دکتر صیاد غلامی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به اینکه شهرستان کرمانشاه به واسطه وجود تالاب و سراب های متعدد هرساله در فصل های پاییز و زمستان میزبان پرندگان مهاجر است از این رو انجام اقدام های پایش و بررسی این اماکن ضرورت بیشتری می یابد.
وی افزود: در همین راستا نیز گشت مشترک شبکه دامپزشکی با اداره محیط زیست شهرستان کرمانشاه از تالاب هشیلان و سراب های نیلوفر و یاوری به منظور پایش و بررسی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان انجام شد.
سرپرست شبکه دامپزشکی کرمانشاه با بیان اینکه تا زمان حضور پرندگان مهاجر در این مناطق پایش ها همچنان ادامه دارد، گفت: در این بازدید مشترک پرنده مشکوک یا تلف شده ای مشاهده نشده است.
غلامی با تاکید بر اهمیت مراقبت و پایش از تالاب ها و سراب ها برای کنترل این بیماری، اظهار کرد: در این زمینه همچنین به ساکنان مناطق حاشیه تالاب و سراب های مذکور اطلاعات دقیق در مورد این بیماری و هشدارهای لازم ارائه شده است.
وی همچنین به ساکنان این مناطق نیز توصیه کرد که ضمن ممانعت از تماس طیور بومی با پرندگان وحشی، در صورت مشاهده هرگونه تلفات در طیور مراتب را به نزدیکترین شبکه دامپزشکی و یا از طریق شماره 1512 و یا سامانه پیامکی 100010001512 با کارشاسان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه اطلاع دهند.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه، 19 بهمن امسال وجود سه کانون بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در شهرستان دالاهو را تایید کرد.
دکتر نادر پرور در این ارتباط اظهار کرد که در پی نتایج پایش آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و گزارش وجود تلفات بیماری در شهرستان دالاهو، اکیپ های واکنش سریع دامپزشکی در منطقه حضور یافته و پس از اخد نمونه و تایید بیماری توسط آزمایشگاه مرکزی دامپزشکی، مقررات بهداشتی و قرنطینه ای را تشدید و با همکاری ادارات ذیربط و خود پرورش دهندگان نسبت به معدوم سازی طیور بیمار اقدام کردند.
استان کرمانشاه با حدود سه میلیون راس گوسفند و بز و 200 هزار راس گاو و گوساله یکی از قطب های دامپروری کشور محسوب می شود که از این تعداد حدود یک میلیون و 150هزار راس دام در اختیار عشایر استان قرار دارد.
سالانه 450 هزار تن محصولات دامی در استان تولید می شود که از این میزان حدود 25 هزار تن آن گوشت قرمز و بیش از 300 هزار تن نیز شیر است.
اکنون یک کشتارگاه صنعتی دام در شهر کرمانشاه و 11 کشتارگاه سنتی و 9 کشتارگاه مرغ در در استان فعال است.
بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان'H5N1'، ویروسی مشترک بین انسان و طیور است.
گزارش‌های رسمی مسئولان دولتی چند کشور در آغاز ماه ژوئیه سال 2005 میلادی در باره همه ‌گیری ویروس H5N1 در مرز برخی کشورها به سازمان بهداشت جهانی دام (OIE) اعلام شد و در پایان همان ماه، روسیه و قزاقستان گسترش آنفلوآنزای پرندگان را در کشورهای خود اعلام کردند و گفتند که عامل بیماری، ویروس H5N1 است.
از زمان ارائه نخستین گزارش‌های شیوع این ویروس در طیور موجود در روسیه که دامنه آن تنها بصورت محدود در سیبری بود، این ویروس شروع به گسترش به سمت غرب کرد بطوری که در قزاقستان در چند روستای مجاور مناطق آبی، نخستین شیوع این ویروس رویت شد.
انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه‌های پرندگان کشته شده می تواند به این بیماری مبتلا شود.
آنفلوانزای پرندگان با وجود اینکه شیوع آن به شدت شیوع آنفلوانزای انسانی در بین انسان ها نیست و خیلی سخت از پرنده به انسان منتقل می شود، اما در صورت انتقال درصد تلفات و کشندگی آن بالاست و به همین دلیل، مجامع بین المللی روی کنترل این بیماری خیلی تاکید دارند.
در سال های اخیر، برای کنترل این ویروس خطرناک، توافق هایی میان سه سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد (FAO)، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان بهداشت جهانی دام (OIE) منعقد شده ‌است.
چندی پیش در گزارش رسانه های خارجی اعلام شد، در یک مزرعه پرورش طیور در مکلنبورگ آلمان، بیماری آنفلوآنزای مرغی مشاهده و بلافاصله ستاد بحران تشکیل و بطور همزمان، این بیماری در چند کشور دیگر نیز مشاهده شد.
به گفته برخی کارشناسان، در سال 2014 -2015 صنعت طیور آمریکا بابت بیماری آنفلوانزا 2.3 میلیارد دلار خسارت دید و اگر برای هر کشور دیگری چنین شرایطی پیش آید، از نظر اقتصادی و بهداشتی، دچار زیان های فراوانی خواهد شد.
3033/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.