به گزارش خبرنگار ایرنا ، 15 خرداد ، روز قیام خونین مردمی است که به نام دین و اسلام برای مقابله با طاغوتیان به میدان آمدند تا بساط طاغوت را برای همیشه از کشور برچینند.
قیام 15 خرداد به افسانه جدایی دین از سیاست ، طرحی که از سوی استعمارگران و رژیم های دست نشانده آنان برای بیش از 50 سال تبلیغ و ترویج شده بود ، پایان داد به نحوی که اسلام ناب را برای همگان در همه جای جهان آشکار کرد.
امام خمینی (ره) در باره پانزده خرداد 1342 چنین فرمودند: 'روز 15 خرداد، در عین حال که چون عاشورا ، روز عزای عمومی ملت مظلوم است ، روز حماسه و تولد جدید اسلام و مسلمانان است'، همچنین امام راحل در خصوص بزرگداشت قیام مردم در این روز فرمودند: '15 خرداد روز بزرگداشت ارزش های انسانی در طول تاریخ است'.
رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در خصوص این قیام خونین و تاریخی فرمودند: '15 خرداد روز قیام فداکارانه ملت ایران و روز تجلی وحدت امت و امام راحل ماست' و 'محور اصلی و پیام حقیقی 15 خرداد این پیام سه عنصری بود اسلام ، امام و مردم.
مبارزه پیگیر و جهاد ملت مقاوم ایران اسلامی از سال 42 تا 57 منجر به تشکیل انقلاب اسلامی شد و امروز به یمن رهبری های رهبر معظم انقلاب اسلامی و همان روحیه استقامت و خودباوری مردم شاهد اقتدار و عظمت کشورمان در سراسر جهان هستیم.
خبرنگار ایرنا به مناسبت قیام خونین 15 خرداد در خصوص اهمیت این روز مهم و تاریخی مصاحبه هایی را انجام داده که مشروح آن را در ادامه می خوانید.

** 15 خرداد برگرفته از بصیرت دینی مردم بود
امام جمعه قصرشیرین گفت: قیام 15 خرداد یک قیام الهی و برگرفته از بصیرت دینی ملت ایران اسلامی بود که مردم به ولایت فقیه و علما اعتماد کردند.
حجت الاسلام علی ملکی افزود: مردم با این قیام تاریخی نشان دادند که تنها راه نجات خود از چنگال ظلم و ستم و طاغوت اعتماد به علما و ولایت فقیه و رهبری امام راحل است و امروز به برکت همین انقلاب و رهبری های رهبر معظم، این انقلاب در همه جای دنیا فراگیر شده است.
وی با بیان اینکه امام راحل به عنوان رهبر قیام اسلامی ملت ایران در 15 خرداد 1342 به مخالفت علنی با استبداد داخلی و استعمار خارجی پرداختند، اظهار داشت: این روز تاریخی سرآغاز تشکیل حکومت اسلامی در ایران بود.
وی گفت: انقلاب اسلامی در سال 42 کلید خورد و در سال 57 به پیروزی رسید و جریان انقلاب تا همیشه تاریخ برای مقابله با ظلم و ستم ادامه خواهد داشت.

** قیام 15 خرداد سرآغاز پیروزی انقلاب اسلامی بود
امام جمعه سرپل ذهاب نیز گفت: قیام 15 خرداد سرآغاز پیروزی انقلاب اسلامی بود که تشکیل حکومت دینی و اسلامی در آن زمان کلید خورد.
حجت الاسلام جواد فاطمی نسب با تسلیت ایام ارتحال امام خمینی (ره) و گرامیداشت 15 خرداد افزود: قیام 15 خرداد از سه عنصر اصلی خیزش و اراده مردمی ، حضور و رهبری علما و فقها و حضرت امام (ره) و روحیه انقلابی و جهاد و شهادت طلبی مردم برخوردار است.
وی اظهار داشت: مردم در این قیام به رهبری امام (ره) به سمت و سویی رسیدند که از زیر یوغ ظالمان نجات یابند و با همین روحیه شهادت طلبی ، جهاد و خیزش مردمی بود که انقلاب پیروز شد و با رهبری های امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی ، 40 سال است که انقلاب را پیش برده ایم.
