق در جهان 1.6 درصد است در حالی که این رقم در ایران پنج درصد و متاسفانه در استان کرمانشاه نزدیک به 6 درصد است.
اگر در کنار این نکته، احتمال بالای کاهش بارندگی ها و تداوم خشکسالی در سال آبی پیش‌ رو را هم در نظر بگیریم، راهی جز افزایش ظرفیت تولید برق در کشور و فرهنگ سازی و آموزش عمومی مدیریت مصرف وجود ندارد.
غفلت از تولید انرژی تجدیدپذیر از جمله برق خورشیدی، بادی و زمین گرمایی هم واقعیت تامل برانگیزی است زیرا به گفته مرادی ‌مجد حدود 90 درصد از برق کشور با استفاده از انرژی فسیلی تولید می شود که علاوه بر صرف میلیون ها بشکه نفت، آلودگی محیط زیست را هم در پی دارد.
استان کرمانشاه در 10 سال گذشته هرگز قطعی‌های برنامه‌ ریزی برق نداشته و به همین دلیل تحمل خاموشی‌ در تابستان امسال برای شهروندان سخت و طاقت فرسا شده بود زیرا همزمان با برق، آب و بسیاری از خدمات عمومی سطح شهر هم قطع می شد و تحمل گرمای هوا شهروندان را کلافه می کرد.
صنایع و کسبه استان هم از تداوم قطعی برق دچار خسارت های قابل توجهی شدند و بنابر اعلام جهانبخش شکری، رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه 'ضرر میلیاردی و سنگین' دیده اند.
استان 2 میلیون نفری کرمانشاه حدود 750 هزار مشترک برق دارد که 625 هزار مورد آن خانگی، 25 هزار مشترک عمومی و 10 هزار مشترک کشاورزی و صنعتی هستند و بقیه مشترکان هم در'سایر مصرف و روشنایی معابر' تعریف می شوند.
تمامی شهرها و 2 هزار و 622 روستای استان (غیر از روستاهای خالی از سکنه یا دارای کمتر از سه خانوار) به شبکه توزیع برق متصل هستند.
7444/8066
گزارش از عبدالله الماسی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.