به گزارش خبرنگار ایرنا، اکبرسنجابی روز یکشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران که با حضور معاون رییس جمهوری و رییس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران و استاندار کرمانشاه در سرپل ذهاب برگزار شد، افزود: از این تعداد 14 هزار و 228 واحد در شهر و روستاها واحد تعمیری و 12 هزار و 676 واحد نیز تخریبی شناسایی شدند که باید دوباره احداث شوند.
وی بیان کرد: از مجموع واحدهای تخریبی که باید دوباره احداث شوند، پنج هزار و 192 واحد مسکونی در شهر و 6 هزار و 54 واحد مسکونی نیز در مناطق روستایی است.
وی اظهار کرد: تاکنون یک هزار و 800 کانکس اهدایی مردم در بین زلزله زدگان سرپل ذهاب توزیع و نصب شده و بیش از 934 کانکس نیز از سوی قرارگاه خاتم الانبیاء ساخته شد و در اختیار مردم قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: همچنین به همت ارتش، 376 کانکس و با همیاری بنیاد مسکن 70 کانکس در مناطق مختلف شهر سرپل ذهاب در اختیار مردم قرار گرفته است.
فرماندار سرپل ذهاب، روند توزیع کانکس در شهر و روستا را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: سرعت توزیع کانکس در شهر بسیار کند است و با این وضعیت تا پایان زمستان به طول می انجامد که این امر مشکلات و اعتراض گسترده مردمی را به همراه داشته است.
سنجابی، با اشاره به مشکلات موجود در حوزه ارزیابی واحدهای مسکونی روستایی ادامه داد: ارزیابی مجدد واحدهای مسکونی در روستا صورت نمی گیرد و استان اصفهان که معین بازسازی مناطق زلزله است، نسبت به اعتراض های مردمی پیگیری و توجه خاصی ندارد.
وی اظهارکرد: با توجه به پیش بینی ستاد معین اصفهان، عملیات آواربرداری مناطق زلزله زده سرپل ذهاب تا سه ماه آینده به طول می انجامد و به طور قطع با این روند کند، عملیات بازسازی به تابستان موکول می شود که با توجه به گرمای طاقت فرسای این شهرستان گرمسیری و بروز بیماری های مختلف، مشکلات معیشتی برای مردم دو چندان خواهد شد.
وی در ادامه به مشکلات حوزه آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: کلاس های درس 11 مدرسه در شهرستان به صورت پیش ساخته در کانکس ها و چادر راه اندازی شده است و در این بین نبود سامانه گرمایشی، کف پوش موکت و صندلی در کانکس ها و چادرها، به مهمترین دغدغه والدین و دانش آموزان تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: معلمانی که در زلزله دچار آسیب شده اند، توانایی حضور در کلاس درس را ندارند و این امر مشکلات آموزشی سرپل ذهاب را دو چندان کرده است.
این مقام مسئول، قطعی مکرر برق طولانی مدت در شب ها در محله های مختلف شهرستان را از دیگر مشکلات مردم زلزله زده در این فصل سرما عنوان کرد و گفت: وسایل گرمایشی نفت سوزی که هلال احمر توزیع کرده است، از استاندارد لازم برخوردار نیست و باید در این زمینه تدابیر لازم اتخاذ شود.
سنجابی گفت: جهاد کشاورزی در زمینه تامین و توزیع علوفه بین دامداران باید با دقت بیشتری عمل کند تا مشکلات موجود در این بخش نیز رفع شود.
وی با اشاره به ابهام در دستورالعمل امهال 2 ساله وام ها در مناطق زلزله زده و سرگردانی مردم افزود: برخی از بانک ها معتقدند فقط وام به کسانی که واحد مسکونی آنان تخریب شده است، تعلق می گیرد در حالی که باید تمام ساکنان زلزله زده از این امتیاز بهره مند شوند.
وی با بیان این که بانک های عامل در رسیدگی به پرونده های ارجاعی باید سرعت عمل کافی داشته باشند، اظهارداشت: با توجه به تصمیم بنیاد مسکن مبنی بر اینکه در آخرین مرحله به مستاجران به جای تحویل کانکس، پول پرداخت شود، این امر باعث شده مشکلات مستاجران و چادرنشینان ادامه یابد.
فرماندار سرپل ذهاب پیشنهاد داد با هدف رفع مشکلات فراروی، به مستاجران زلزله زده 50 میلیون ریال پول کانکس، 20 میلیون ریال کمک معیشتی و 100 میلیون ریال نیز تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شود.
سنجابی، اختلاف نظر بین یگان های مختلف و نظام وظیفه در امر معافیت سربازان مناطق زلزله زده را از دیگر مشکلات عنوان کرد و خواستار رسیدگی بیشتر به این مصوبه شد.
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه تاکنون 579 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشته است.
این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرده و براساس ارزیابی های صورت گرفته بیش از 84 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیز آسیب کلی و جزئی دیده است.
7079/7399/3012/8066 خبرنگار:سیروس صدیقی چگینی ** انتشاردهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.