به گزارش خبرنگار ایرنا، دانشگاهیان استان کرمانشاه همچنین بر این عقیده اند که حضور حداکثری مردم در انتخابات علاوه بر کمک به توسعه و پیشرفت کشور و ایجاد پشتوانه ای محکم برای نامزدهای منتخب، بسیاری از توطئه های خارجی را هم رفع می کند.
در ادامه بخشی از گفتگوهای استادان دانشگاه های استان کرمانشاه را با ایرنا بخوانید:

** اهمیت حضور حداکثری در انتخابات
عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه در باره اهمیت حضور حداکثری در انتخابات گفت: غربی‌ها با تمام ابزار موجود به دنبال ناامید کردن مردم ایران، ایجاد فضای بی اعتمادی و به حداقل رساندن امید با آینده از مسیر انتخابات هستند.
دکتر فرزاد رستمی در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: دشمنان در ابتدا این مسیر را با ابزارهای سخت دنبال کردند اما وقتی جواب نگرفتند، به استفاده از ابزارهای نرم و تبلیغات روی آوردند و اکنون معتقدند که این مسیر تنها راه اثرگذاری بر مردم ایران است.
عضو هیات علمی دانشگاه رازی افزود: با توجه به برخی هنجارهای متمایز جمهوری اسلامی با نظام بین الملل مشارکت مردم در عرصه سیاسی ضامن حفظ امنیت داخلی و منطقه ای کشور است.
رستمی افزود: در جمهوری اسلامی مردم همواره در بزنگاه‌های حساس که البته کم هم نبوده، حضور داشته اند و همین حضور سبب ایجاد مشروعیت سیاسی لازم برای نظام و مانع این شده که همان نگاه موجود به کشورهای منطقه از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس، به ایران هم شکل بگیرد.
به اعتقاد وی، حضور مردم در عرصه های سیاسی کشور یکی از موضوعاتی است که دولتمردان غربی تاکنون در باره آن به جمع‌بندی مشخصی نرسیده اند زیرا ملت ایران با وجود انتقادهای جدی به بسیاری از مسائل همواره در زمان‌های نیاز در صحنه سیاسی حاضر شده است.

**دانشگاهیان با روشنگری، زمینه حضور حداکثری مردم در انتخابات را فراهم کنند
رییس دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه هم گفت: نخبگان دانشگاهی باید با حضور چشمگیر در میدان انتخابات و استفاده از تمام رسانه های موجود به ویژه فضای مجازی، برای ملت روشنگری و اطلاع ‌رسانی کنند و زمینه حضور حداکثری آنان در انتخابات را فراهم نمایند.
بهمن سعیدی پور در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: هرچقدر آحاد مردم آگاه تر، روشن تر و نسبت به مسائل و تحولات کشور بصیرتر باشند، شور و شوق بیشتری در صحنه انتخابات ایجاد می‌شود که در این میان نقش دانشگاهیان کاملاً محسوس است.
رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه عنوان کرد: انتخابات 29 اردیبهشت اهمیت بسیار زیادی هم در بخش داخلی و هم در بعد خارجی دارد که در حوزه داخلی یک تجدید پیمان مجدد با امام و رهبری و قانون اساسی محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه مردم حضور در انتخابات هم وظیفه و هم حق می دانند، ‌گفت: بی شک حضور مردم در انتخابات بیست و نهم اردیبهشت یک حضور حداکثری و پرشور خواهد بود.

** پیش‌بینی مشارکت 70 درصدی مردم در انتخابات
همچنین یک استاد علوم سیاسی با اشاره به اینکه شور و هیجان انتخاباتی در چند روز آخر هفته جاری به اوج می‌رسد و قابل مقایسه با پیش از آن نیست، پیش‌بینی کرد که میزان مشارکت مردم در انتخابات به مرز 70 درصد برسد.
دکتر شهرام فتاحی در گفتگو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اهمیت حضور حداکثری مردم در انتخابات افزود: رهبر انقلاب تاکید کرده اند که حتی کسانی هم که جمهوری اسلامی را قبول ندارند، پای صندوق‌های رای بیایند زیرا تهدیدهای موجود تنها علیه نظام نیست بلکه موجودیت و هویت ایرانیان را هدف گرفته است.
به گفته او، سیستم انتخابات و فرآیند مشارکت در جمهوری اسلامی یک موضوع منحصر بفرد است و حضور حداکثری در آن با مفهوم امنیت ملی و هویت در ارتباط است.
فتاحی منافع و امنیت ملی، میزان صحت و عملیاتی شدن شعارها و وعده‌های نامزدها و صداقت و میزان احترام به شعور مردم را از ملاک های انتخاب نامزد اصلح برشمرد و گفت: با وجود فضای مجازی الان هریک از این مسئولان هر حرفی بزنند یا تصمیمی بگیرند در کسری از دقیقه جزئیات و فرجام آن پیش چشم همه مردم عیان می‌شود.

