9 هزار و 800 شهید، 21 هزار و 600 جانباز و هزار و 800 آزاده تنها اندکی از جانفشانی استان کرمانشاه برای انقلاب اسلامی بوده است.
'سینه ستبر و چهره زیبابی ایران زمین' همپای کل ملت، علیه حکومت ظلم و خفقان طاغوت بپا خاست و برای پیروزی انقلاب 100 شهید تقدیم کرد.
اکنون بی شک مهمترین کار برای زنده نگه داشتن یاد، راه و اهداف عالی شهدا، معرفی، انتقال و تبیین نیکی ها و ارزش های ناب آنان برای نسل هایی است که شهدا و زیستن آنان را از نزدیک درک نکرده اند و البته در معرض هجوم امواج سهمگین فرهنگ های بی‌ریشه و منحط اما با ظاهری زیبا هستند.
اکنون نکته اینجاست که چگونه باید این کار را کرد؟
حجت‌الاسلام هادی عسکری، رئیس بنیاد شهید و ایثارگران استان کرمانشاه که مهمان خبرگزاری ایرنا مرکز کرمانشاه بود، دیدگاه های خود را در این باره بیان کرده و گریزی هم به عملکرد دستگاه متبوعش زده است.
او گفت: فرهنگ دفاع مقدس گنج گرانبهایی است که حتی بسیاری از مروجان آن به ارزش این گنج آگاه نیستند و طبعا تا وقتی که آشنایی کافی با آن وجود نداشته باشد، اتفاقات مثبت بعدی هم نخواهد افتاد.
عسکری، اولین و مهمترین رسالت بنیاد شهید و امور ایثارگران را ترویج و تقویت فرهنگ ایثار و شهادت دانست و گفت که این موضوع نیاز روز جامعه و حلال بسیاری از مشکلات کنونی است.

**ضرورت تغییر شیوه تبلیغ
یکی از مهمترین موانعی که در مسیر ترویج ارزش‌های ناب انقلاب اسلامی و دفاع مقدس وجود دارد، این است که بسیاری از این ارزش ها به درستی و زیبایی تبلیغ و عرضه نمی‌شود و به دست بسیاری از مخاطبان نمی رسد.
به عبارت دیگر دوران تبلیغ یک سویه و مستقیم به سر آمده و لازم است که برای انتقال فرهنگ و ارزش های انقلاب و دفاع مقدس، قالب ها، ابزار و روش های به روز، سریع و موثری به کار گرفته شود.

**کار را باید مردمی کرد
به اعتقاد حجت الاسلام عسکری در این زمینه باید به چند نکته توجه کرد؛ نخست اینکه اقدام های فرهنگی نباید جنبه دولتی پیدا کنند زیرا دولت هرگز در این حوزه مجری خوبی نبوده است اما می ‌تواند یک هدایتگر و ناظر خوب باشد.
او همچنین افزود: تبلیغات و ترویج ارزش های انقلاب باید با محوریت بزرگان و رزمندگان این عرصه صورت گیرد و نیز به یک حرکت مردمی تبدیل و به دست اهل این کار سپرده شود.
عسکری گفت: خروجی این مسیر باید مجاهد پروری باشد به این معنی که ایثار و جهاد در همه شئون زندگی به ویژه بخش اجتماعی آن تسری یابد زیرا ایثار فقط در زمان جنگ معنی پیدا نمی کند و انجام هر خدمت و کمکی به مردم بدون داشتن چشم داشت، به معنی ایثار و جهاد است.
وی همچنین بر ضرورت فعال کردن مساجد برای توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تاکید کرد و افزود: همه شهدا و بزرگان انقلاب و دفاع مقدس در مسجد بزرگ شدند و پرورش پیدا کردند اما متاسفانه اکنون مساجد نقشی در استمرار این مسیر ندارند.
عسگری اظهار کرد: تا زمانی که به دنبال مسابقه ارائه عدد و رقم باشیم به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.

**استقبال از پیشنهاد ایرنا
یکی از موثرترین مسیرها، فضای مجازی و ابزارهای جذاب و پرنفوذ آن است اما به نظر می رسد بنیاد شهید چندان از این فرصت استفاده نمی کند.
خبرنگار ایرنا به رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه پیشنهاد داد که برای ترویج و تقویت فرهنگ ایثار و شهادت در فضای مجازی سرمایه گذاری کند و در نخستین گام اقدام به برگزاری یک 'جشنواره ایده و خلاقیت' با هدف رسیدن به بهترین شیوه ها و ابزارهای تبلیغاتی کند.
پیشنهادی که با استقبال عسکری مواجه شد و او گفت که در جلسه شورای ترویج و تقویت فرهنگ ایثار و شهادت استان کرمانشاه آن را پیگیری می کند.

**فقر محتوا در اخلاق اجتماعی
به گفته عسکری محور کارهای تبلیغی در حوزه ایثار و شهادت باید 'اخلاق اجتماعی' باشد یعنی همان هدفی که همه انبیا برای آن مبعوث شدند.
به باور او اما تاکنون بیشتر اقدام های ترویجی در حوزه اخلاق فردی شهدا صورت گرفته است و کارهای اندکی در بخش اخلاق اجتماعی بوده و این بخش به شدت دچار فقر محتوایی و اقدامات منسجم است.
عسکری بر ضرورت محتواسازی در حوزه اخلاق اجتماعی تاکید کرد و گفت: هر کاری در این زمینه صورت گیرد می‌تواند برای همه انسان‌ها جدا از دین و مذهب الگو قرار گیرد.

