امروز 22 آوریل مصادف با 2 اردیبهشت روز جهانی زمین پاک است، روزی که مردم می توانند با رفتن به دامان طبیعت قدردان زمین و زیبایی های آن باشند.
به گزارش خبرنگار ایرنا با هجوم زیرگردها، سرنوشت ساکنان مرزنشین شهرستان قصرشیرین طور دیگری رقم خورده و مردم این منطقه باید از هوای پاک و زمین پاک محروم باشند زیرا بیشتر روزهای سال را باید خاکستری ببینند و بر هر جای زمین، در و دیوار که دست بکشند جای انگشتان دستشان به واسطه لایه ای از غبار و خاک می ماند.
بیشتر مرزنشینان قصرشیرین این روزها که اوج زیبایی های دومین ماه از فصل بهار است را باید به واسطه روزهای غبار آلود خانه نشین شوند.
کارمندان دستگاه های اجرایی، دانش آموزان، دانشجویان، بازاریان، کارگران و افرادی که مجبور به بیرون آمدن از منزل به واسطه انجام کارهای روزمره هستند، به واسطه هجوم گرد و خاک سهمشان سرفه، عطسه و حالتی ناخوشایند و در نهایت خاک خوردن است.
این روزها ریه های مردم قصرشیرین از هجوم بی‌امان ریزگردها، خاک آلود و خسته‌ است، گویی دیگر رودخانه الوند در قلب این شهر مرزی مُرده و آبش گل آلود است و نخل های سربلندش نیز دیگر سبز نیستند و زیر خاک ها نمی توانند نفس بکشند.
شاید کسی باورش نشود، خسرو پرویز کاخ معروفش در قصرشیرین را به واسطه آب و هوای بسیار مطبوعش برای شیرین ساخت، اما این روزها قصرشیرین دیگر هوایش شیرین نیست و تنها مزه خاک می دهد.
مردم شهرستان قصرشیرین سال هاست که بحران های مختلفی را پشت سر گذاشته اند و همین پارسال بود که قهر زمین در زلزله 7 و سه دهم ریشتری غرب استان کرمانشاه باعث شد که منازل بسیاری در این منطقه تخریب و آسیب ببیند و همین مساله باعث شد که هنوز هم برخی از مردم این شهرستان شب و روزشان را در کانکس و یا چادرهای اسکان بگذرانند.
اما بحران گرد و غبار هم که چندسالی است قصرشیرین و دیگر مناطق مرزی غرب استان کرمانشاه را گرفتار کرده گویی قصد تمام شدن ندارد و هر روز هم حال هوای این منطقه را بدتر می کند.
گرد و غبار و خاکستری شدن هوای قصرشیرین، شادابی را از دل طبیعت این منطقه گرفته و سلامت روحی و روانی مردم را تهدید می کند.
گویی همه رنگ ها از قصرشیرین رخت بر بسته و مردمان این منطقه تنها با 2 رنگ خاکستری و سرخ آشنا هستند و آن هم ناشی از گرد و خاکی است که بر سر و روی مردمان این منطقه می بارد.
افسردگی، دل مردگی، سردرد و آلرژی های پوستی، تنفسی و هزاران درد و مرض دیگر که از همین ریزگردها نشات می گیرد، حال آینده مردمان این منطقه خواهد بود و از این رو باید برای هوا و زمین این منطقه تدبیر شود.
مردمان این منطقه که هر روز با بحران دست و پنجه نرم می کنند هیچ امتیازی مانند برخورداری از حق نوار مرزی و یا حق بدی آب و هوا ندارند و به ویژه کارکنان دستگاه های اجرایی که مجبورند سر کار حاضر شوند، از این مزایا بی بهره هستند.
اینجا از توزیع شیر و یا ماسک در روزهای غبار خبری نیست و حتی مردم نیز دیگر با طعم تلخ خاک های این منطقه کنار آمده اند و دیگر هراسی از بیماری های مختلف ندارند و بدون هرگونه رعایت امینی در روزهای غبار به کارهای روزمره خود می پردازند.
اینجا خانم های خانه دار نیز باید فعال تر از دیگر زنان ساکن مناطق خوش آب و هوای کشورمان باشند، زیرا نظافت منزل، گردگیری، جار و و شستن گرد و خاک برای چند بار در روز، جزیی از وظایف ذاتی روزانه آن ها شده و دیگر فرصتی برای پرداختن به فعالیت های دیگر را ندارند.
به طور کلی گرد و خاک با مردمان این منطقه عجین شده است، آری اینجا قصرشیرین است و مردمان آن آرزوی هوایی پاک و زمینی پاک را دارند زیرا ریزگردها نه تنها هوا را آلوده کرده بلکه سلامت زمین را نیز تهدید می کنند.

*** هوای قصرشیرین برای دومین روز غبار آلود است
ورود یک توده گرد و غبار که از شامگاه جمعه آسمان قصرشیرین را فرا گرفت، امروز یکشنبه دوم اردیبهشت نیز برای دومین روز متوالی باعث آلودگی هوای منطقه و کاهش دید افقی شده است.
سرپرست اداره هواشناسی قصرشیرین گفت: اکنون دید افقی ناشی از گرد و غبار در این شهرستان به چهار هزار متر کاهش یافته که این میزان 6 هزار متر از حد استاندارد یک هوای سالم (10 هزار متر) کمتر است.
امیر پرویز نجفی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، سرعت وزش باد ثبت شده در این شهرستان را در 24 ساعت گذشته 41 کیلومتر بر ساعت و دمای فعلی هوای قصرشیرین را نیز 23 درجه سانتیگراد بالای صفر و رطوبت موجود در هوا نیز را 42 درصد اعلام کرد.
وی با بیان این که از ابتدای امسال تاکنون این شهرستان 14روز درگیر غبار بوده است، اظهار کرد: روزهای غبار آلود در فروردین 12 و در اردیبهشت نیز تاکنون 2 روز بوده است.
بر اساس نقشه های پیش یابی اداره هواشناسی ناپایداری هوا تا روز پنجشنبه بر جو منطقه حاکم است.
گرد و غبار موجود در هوای منطقه به ویژه نواحی مرزی کشور نتیجه وزش باد شدید در بیابان های عراق است که پس از مدتی وارد آسمان شهرهای مرزی و موجب آلودگی هوای این مناطق و دیگر شهرهای کشور شده است.
شبکه بهداشت و درمان قصرشیرین نیز همانند قبل، از شهروندان به ویژه افراد مسن، کودکان و بیماران قلبی و تنفسی درخواست کرد به علت آلودگی هوا و وجود ریزگردها در آسمان شهر از ورود به فضای باز و آزاد خودداری و در صورت لزوم از ماسک استفاده کنند.
قصرشیرین سه هزار و 600 دانش آموز دارد که در 48 مدرسه شهری و روستایی و 6 مدرسه عشایری در قالب 176 کلاس درس زیرنظر 400 مربی مشغول به تحصیل هستند.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از 27 هزار تن جمعیت و 186 کیلومتر مرز با عراق در چند سال اخیر برخی از روزها، درگیر گرد و غبار و آلودگی هوا ناشی از پدیده ریزگردها بوده است.
7079/3012/3033
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.