** انتخابات از مصادیق بارز حقوق شهروندی
استاد دانشگاه های آزاد و پیام نور گیلانغرب نیز در این زمینه گفت: انتخابات مظهر اراده واقعی ملت در تعیین حق سرنوشت خود به عنوان یکی از مصادیق بارز حقوق شهروندی است.
حسین قمری در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: تفکر انتخابات دموکراتیک در راستای توسعه مفهوم انسان خودمختار، اصل آزادی اراده، انتظام و مدیریت جامعه، براساس خواست و نظر مردم شکل گرفته است.
وی اظهار کرد: انتخاباتی که با مشارکت حداکثری مردم انجام می شود، ضامن امنیت ملی کشور است و در واقع با مشارکت گسترده مردم در انتخابات که مشروعیت بخشی، ثبات سیاسی، قاعده مند نمودن تصدی پست های عمومی و کنترل قدرت سیاسی است، تحقق پیدا می کند.
وی بیان کرد: انتخابات در نظام مردم سالاری دینی ما مبتنی بر اصول و قواعدی است که دسته ای از این اصول ارزشی و ماهوی نظیر اصل آزادی سیاسی، عدالت سیاسی، برابری سیاسی، نبود تبعیض، حاکمیت قانون و نظارت همگانی پیروی می کنند و دسته ای دیگر تحت عنوان اصول کارآمدی و رویه ای، ملاک هایی مانند شفاف بودن انتخابات، منصفانه بودن، پاسخگویی و رقابتی بودن را مدنظر قرار می دهند.

** انتخاب نامزدهای صالح می تواند گره از مشکلات بگشاید
اما در زمینه انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا هم نظرات مشابهی وجود دارد.
یکی از اساتید دانشگاه های آزاد اسلامی کرمانشاه در این باره گفت: انتخاب مجرب ترین و صالح ترین نامزدها برای شورای اسلامی شهر می تواند گره از بسیاری مشکلات بگشاید.
سهراب عباسی در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بهترین نوع انتخاب، انتخابی است که با مطالعه و شناخت قبلی صورت گرفته باشد و با درنظر گرفتن سوابق کاندیداها انجام شود.
عباسی ادامه داد: حال اگر این انتخاب درست صورت گرفته باشد و افرادی اصلح به شورا راه یافته باشند می توانند زمینه های توسعه و پیشرفت را فراهم و در غیر این صورت کاری از پیش نخواهد رفت.
وی تصریح کرد: امروزه شهرهای پیشرفته و موفق دنیا شاهد حضور شهرداری توانمند و مسئولان محلی دلسوزی هستند و اگر ما نیز می خواهیم به آن سمت حرکت کنیم باید بتوانیم مسئولان محلی خوبی را در قالب اعضای شورای شهر سرکار بیاوریم.
عباسی گفت: انتخاب براساس تعصبات قومی و قبیله ای یکی از مواردی است که در بیشتر مواقع شاهد آن بوده ایم اما این نوع انتخاب در شرایطی باید صورت گیرد که واقعا شناختی نسبت به سایر نامزدها وجود نداشته باشد و سایرین برنامه های خوبی برای اداره شهر ارائه نکرده باشند.

** انتخاب درست درهای توسعه را باز می کند
همچنین یکی از مدرسان دانشگاه های آزاد و علمی کاربردی کرمانشاه با بیان اینکه انتخابات شوراهای شهر رو روستا از مهمترین انتخاباتی است که مردم در آن شرکت می کنند، گفت: انتخاب افراد اصلح بدون شک درهای توسعه و شکوفایی را به روی مردم باز می کند.
محمدرضا سلیمانی در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: انتخاب اصلح شاید در میان این همه نامزدها کار ساده ای نباشد اما با مقداری تامل در اظهارات کاندیداها و بررسی سوابق و برنامه هایشان می توان بهترین ها را شناسایی و روانه شورای پنجم کرد.
وی گفت: آن دسته از نامزدهایی که با دادن نهار و شام به مردم و وعده های آنچنانی سعی در جمع آوری رای دارند هرگز نمی توانند نماینده خوبی برای مردم در شورا باشند.
وی اظهار کرد: فردی می تواند از حقوق مردم دفاع کند که برنامه مشخصی داشته باشد نه اینکه تنها به صرف وعده و شعار بخواهد وارد شورا شود.
وی ادامه داد: بدون شک اگر فردی توانایی داشته باشد به جای هزینه های گزاف برای جمع کردن رای، باید برنامه های خود را به مردم ارائه کند تا مردم خود در این خصوص تصمیم بگیرند زیرا آنها از شعور سیاسی بالایی برخوردارند.
7444/8066 خبرنگار:عبدالله الماسی ** انتشار دهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.