به گزارش خبرنگار ایرنا؛ کرمعلی قندالی روز پنجشنبه در جمع فرمانداران شهرستان های قصرشیرین، سرپل ذهاب، گیلانغرب و دالاهو و سران ایلات و طوایف عشار منطقه غرب کشور در منطقه قشلاقی سد تنگه حمام در منطقه صفر مرزی قصرشیرین، افزود: جمعیت عشایری در مجموع یک میلیون و 200 هزار نفر را شامل می شود که این تعداد 1.7 درصد جمعیت کشور است.
وی با بیان این که جمعیت عشایری کشور همچنین تولید 35 درصد صنایع دستی کشور را به خود اختصاص داده اند، گفت: اکنون 35 میلیون هکتار مرتع در اختیار جمعیت عشایر کشور است که این افراد به عنوان حامیان اصلی منابع طبیعی و محیط زیست مشغول فعالیتند و این امر ثابت شده هر جا که عشایر وجود دارد، عرصه های ملی از تخریب در امان مانده اند.
وی با اشاره به تشکیل شورای عشایر کشور، اظهار کرد: در سال 93 نخستین جلسه این شورا تشکیل شد و امیدواریم با استمرار جلسه ها، شاهد خروجی و مصوبه های خوبی برای عشایر کشور باشیم.
رییس سازمان امور عشایری کشور اضافه کرد که تاکنون 2 هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار از محل ماده 12 با سود چهار درصد و ضمانت زنجیره ای با بازپرداخت پنج ساله به عشایر کشور پرداخت شد که سهم استان کرمانشاه از این میزان 60 میلیارد ریال است.
قندالی همچنین از تامین و تخصیص هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه منابع ملی برای خدمات رسانی به عشایر کشور خبرداد و گفت: سهم استان کرمانشاه از این مبلغ 100 میلیارد ریال است.
وی ادامه داد: در مجموع در 2 سال گذشته، 160 میلیارد ریال اعتبار برای عشایر استان کرمانشاه در بخش های مختلف هزینه شده است.
وی گفت: در برنامه ششم توسعه قرار است سالیانه 2 هزار میلیارد ریال اعتبار از محل مالیات ارزش افزوده برای ایجاد سرمایه گذاری به جمعیت عشایری کشور اختصاص یابد.
او در ادامه از تامین 100 هزار تن علوفه برای دام های عشایر کشور خبر داد و گفت: این علوفه با پیش پرداخت 30 درصد هزینه در بین عشایر توزیع می شود و بقیه مبلغ نیز در مدت 6ماه از عشایر دریافت می شود.
عشایر استان کرمانشاه با داشتن یک میلیون و 500 هزار راس دام، سالیانه 39 هزار تن فرآورده های دامی تولید می کنند که 30 درصد نیاز استان را شامل می شود.
عشایر استان کرمانشاه 14 هزار و 109 خانوار با جمعیت 80 هزار تن متشکل از 14 ایل را شامل می شوند که سالیانه با تولید بیش از هزار تن گوشت قرمز، 24 هزار و 500 تن شیر، 600 تن روغن حیوانی و افزون بر هزار و 630 تُن انواع الیاف دامی نقش به سزایی در تولید فرآورده های دامی و اقتصاد دارند.
7079/3012/3033 خبرنگار:نازنین باباخانی **انتشار دهنده:فرزاد نویدی

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.