به گزارش روز شنبه خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام رحیم جعفری در جریان بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگاران این مرکز اظهار کرد که فرهنگ و هنر حوزه ای گسترده و تاثیرگذار است و نباید دولتی باشد بلکه باید فعالیت های این حوزه را به سمت مشارکت جدی مردم هدایت کرد.
وی معتقد است که مردم باید علاوه بر در دست گرفتن اجرای برنامه های فرهنگی و هنری باید در این حوزه نیز سرمایه گذاری و هزینه کنند.
به اعتقاد او، هر نوع هزینه کردن در حوزه فرهنگ و هنر به عنوان یکی از حوزه های زیربنایی و تاثیرگذار و جذاب، سرمایه گذاری بلند مدت و موثری است و باید افراد متمول جامعه را مجاب کرد در این حوزه سرمایه گذاری کنند.
وی با بیان اینکه فعالیت های فرهنگی دیربازده اما اثرگذار، مهم و زیربنایی است، گفت: ممکن است یکی از دلایل عدم روی آوری مردم به سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ و هنر دیربازدهی و کمتر دیده شدن آن باشد اما باتوجه به اهمیت این حوزه و میزان اثرگذاری بسیار بالای آن به دلیل جذابیت فعالیت ها، از مردم دعوت می کنیم بخشی از سرمایه های خود را به این حوزه سوق دهند.
او همچنین از مردم خواست برای خرید کالاهای فرهنگی هزینه کنند و با این کار خود از هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر حمایت نمایند.

**بودجه 6 میلیارد ریالی استانی فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در ادامه سخنان خود گریزی به اعتبارات و بودجه های این اداره کل زد و گفت: برای تامین بخشی از اعتبارات برنامه های فرهنگی بنا داریم برنامه ها را به صورت مشارکتی با برخی از دستگاه ها از جمله شهرداری و میراث فرهنگی برگزار کنیم.
حجت الاسلام جعفری به برگزاری جلسات متعدد و انعقاد تفاهم نامه هایی با برخی از دستگاه های فرهنگی در استان اشاره کرد و افزود: این جلسات منجر به نتیجه شده و قرار است چندین برنامه فرهنگی با مشارکت ادارات استان برگزار کنیم.
وی با اشاره به اینکه بودجه های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در 2 بخش استانی و ملی تامین می شود، گفت: بودجه استانی سال گذشته این اداره کل 6 میلیارد ریال بود.
وی با بیان اینکه بودجه استانی اداره کل سال گذشته حدود 25 درصد افزایش یافت، افزود: باتوجه به نگاه مثبت و حمایتی مدیریت عالی استان، امیدواریم میزان اعتبارات استانی افزایش یابد.

** 96 یکی از سال های موفق حوزه فرهنگ و هنر بود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه با بیان اینکه چندین رویکرد برای اجرای فعالیت های فرهنگی هنری در استان تعریف کرده ایم، گفت: فعالیت براساس این رویکردها موجب شد که سال گذشته یکی از سال های موفق حوزه فرهنگ و هنر استان باشد.
او شهرستان محوری را یکی از رویکردهای اصلی این اداره کل در اجرای برنامه ها دانست و اظهار کرد: در سال های اخیر حوزه فرهنگ و هنر استان بخصوص در شهرستان ها دچار یک رکود و سکوتی شده بود که با تعریف برنامه ها و کارشناسی کردن آن، سعی کردیم رویدادهای فرهنگی هنری استان را به سمت شهرستان ها ببریم.
او به دیگر رویکردهای این اداره کل نیز اشاره کرد و افزود: رویکردهای علمی و پژوهشی، مردمی بودن و واگذاری امور به بخش غیردولتی از جمله این رویکردها در اجرای برنامه های فرهنگی و هنری است.
حجت الاسلام جعفری با بیان اینکه واگذاری امور فرهنگی و هنری به بخش غیردولتی در سال های گذشته در استان کرمانشاه آنگونه که انتظار می رفت اجرایی نشده بود، گفت: این موضوع در کرمانشاه هنوز خوب جا نیفتاده اما سیاست دولت واگذاری فعالیت های فرهنگی و هنری به بخش خصوصی و مردم است.
او یکی از بخش های موفق فرهنگ و ارشاد اسلامی را واگذاری امور به هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر استان دانست و گفت: اگرچه این واگذاری به صورت 100 درصدی انجام نشده اما به اهالی این حوزه القا کردیم و گفتیم که کارهای اجرایی این حوزه را خودشان انجام بدهند.
وی حمایت و تقویت تشکل ها و انجمن های فرهنگی و هنری را از دیگر برنامه ها دانست و تصریح کرد: از اجرای برنامه های حوزه فرهنگ و هنر از طرف این انجمن ها و تشکل ها استقبال می کنیم و معتقدیم برنامه های این حوزه باید توسط این تشکل ها برگزار شود.
وی همچنین گفت: توجه به شرایط بومی و منطقه ای و مطالباتی که اصحاب فرهنگ و هنر دارند نیز در برنامه ریزی و تدوین برنامه ها اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مد نظر است.
در حوزه شعر و ادبیات و برگزاری محافل، جلسات و جشنواره های این حوزه در سال گذشته قدم های خوبی برداشته شد که به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، این بخش جزو حوزه های فعال استان بود.
وی بخشی از فعالیت ها را مربوط به حوزه دفاع مقدس دانست و به برگزاری جشنواره هایی که در گیلانغرب سرپل ذهاب و دیگر شهرستان اشاره کرد و گفت: تئاتر مرصاد در حوزه دفاع مقدس نیز از جمله برنامه های شاخصی است که امسال برگزار می شود.

**فعالیت یک هزار موسسه و کانون فرهنگی، هنری و قرآنی
بیش از یک هزار مرکز دینی، قرآنی، فرهنگی و هنری دارای مجوز در استان کرمانشاه فعال است که 550 موسسه دینی و قرآنی و مابقی آن فرهنگی و هنری است.
به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه بخش زیادی از برنامه ها و رویدادهای فرهنگی، دینی و هنری استان از طریق این موسسات و کانون ها برگزار می شود.
حجت الاسلام جعفری اظهار کرد که در کنار کمیت برنامه ها، به کیفیت هم توجه ویژه ای داریم و قبل از برنامه ریزی برای اجرای یک برنامه آن را با کارشناسان و متخصصان هر حوزه بازبینی می کنیم.
در استان کرمانشاه که بیش از 24 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد؛ حدود 2 میلیون نفر جمعیت در 14 شهرستان و بیش از 2 هزار و 600 روستا سکونت دارند که از این تعداد نیمی از جمعیت در مرکز استان زندگی می کنند.
این استان بافتی قومی و مذهبی دارد و اقوام کُرد، لک، جاف و ترک و همچنین مذاهب و فرق اهل تسنن، تشییع و اهل حق در این استان سکونت دارند.
استان کرمانشاه همچنین 371 کیلومتر مرز مشترک با 2 بخش کُردنشین و عرب نشین کشور عراق دارد و می توان گفت جزء استان های مهم کشور محسوب می شود.
به دلیل تنوع قومی و مذهبی و وجود خُرده فرهنگ های فراوان از استان کرمانشاه به نام هندوستان ایران نام می برند، کرمانشاه از قدمت و پیشینه تاریخی نیز برخوردار است و سنگ نوشته ها و بناهای تاریخی دوران قبل از اسلام و دیگر دوره های تاریخی نشان از وجود فرهنگ و تمدن در این دیار دارد.
3033/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.