امام جمعه سرپل ذهاب گفت: با همین سه عنصر اصلی یعنی حضور مردم و رهبری و همچنین روحیه ایثار و شهادت طلبی بود که رزمندگان اسلام در هشت سال جنگ تحمیلی در برابر نیروهای رژیم بعث عراق به پیروزی رسیدند.
وی اضافه کرد: بعد از جنگ تحمیلی نیز انواع حملات گوناگون از سوی بدخواهان نظام و انقلاب علیه کشورمان از جمله تحریم ، تهدید و ترور صورت گرفت که به برکت رهبری ، حضور و پشتوانه مردمی و روحیه ایثار ، با سرافرازی در برابر همه این ناملایمات ایستادیم و به پیروزی رسیدیم.
وی گفت: امروز نیز ما به برکت حضور رهبری شجاع ، نترس ، دشمن شناس و با بصیرت که تمامی مسایل را ریشه یابی می کنند و نهادینه شدن روحیه ایثار و شهادت طلبی در بین مردم ، شاهد اقتدار و عظمت ایران اسلامی در دنیا هستیم.
وی افزود: امروز جمهوری اسلامی ایران در تمامی مسایل دنیا تاثیرگذار است و همه کشورها اذعان دارند که ایران اسلامی در دنیا حرفی برای گفتن دارد و بسیاری از سناریوها و غائله های منطقه از جمله داعش با حضور موثر این نظام الهی ختم و خنثی شده است.
امام جمعه سرپل ذهاب گفت: به فضل خدا می خواهیم انقلاب بیش از پیش به یک تمدن اسلامی و الگو در دنیا تبدیل شود و برای حرکت در این سمت باید تابع فرامین رهبری باشیم.
حجت الاسلام فاطمی نسب اضافه کرد: تا زمانی که روحیه شهادت طلبی در بین مردم است ، این انقلاب ادامه دارد و نمی توان به این ملت همیشه در صحنه زور گفت.

** قیام سال 42 سرآغاز فصلی نوین در تاریخ معاصر کشورمان
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قصرشیرین هم گفت: سال 1342 اگر چه سرآغاز دور تازه ای از تحولات سیاسی در ایران معاصر است ، اما خود ریشه در وقایع پیشین و به ویژه وقایع ابتدای دهه 1340 شمسی دارد که حرکت به سمت سیاسی شدن روحانیت و امتزاج دین و سیاست در سپهر سیاسی ایران است.
ناهید قمریان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: تا قبل از این تاریخ با وجود حضور مقطعی روحانیت در عرصه تحولات سیاسی - اجتماعی کشور ، فضای کلی حاکم بر حوزه های علمیه و به ویژه دیدگاه مرجعیت، دوری از فضای سیاسی و دخالت نکردن روحانیت در سیاست و حکومت بود و حتی در مواقعی حمایت از شاه و حکومت مستقر را در راستای کمک به توسعه و ترویج دین و امنیت می دیدند.
وی گفت: از این رو از زمان مرجعیت آیت الله حائری تا دوران آقای بروجردی به استثنای ارسال محدود بیانیه های نصیحت گونه به حکومت ، اثری از ورود روحانیت به مسائل سیاسی و حکومتی دیده نمی شود اما با فوت آیت الله بروجردی و زمزمه مرجعیت امام خمینی (ره) فضای حاکم بر حوزه علمیه و روحانیت تغییر می کند.
