به گزارش خبرنگار ایرنا، فرامرز اکبری روز شنبه در نخستین گردهمایی روسای تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه در محل فرمانداری قصرشیرین افزود: تلاش ها و رایزنی های زیادی با مسئولان کشور برای بازگشایی مرز خسروی در اربعین امسال شد و در نهایت وزیر کشور دستور تردد زوار در اربعین امسال از مرز خسروی را به استاندار کرمانشاه صادر کرد.
وی ادامه داد: تلاش می کنیم بازگشایی مرز خسروی نه فقط برای ایام اربعین بلکه در طول سال به صورت مداوم باشد.
وی اظهارداشت: تمهیدات لازم برای تردد زوار و پیش بینی امکانات لازم از جمله احداث توقف گاه خودرو و سایر خدمات توسط دستگاه های اجرایی ذیربط در دستور کار است.
وی با بیان این که امکانات و زیرساخت هایی که در شهرستان قصرشیرین وجود دارد در هیچ شهر دیگری نیست، اضافه کرد که وجود مکان های اقامتی مناسب، مهمانسرا و هتل ها و بزرگ ترین پایانه مرزی زمینی خاورمیانه از جمله این زیرساخت ها برای خدمت رسانی مطلوب به زوار عتبات عالیات است.
وی گفت: مردم قصرشیرین از دیرباز مدال افتخار خدمتگزاری به زوار امام حسین را بر گردن داشتند و تلاش می کنیم از این ظرفیت برای تقویت باورهای دینی و مذهب شیعه تلاش شود.
این مقام مسئول گفت: پارسال چهار میلیارد و 30 میلیون ریال اعتبار برای تقویت فرهنگ دینی شامل خانه های عالم، مساجد و هیات های مذهبی قصرشیرین هزینه شد و تلاش می شود با احداث 2 مدرسه علمیه خواهران و برادران در این شهرستان، گام های موثرتری در این زمینه برداشته شود.
اکبری افزود: دولت به دنبال تقویت همه بخش های دینی، اقتصادی و سایر حوزه هاست و از این رو تلاش می شود در این شهرستان مرزی در راستای خدمت به فرهنگ اسلامی قدمی برداریم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کرمانشاه، از آمادگی کامل این نهاد برای برگزاری آیین بزرگ پیاده روی اربعین حسینی در استان خبر داد.
حجت الاسلام اسماعیل قبادی، با توجه به دستور بازگشایی مرز خسروی در سال جدید برای اربعین، در مجموع 170 روحانی برای انجام کارهای فرهنگی در نظر گرفته شده است.
وی اظهارکرد: شهرستان مرزی قصرشیرین از دیرباز محل تردد زوار عتبات عالیات بوده و امید است آیین بزرگ پیاده روی اربعین حسینی با شکوه خاصی در استان کرمانشاه برگزار شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کرمانشاه بیان کرد: مهم ترین اقدام ما در سال جدید همکاری همه جانبه با مسئولان استان در برگزاری آیین اربعین است و برای این کار تقویت اعزام مبلغ، رسیدگی به امور مساجد از نظر فرهنگی و توجیه هیات های مذهبی در دستور کار است.
حجت الاسلام قبادی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به در پیش بودن سنت حسنه اعتکاف، افزود: اعتکاف از برکات دین اسلام برای جمهوری اسلامی است و تبلیغات اسلامی در این زمینه تمام تلاش خود را بکار خواهد گرفت تا از این ظرفیت بزرگ مذهبی به بهترین نحو ممکن استفاده شود.
امام جمعه قصرشیرین هم در این نشست با اشاره به اینکه وحدت بین فرقه های مختلف مذهبی در این شهرستان زبانزد است، گفت: با توجه به تنوع قومی و دینی، وحدت خاصی در بین مردم این شهرستان مرزی وجود دارد که این مهم از برکات نظام جمهوری اسلامی است.
حجت الاسلام علی ملکی خاطرنشان کرد: تاکید رهبر معظم انقلاب بر تقویت امور فرهنگی به عنوان پایه های این نظام است و باید با تلاشی مضاعف در مسیر تحقق منویات معظم له حرکت کنیم.
وی افزود: باید در شهرستان مرزی قصرشیرین علاوه بر صادرات کالا، صادرات فرهنگی هم مورد توجه قرار گیرد و از ورود فرهنگ غربی جلوگیری شود که لازمه آن تقویت مساجد و توجه به مسایل فرهنگی با تبلیغ دین است.
با پیگیری مسئولان استان کرمانشاه، با ابلاغ نامه ای از سوی وزارت کشور مبنی بر بازگشایی مرز خسروی در 28 اسفند 93 به استانداری کرمانشاه، اکنون این مرز رسمی و بین المللی بازگشایی شده ولی به دلیل مسایل امنیتی داخل عراق، این مرز به روی زوار ایرانی بسته است.
مرز رسمی خسروی هفدهم خرداد سال 92 به دنبال وقوع حادثه تروریستی در مسیر تردد زوار ایرانی در آن سوی مرز که به شهادت 14 نفر و مجروح شدن 44 زایر ایرانی منجر شد، مسدود شده است.
شهرستان قصرشیرین دارای 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با 322 اتاق و یک هزار و 200 تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه 80 ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت کنند.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست که این مرز رسمی تا بغداد پایتخت کشور عراق 190، نجف 380، کربلا 300، کاظمین 203 و تا سامرا 326 کیلومتر فاصله دارد.
عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال 77 در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال 81 با 75 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با 27 هزار تن جمعیت، بیش از 186 کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، 2 مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز خسروی در 20 کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.
7079/3012/8066 خبرنگار:نازنین باباخانی ** انتشاردهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.