شهریار پاکباز روز پنجشنبه در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی راهکاری مقابله با بیماری های مشترک بین انسان و دام در سرسرای اجتماعات جهاد کشاورزی قصرشیرین به خبرنگار ایرنا افزود: پایش، مراقبت و نظارت بر واحدهای دامی از سوی تیم های مبارزه شبکه دامپزشکی، در تمام واحدهای روستایی و شهری این شهرستان انجام شده است.
به گفته او این اقدامات با همکاری و هم افزایی دستگاه های اجرایی شامل شبکه بهداشت و درمان، محیط زیست، جهاد کشاورزی و بهورزان مراکز بهداشتی شهرستان انجام شده است.
وی اضافه کرد که تاکنون هیچ موردی از ابتلای واحدهای دامی به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در شهرستان قصرشیرین گزارش نشده است.
وی بیان کرد: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی از یک هزار و 709 عامل بیماری زا ، 832 مورد برابر با 49 درصد آن از حیوان به انسان منتقل می شود که شایع ترین عامل آن باکتری، ویروس، انگل و قارچ است.
وی بر لزوم حفظ سلامت و بهداشت و تشخیص زودهنگام و درمان بیماری های مشترک بین انسان و دام تاکید کرد و گفت: شاربن، سالک، تب مالت، آبله گاوی، تب کریمه کنگو و آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از جمله بیماری های مشترک بین انسان و دام است.
رئیس شبکه دامپزشکی قصرشیرین از تهیه و توزیع بروشورهای مرتبط با بیماری های مشترک بین انسان و طیور و همچنین راه های پیشگیری از آن در بین روستائیان، اعضای شورای اسلامی و دهیاران قصرشیرین خبر داد.
پاکباز، همچنین از آغاز مایه کوبی 250 راس دام سنگین علیه بیماری لمپی اسکین (تب کریمه کنگو) و تب برفکی در این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: مایه کوبی دام های سبک و سنگین این شهرستان با مراجعه تیم های دامپزشکی به روستاها به صورت رایگان انجام شده است.
بیماری تب برفکی یا بیماری دهان و پا یک بیماری فوق العاده عفونی و واگیردار در بین دام ها به ویژه نشخوارکنندگان، گاو، گوساله، گوسفند و بز است که به علت وجود تیپ های مختلف ویروسی به اشکال مختلف در بین جمعیت دامی ایجاد و از خسارت بارترین بیماری های دامی در جهان محسوب می شود.
وی گفت: بیماری آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان نیز از نظر بهداشتی و اقتصادی با توجه به بحث تلفات آن، تهدیدی بر صنعت مرغداری محسوب می شود و نیاز است مردم توصیه هایی بهداشتی را در راستای پیشگیری از این بیماری، بیشتر مورد توجه قرار دهند.
پاکباز، از پرورش دهندگان صنعتی طیور و همچنین طیور محلی خواست با رعایت مسائل بهداشتی قرنطینه ای، سلامت مرغداری خود را تضمین کنند.
وی تماس با پرندگان وحشی و پرندگان آبزی آلوده و ضد عفونی نکردن کامل محل نگهداری طیور را از راه های انتقال بیماری آنفلوآنزاری فوق حاد پرندگان ذکر کرد.
وی از پرورش دهندگان طیور خواست، هرگونه تلفات دام و طیور را از طریق تماس با شماره 1512 و یا شماره پیامکی 100010001512 اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه اطلاع دهند.
بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان’H5N1’، ویروسی مشترک بین انسان و طیور است.
انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه‌های پرندگان کشته شده می تواند به این بیماری مبتلا شود.
بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان (HPAI) بین پرندگان و انسان مشترک است و در مواردی به سایر پستانداران نیز از طریق تماس مستقیم و غیرمستقیم با پرنده آلوده منتقل می شود.
شروع ناگهانی تلفات با روند افزایشی، انتشار ناگهانی بیماری، کاهش شدید مصرف دان، بی حالی شدید، افت ناگهانی و شدید تولید تخم مرغ روزانه، علائم تنفسی حاد و سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا از علائم بیماری آنفلوآنزا در طیور و پرندگان است .
شهرستان قصرشیرین با بیش از 27 هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه دارای 30 هزار راس دام سبک و سنگین است.
7079/3033
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.