وی افزود: این حادثه از یک طرف و فشار دولت دمکرات آمریکا برای انجام اصلاحات در ساختار سیاسی و اقتصادی کشورهای جهان سوم از جمله ایران سبب ایجاد تغییرات در فضای داخلی ایران و تشدید جهت گیری های سیاسی امام در قبال مسائل داخلی می شود و از جمله این مسائل لایحه انجمن های ایالتی ولایتی و ماهیت ضد دینی بود که این طرح ها با اعتراض شدید امام خمینی (ره) مواجه و سرمنشاء حوادث دیگری شد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: علاوه بر طرح و تصویب این لایحه غیردینی، جسارت رژیم در توهین به اعتقادات مذهبی مردم در حمله به مدرسه فیضیه قم و نیز در ابتدای سال 42 و آغاز ماه محرم در محدود کردن آیین های عزاداری و التزام روحانیت به سخنرانی نکردن علیه شخص اول مملکت سبب سخنرانی تند و جسورانه امام خمینی (ره) علیه شخص محمدرضا شاه شد که در نهایت عدم تساهل و تحمل رژیم ، منجر به دستگیری امام در بامداد 15 خرداد شد.
قمریان گفت: اتفاقی که شعله خشم مردم مذهبی ایران را برافروخت و به ویژه در شهرهای قم و تهران مردم در قالب دستجات عزاداری و یا فردی به خیابان ها آمدند و برای اولین بار به طور مستقیم علیه ظلم و ستم شاه فریاد سردادند.
وی افزود: اگر چه این تظاهرات توسط رژیم به خون کشیده شد و در پایان روز مردم به خانه هایشان بازگشتند ، اما 15 خرداد 1342 نمایانگر نقش و قدرت دین و جریان های مذهبی در تهییج افکار عمومی و تاثیرگذاری آن در عرصه تحولات سیاسی جامعه ایران است.
وی اضافه کرد که خرداد 42 مصادف با ماه محرم بود و در این ماه احساسات مردم مذهبی ایران به اوج خود رسید و با یادآوری واقعه عاشورا و قیام امام حسین (ع) و درس ها و روایاتی که در طول تاریخ از اهداف این واقعه بازگو شده، روحیه مبارزه جویی در آنها تقویت کرد و در نهایت نیز مردم حاضر به پذیرش سیاست های مذهب زدای حکومت پهلوی نشدند و در حمایت از مرجعیت دینی خود به میدان آمدند.
وی ادامه داد: اگر چه تا قبل از این تاریخ نیز در مقاطع مختلف و حساس مانند قیام تنباکو ، نهضت مشروطه و ملی شدن نفت باز هم شاهد حضور روحانیت در فضای سیاسی جامعه بوده ایم اما سال 42 پس از تقریبا 2 دهه انفعال سیاسی حوزه ها ، شاهد به صحنه آمدن روحانیت هستیم و این بار برخلاف وقایع گذشته که نیروهای مذهبی و غیرمذهبی، جریان های سیاسی و بسیج مردمی را در کنار یکدیگر هدایت می کردند، روحانیت تنها رهبر این قیام عظیم بود که قدرت مذهب و پیشگامی روحانیت را به حکومت وقت نمایاند.
قمریان گفت: قیام 15 خرداد به رهبری امام خمینی (ره) از جمله وقایعی است که برانگیزاننده 2 حس متفاوت در افراد است ، اول اینکه کشته شدن تعداد زیادی از مردم بیگناه باعث تاسف و تاثر شد و از سوی دیگر این بسیج گسترده و غیرقابل پیش بینی مردم در حمایت از امام خمینی (ره) نشان از بین نرفتن روحیه مذهبی مردم در طی سال ها سیاست های مذهب زدایی رژیم پهلوی دارد.
وی افزود: باید گفت که حداقل در طول تاریخ معاصر ، مذهب نقطه حساس جامعه ایران و نیز از کانون های مهم آغاز تحولات بوده است ، جامعه ایران خواه ناخواه یک جامعه سنتی- مذهبی است که عناصر این 2 حوزه در هم تنیده شده است و از این رو هرگاه حکومت ها در جهت مذهب زدایی یا دین ستیزی عمل کردند ، با مقاومت مردم مواجه شدند و در نهایت مردم پیروز این منازعه بوده اند.
وی گفت: قیام 15 خرداد به رهبری امام راحل ، آغازگر تحولی نوین در ایران بود که سرانجام در 22 بهمن سال 57 با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ، مردم ایران به عزت و کرامت رسیدند و حکومت جمهوری اسلامی نیز به الگویی تمام عیار برای تمام آزادیخواهان جهان تبدیل شد.
7079/3012/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.