**چند مصوبه خوب؛ سریال 13 قسمتی و نظارت بر بودجه
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در بخش دیگری از سخنانش به جلسه دی ماه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان کرمانشاه پرداخت که ریاست آن را استاندار بر عهده دارد و بنیاد شهید هم دبیر این شوراست.
او افزود: در این جلسه بسترهای قانونی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت پیش‌ بینی شد؛ از جمله راهکاری برای هزینه مطلوب 'قانون تخصیص 20 درصد از اعتبارات فرهنگی دستگاه ها برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت'؛ براساس این مصوبه مقرر شد که از سال آینده هزینه این 20 درصد با نظارت شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت صورت بگیرد.
عسکری ساخت سریالی 13 قسمتی برای نوجوانان و جوانان را دیگران مصوبه این نشست عنوان و اضافه کرد: این سریال توسط صدا و سیما و با مشارکت استانداری کرمانشاه تهیه و تا پایان مرداد 97 آماده پخش می‌شود.
آن چنان که او بیان کرد: حمایت از طرح‌های پژوهشی و پایان نامه های دانشگاهی با محوریت ایثار اجتماعی دیگر مصوبه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان کرمانشاه بوده است.

**برنامه های دهه فجر
بیان برنامه‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه بخش دیگری از اظهارات عسکری بود و او در این باره به دیدار خانواده شهدا با امام جمعه کرمانشاه، تجلیل از خانواده ایثارگران، گلباران مزار شهدا همزمان با کل کشور، برگزاری مراسم در گلزار شهدای اهل تسنن پاوه به عنوان نماد کشور، برپایی نمایشگاه عکس شهدا، سرکشی از خانواده شهدا، تعویض پرچم های مزار شهدا، برگزاری مسابقات ورزشی، تجلیل از بانوان ایثارگر، تهیه ویژه نامه شهدای انقلاب و برگزاری یادواره های شهدا اشاره کرد.

**تقدیم 100 شهید کرمانشاهی
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران استان درباره شهدای کرمانشاهی انقلاب اسلامی نیز گفت: این استان 100 شهید تقدیم انقلاب کرده است که کوچکترین آنها پسری هشت ساله به نام ابوالمحسن توسلی بوده و در یکی از راهپیمایی های سال 1357 شهید شده است.
او افزود: کرمانشاه در جریان مبارزات انقلاب هم یک شهید بانو به نام طیبه السادات زمانی دارد که از شهدای شاخص کشوری است.

**رتبه برتر در خدمت رسانی
عسکری همچنین گریزی هم به خدمت رسانی بنیاد شهید و ایثارگران استان کرمانشاه زد و گفت: طبق ارزیابی عملکرد سازمان برنامه و بودجه استان، بنیاد شهید در بین 54 دستگاه استانی در سال 94 رتبه اول و در سال 95 رتبه دوم را کسب کرده است.
او عنوان کرد: تولید آثار چند رسانه ای درباره زندگی نامه شهدا، تهیه 200 مصاحبه در سال 95 با والدین شهدا با هدف ثبت تاریخ شفاهی، انجام بیش از 19 هزار دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران در قالب طرح سپاس، ارائه بیش از حدود 2 هزار و 700 مشاوره تحصیلی، خانوادگی و...، بازسازی بیش از 85 درصد گلزارهای شهدای استان، برگزاری مستمر مسابقات ورزشی در 15 رشته و برگزاری یادواره شهید عراقی و شهدای ترور برای اولین بار در کشور از مهمترین خدمات بنیاد شهید استان به ایثارگران در سال های 95 و 96 بوده است.
عسکری به پیگیری طرح دولت الکترونیک در بنیاد شهید استان کرمانشاه هم اشاره کرد و گفت: اولین بنیادی در کشور بودیم که در سیستم حضور و غیاب و ماموریت ها کاغذ را حذف کردیم.
او همچنین اجرای نظام پیشنهادها در قالب سیستم اتوماسیون و طرح داشبورد مدیریت مصرف انرژی با هدف کاهش مصرف را از دیگر برنامه های بنیاد شهید استان کرمانشاه در راستای تحقق دولت الکترونیک برشمرد.

**خدماتی که به زلزله زده ها ارائه شد
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه به زلزله 7.3 دهم ریشتری 21 آبان در غرب استان هم اشاره کرده و گفت: خدمت رسانی ما به خانواده های شهدا و ایثارگران از همان ساعات اولیه پس از وقوع حادثه به حدود هشت هزار خانواده متاثر از زلزله آغاز شد.
تامین هفت دستگاه آمبولانس، رسیدگی اضطراری به جانبازان قطع نخاعی و 70 درصدی، تامین تجهیزات مورد نیاز ایثارگران با هزینه بیش از 100 میلیون تومان، تهیه نیازهای بهداشتی و درمانی، فعال کردن تشکل‌های ایثارگری و اهدای کانکس، اعزام گروه‌های مددکاری، مهیا کردن مهمانسرا برای اسکان موقت زلزله زدگان، اعزام 10گروه روانشناسی و آغاز ترمیم 89 گلزارشهدای خسارت دیده از مهمترین اقدام های بنیاد شهید در مناطق زلزله زده استان بوده است.
عسگری همچنین گفت: پرداخت بیمه عمر، وام اشتغال، وام مسکن تا سقف 60 میلیون تومان به واجدان شرایط و وام بدون کارمزد صندوق شاهد تا سقف پنج میلیون تومان از دیگر خدماتی بود که به خانواده های شهدا و ایثارگران استان ارائه می شود.
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشت.
استان 2 میلیون نفری کرمانشاه، 9 هزار و 800 شهید تقدیم انقلاب و اسلام کرده است و 32 هزار نفر از حدود سه میلیون نفر جانبازان و خانواده های شهدا، زیرپوشش بنیاد شهید استان کرمانشاه هستند.
7444/8066 خبرنگار:عبدالله الماسی ** انتشاردهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.