به گزارش ایرنا، بهرام بهروش روز یکشنبه در بازید از زورخانه شاه مردان کنگاور، با اشاره به اینکه در حال جمع آوری و فراهم کردن اسناد مورد نیاز برای ثبت جهانی ورزش زوران هست، اظهار داشت: در این زمینه از تمامی محققان و پژوهشگران ورزشی دعوت می کنیم هرگونه اسناد و اطلاعاتی در زمینه این رشته ورزشی قدیمی و ریشه دار دارند به منظور ثبت در اختیار این هیات قرار دهند.
وی با اشاره به این که ورزش پهلوانی زوران باید به نام ایران و استان کرمانشاه ثبت شود، گفت: براین اساس باید نسخ خطی و منابع موجود در این راستا جمع آوری و به مراجع علمی ارسال کنیم.
رئیس هیات ورزش روستایی و بازی های بومی محلی استان کرمانشاه در ادامه به ضرورت این کار برای حفظ ورزش های اصیل و باستانی و پررنگ کردن آنها در جامعه اشاره کرد و گفت: خاستگاه زوران کرمانشاه و شهرستان کنگاور است و ثبت جهانی آن به نام استان می تواند گام مهمی در این راستا باشد.
وی با بیان اینکه به دنبال احداث یک سرسرای ورزشی برای برگزاری مسابقات کشتی زوران در سطح ملی و بین المللی هستیم، افزود: در صورت همکاری و حمایت خیرین و ورزش دوستان کنگاوری این سرسرای ورزشی در کنگاور احداث خواهد شد.
بهروش در ادامه حمایت هیات ورزش روستایی و بازی های بومی محلی استان کرمانشاه از ورزش های باستانی و زورخانه ای را اولویت های خود برشمرد و خاطرنشان کرد: در این راستا یک تخته تاتامی به مساحت 60 متر مربع و به مبلغ 25 میلیون ریال برای تعویض کف گود زورخانه شاه مردان کنگاور اهدا شد.
سابقه ورزش های پهلوانی و زورخانه ای در کنگاور به 60 سال گذشته بر می گردد.هم اکنون حدود 40 نفر در کنگاور بصورت فعال مشغول این ورزش باستانی هستند.
شهرستان کنگاور با جمعیتی افزون بر 76 هزار نفر در 94 کیلومتری شرق کرمانشاه واقع شده و دروازه ورودی این استان غربی است.
8066/7447 خبرنگار:مجید رحمتی ** انتشار دهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.