دکتر ویدا صنیعی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها 2 دلیل عمده مرگ و میر افراد 30 تا 70 سال در استان کرمانشاه محسوب می شود، افزود: تغییر سبک زندگی، داشتن رژیم غذایی ناسالم و افزایش کم تحرکی‌ها از عمده ترین دلایل افزایش بیماری های غیرواگیر است.
او تشکیل کمیته منع تبلیغ کالاهای آسیب رسان به سلامت را راهکاری مفید در جهت پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر به ویژه سرطان عنوان کرد و گفت: باید فرهنگ سازی را از دوران کودکی در خانواده ها آغاز کنیم و تغذیه سالم در دوران کودکی نقش مهمی در پیشگیری از بیماری ‌های غیرواگیر خواهد داشت.
مسئول بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه، سرطان ها را بعد از بیماری های قلبی و عروقی دومین عامل مرگ و میر در ایران دانست و گفت: با حذف عوامل خطر می توان تا 40 درصد از مرگ و میر براثر سرطان ها در کشور جلوگیری کرد.
دکتر صنیعی با بیان اینکه در ایران سالانه حدود 92 هزار مورد جدید سرطان مشاهده می شود، این رقم در استان کرمانشاه را بین 2 هزار و 500 تا سه هزار مورد اعلام کرد.
او بیشترین میزان ابتلای به سرطان در استان کرمانشاه را به ترتیب سرطان های روده بزرگ، خون، معده و پوست ذکر کرد و گفت: نوع سرطان ها در میان مردان و زنان استان متفاوت است.
وی اظهار کرد: در مردان سرطان های معده، لوسمی، مثانه، روده بزرگ و پوست و در زنان نیز پستان، روده بزرگ، پوست و لوسمی بیشترین موارد را تشکیل می دهند.
وی با اشاره به اینکه در طرح تحول نظام سلامت، غربالگری به منظور تشخیص زودهنگام سرطان ها گنجانده شده است، گفت: حذف عوامل خطر مانند مصرف دخانیات، الکل و تغذیه مناسب از مهمترین راهکارهای پیشگیری از سرطان ها است.
او قلیان و سیگار را یکی از عوامل خطر در ابتلا به سرطان دانست و گفت: برخی به غلط تصور می کنند که قلیان ضرر ندارد اما به دلیل رطوبت ناشی از وجود آب بسیار خطرناک و سرطان زا است.
او عفونت ها را نیز از دلایل ابتلا به سرطان دانست و افزود: کنترل عفونت ها به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از جمله سرطان امری ضروری است.
صنیعی سبک زندگی نامناسب، کم تحرکی و رژیم غذایی غلط را از دیگر دلایل ابتلا به سرطان دانست و تاکید کرد که ورزش، تغذیه مناسب، مصرف نکردن فست فودها می تواند به تامین سلامت افراد کمک کند.
استان کرمانشاه 2 میلیون نفر جمعیت دارد که در 31 شهر و 2 هزار و 600 روستا سکونت دارند.
3033/8066 خبرنگار:فرزاد نویدی**انتشار دهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.