به گزارش خبرنگار ایرنا، غلام الواری روز پنجشنبه در نشستی خبری افزود: سازمان قضایی نیروهای مسلح کرمانشاه از راه‌های مختلفی از وقوع جرم در محیط های نظامی استان مطلع می ‌شود و آن را تحت تعقیب قرار می دهد که شامل طرح شکایت خصوصی، دریافت اطلاعات از افراد مطلع، انعکاس وقوع جرم توسط ضابط قضایی و اطلاع مستقیم است.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان کرمانشاه از کاهش 12 درصدی وقوع جرم در محیط های نظامی استان در سال 96 هم خبر داد اما از بیان تعداد و نوع جرم ها خودداری کرد.
الواری پیشتر اعلام کرده بود که فرار از خدمت بیشترین فراوانی را در جرایم واقع شده در استان دارد.
او اظهار داشت: اگر وقوع جرم قبل از ورود فرد به محیط نظامی باشد مانند جعل و غیبت دفترچه‌ای مشمولان خدمت وظیفه، رسیدگی به آن در صلاحیت سازمان قضایی نیروهای مسلح نیست.
وی همچنین گفت: این سازمان تنها در صورتی به جرایم افراد غیرنظامی رسیدگی می کند که مباشر جرم یک فرد نظامی باشد و فرد یا افراد غیرنظامی متهم به معاونت در جرم باشند.
الواری افزود: غیبت در محل خدمت تا 15 روز تخلف انضباطی است سپس جرم محسوب و برای متهم پرونده قضایی در دادسرای نظامی تشکیل می شود؛ البته این سقف برای سربازان تنها در بار اول 60 روز است به شرط اینکه فرد خاطی خودش به محل خدمت بر گردد.
او تاکید کرد که هدف اصلی سازمان قضایی از بین بردن زمینه های وقوع جرم در محیط های نظامی است و در این راستا سال 96 حدود 131 هزار نفر ساعت آموزش های یگانی برای نیروهای نظامی استان برگزار کرده است.
سازمان قضایی نیروهای مسلح در 20 سال گذشته پنج دوره پیشگیری از وقوع جرم در دوره های پنج ساله برگزار کرده است.
این سازمان بخشی از قوه قضائیه کشور و تنها مرجع قضایی اختصاصی پیش بینی شده در قانون اساسی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران می باشد که از دادسراها و دادگاههای نظامی تشکیل شده است.
براساس اصل 172 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «برای رسیدگی به جرایم مربوط به وظایف خاص نظامی و یا انتظامی اعضای ارتش، ژاندارمری، شهربانی (نیروی انتظامی) و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، محاکم نظامی مطابق قانون تشکیل می شود، ولی به جرایم عمومی آنان یا جرایمی که در مقام ضابط دادگستری مرتکب می شوند در محاکم عمومی رسیدگی می شود.'
دادستانی و دادگاه های نظامی بخشی از قوه قضائیه کشور و مشمول اصول مربوط به این قوه هستند.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان کرمانشاه توضیح داد که 'براساس مصوبات مجلس شورای اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و اجازه خاص از حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری صلاحیت های این سازمان رسیدگی به جرایم خاص نظامی وانتظامی اعضا نیروهای مسلح، جرایم مرتبط با وظایف پرسنل وزارت اطلاعات، جرایم حین تحقیقات و رسیدگی به جرایم خاص نظامی و جرایم اسرای ایرانی و اسرای بیگانه در کشور است.'
رسیدگی در سازمان قضایی نیروهای مسلح 2 مرحله ای است و به همین دلیل پس از ارسال گزارش یا طرح شکایت از سوی مقامات ذی ربط و یا مردم، ابتدا پرونده در دادسرای نظامی تشکیل و تحقیقات مقدماتی توسط بازپرسان و دادیاران زیر نظر دادستان انجام می شود.
در صورتی که دلایل کافی برای احراز وقوع جرم وجود داشته باشد، پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه نظامی ارسال می شود تا پس از انجام محاکمه، حکم صادر شود.
هفته اول تیر ماه به عنوان 'هفته قوه قضاییه' نامگذاری شده است.
سازمان قضایی نیروهای مسلح استان کرمانشاه در بلوار دانش پایین تر از بیمارستان 520 ارتش قرار دارد.
7444/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.