به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامحسین شافعی روز شنبه در نخستین همایش اتاق های بازرگانی منطقه چهار کشور که با حضور استاندار کرمانشاه ، نمایندگان مجلس و همچنین روسای اتاق های بازرگانی استان های عضو در استانداری برگزار شد، افزود: با این رویکری که در اقتصاد در پیش گرفته ایم توسعه قابل دسترس نیست.
وی اظهار داشت: برای موفقیت در تقسیم بندی های منطقه ای نیازمند توزیع اختیارات دولت در میان استان ها و افزایش قدرت عمل استانداران هستیم.
وی تاکید کرد: با توجه به تنوع اقلیمی، جمعیتی، طبیعی موجود در کشور، نمی توان با یک نسخه واحد که در مرکز نوشته می شود، به یک توسعه پایدار و متوازن برسیم‌‌.
وی گفت: باید به سمت تدوین برنامه های توسعه منطقه ای برویم و این برنامه ها در ادامه به برنامه کلان توسعه کشور پیوند بخورد.
شافعی عنوان کرد: یکی از راهکارهای توسعه متوازن کشور، تقسیم بندی های منطقه ای به منظور استفاده بهینه از قابلیت ها و پتانسیل ها است.
وی با اعلام اینکه باید نگاه هزینه ای فعلی به مدیریت استان ها تبدیل به نگاه درآمدی شود، گفت: برای رسیدن به یک توسعه پایدار باید پروژه ها براساس ظرفیت سنجی و مکان سنجی اجرا شوند و الا توسعه آفرین نخواهند بود.
رییس اتاق بازرگانی گفت: اقتصاد کشور از گذشته تاکنون همواره زیرنفوذ جریان های قدرت و سیاسی بوده و اقتصاد فعلی کشور نیز روی هیچ نرم و علم اقتصادی نیست.
شافعی با بیان اینکه تاکنون توسعه مناطق کشور بدون توجه به قابلیت ها، ظرفیت ها و علم اقتصادی انجام شده، اظهار داشت: توسعه پایدار مستلزم توسعه متوزان است، چرا که توسعه یک جانبه منجر به مشکلات اقتصادی، اجتماعی ، امنیتی و سیاسی عدیده ای می شود.
وی با اشاره به منطقه بندی پنجگانه کشور در راستای توسعه متوازن گفت: توسعه پایدار کشورهای پیشرفته مانند فرانسه و آلمان به ما نشان می دهد که اقتصاد پایدار براساس اقتصاد متوازن مناطق شکل گرفته است.
رییس اتاق بازرگانی در ادامه منطقه بندی مناطق کشور را بدون تفویض اختیار و تصمیم گیری بدون نتیجه دانست و گفت: یکی از مهم ترین موانع توسعه کشور را تمرکز گرایی تصمیمات در مرکز دانست و خواستار کاهش و تفویض آن به استان ها و مناطق شد.
شافعی در ادامه اظهار داشت: هنوز در کشور یک مطالعه عمیق در باره اینکه واقعا توسعه کشور باید از کجا شروع شود که آیا توسعه از روستا، شهر، از حوزه صنعت، کشاورزی و خدماتی باشد، انجام نشده است
او نگاه توسعه شهری گذشته را عامل مهاجرت روستاییان به شهرها و شکل گیری مشکلات عدیده اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دانست.

** ساختار برنامه ریزی کشور باید تغییر کنند
نایب رییس اتاق بازرگانی کشور نیز در این جلسه گفت: تا زمانی که نظام برنامه ریزی تغییر نکند ، وضعیت اقتصادی کشور و بخش خصوصی به همین منوال حرکت خواهد کرد.
پدرام سلامتی در ادامه افزود: مدیریت دولت بیشتر مدیریت هزینه است، در حالی که باید مدیریت درآمد باشد و از نمایندگان مجلس خواست قانون در این خصوص تغییر کند.
وی در ادامه مرز و بازار کار را 2 مزیت مهم منطقه چهار کشوری دانست و گفت: یکی مهم ترین تهدیدهای اقتصادی این مناطق مهاجرفرستی نخبگان آنها است.
در پایان این مراسم استاندار کرمانشاه از اعضای اتاق بازرگانی کشور به خاطر خدماتی که در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه انجام دادند، قدردانی کرد.
منطقه چهار کشوری شامل استان های کرمانشاه، همدان، لرستان، مرکزی، ایلام و همدان است که 15 درصد جمعیت و 11 و نیم درصد مساحت کشور را در بر می گیرد.
3209/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.