انشاالله کولانی روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا افزود: حد نصاب فنی برای سند زمین کشاورزی برحسب استان ها و شهرستان ها براساس نوع زمین های کشاورزی آبی و دیم، باغ آبی و دیم متغییر است.
وی در ادامه حد نصاب فنی برای سند زمین های کشاورزی حوزه شهرستان کرمانشاه را، 6 هکتار برای زمین های کشاورزی آبی، 15 هکتار برای زمین های دیم، باغ آبی سه هکتار و نیم و برای باغ دیم 10 هکتار اعلام کرد.
کولانی تشریح کرد: زمین کشاورزی به فرض آبی 12 هکتاری می تواند به 2 سند 6 هکتاری یا زمین دیم 30 هکتاری دیم به 2 سند 15 هکتاری تقسیم شوند، ولی به صاحب زمین آبی که 9 هکتار داشته باشد اجازه تقسیم داده نمی شود زیرا باقی مانده آن از 6 هکتار، به حد نصاب سند نمی رسد.
کولانی جلوگیری از خرد شدن زمین های کشاورزی به تکه های خیلی کوچک را یک غیرت و حرکت ملی در راستای صیانت از خاک، آب، محیط زیست، کاهش هزینه تولید و امنیت غذایی دانست و گفت: متاسفانه قانون ارث روز به روز زمین های کشاورزی را کوچک می کند و باید فکر اساسی برای آن می شد.
او با بیان اینکه دولت به تمامی مشکلات و ناسازگاری هایی که مردم در طرح تجمیع زمین کشاورزی در یک سند ممکن است داشته باشند، واقف است، گفت: در طرح تجمیع مرزهای زمین های کشاورزی براساس طرح 'UTM' با مقیاس مناسب و حداقل یک دو هزارم به طور دقیق مشخص می شود.
کولانی همچنین گفت: در این طرح برای هر یک از مالکان یک برگ سند فرضی که بتوانند کارهای نقل و انتقال و یا تسهیلات بانکی دریافت کنند در نظر گرفته شده ولی حق تقسیم زمین را به آنها نمی دهد.
وی در ادامه افزود: مالکانی که قصد دارند، قطعه ای از زمین خود را که زیر حد نصاب است بفروشند می توانند به دفاتر اسناد رسمی مراجعه و معامله خود را وکالت ثبتی کنند.
مدیر امور اراضی استان کرمانشاه در ادامه به طرح یکپارچه سازی زمین های کشاورزی اشاره کرد و گفت: در طرح یکپارچه سازی چند کشاورز به صورت داوطلبانه با هم زمین هایشان را به صورت یک قطعه بزرگ و یکسان مدیریت می کنند.
کولانی به اجرای خود جوش یکپارچه سازی کشاورزان سنقری اشاره کرد، گفت: در طرح یکپارچه سازی هزینه تولید، انرژی و آب بسیار کاهش می یابد و کیفیت و کمیت تولید نیز افزایش می یابد.
وی در ادامه به طرح 'کاداستر' به عنوان طرح بسیار مهم حوزه اراضی ملی و کشاورزی اشاره کرد و گفت: هم اکنون این طرح در استان در سه مرحله باغات شهرستان صحنه به مساحت 2 هزار و 500 هکتار و 90 درصد پیشرفت فیزیکی، 2 مرحله 70 و 50 هزار هکتاری در حوزه شهرستان کرمانشاه با متوسط 50 درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست.
کاداستر یا حد نگاری یک نوع نقشه برداری ثبتی است که ارزش حقوقی دارد و براساس مرزهای آن سند مالکیت صادر می شود.
نقشه کاداستر اراضی در شناسایی نوع کشت، خاک، وضعیت آب و مدیریت زمین مؤثر است و با توجه به اینکه 70 درصد از زمین های کشاورزی کشور سند مالیکت ندارد، برای مشخص کردن اراضی دولتی و شخصی و سنددار کردن اراضی به نقشه کاداستر نیاز داریم.
در استان کرمانشاه بیش از 940 هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ وجود دارد که سالانه از این میزان بیش از چهار میلیون تن انواع محصولات کشاورزی برداشت می شود.
3209/8066 خبرنگار:عباداله آذرگون ** انتشاردهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.