«هوشنگ بازوند» روز جمعه به مناسبت گرامیداشت مقام معلم در نشست مجازی با بیش از ۲۰۰ عضو هیات علمی دانشگاه های استان کرمانشاه افزود: دولت ۲۳ هزار میلیارد تومان نقدینگی به آسیبدیدگان کمک کرده است و با آزادسازی سهام عدالت و احتمال فروش این سهام نقدینگی بیشتری به دست مردم میرسد.
او این حجم نقدینگی را زنگ خطری برای افزایش زیاد تورم در چند ماه آینده اعلام کرد.
به گفته او ۱۱ هزار نفر در استان تقاضای دریافت بیمه بیکاری داشتهاند که هفت هزار نفر واحد شرایط دریافت هستند.
وی با اشاره به مجموعه نگرانیها بابت چالشهای پیش رو در دوران پساکرونا گفت: اساتید دانشگاه باید با بدنه اجرایی و مدیریتی ارتباط داشته باشند و در جلسات تخصصی شرکت کنند.
کرمانشاه نیاز به سالانه ۲۰هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری دارد
استاندار کرمانشاه در ادامه لازمه رسیدن به میانگین بیکاری کشور را سرمایهگذاری سالیانه ۲۰ هزار میلیارد تومان در استان بیان کرد و افزود: جذب این حجم سرمایه گذاری در استان به راحتی امکان پذیر نیست چرا که از یک طرف دولت امکان انجام این کار را ندارد و از طرفی درصد قابل توجهی از جمعیت ۲ میلیون نفری استان سرانه درآمدی پایینی دارند.
وی نرخ بالای بیکاری را نشان دهنده همین سرانه پایین درآمدی در استان دانست و گفت: در زمینه جذب تسهیلات بانکی عملکردمان خوب بوده اما نتوانسته ایم در ۲ سال گذشته از بازار سرمایه به خوبی استفاده کنیم.
به گفته بازوند سال ۹۸ مبلغ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات چهار درصد در استان پرداخت شده است.
اما به گفته او با اینکه ۲ هزار میلیارد تومان نقدینگی در بازار سرمایه وجود دارد نتوانسته ایم در این زمینه موفق باشیم.
او استقبال مردم در خرید سهام شستا را نمونه این بازار سرمایه دانست و افزود: اساتید دانشگاه استان باید در زمینه برطرف کردن موانع جذب این جریان سیال که بیشتر جنبه نرم افزاری دارد، کمک کنند.
آیین نامه ۲۸۰۰ساختمان بازنگری شود
استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به زلزله آبان ۹۶ کرمانشاه گفت: انتظار داریم اساتید دانشگاه های رازی و صنعتی نسبت به ویرایش آیین نامه ۲۸۰۰ پیش قدم شوند.
آنچنان که بازوند اشاره کرد: برخی از موارد آیین نامه ۲۸۰۰ در گذشته مجاز شناخته شده اند که باید اصلاح و سازندگان نسبت به رعایت آنها مکلف شوند.
او نمونه مشکل به وجود آمده در نتیجه این موضوع را تخریب بیمارستان اسلام آبادغرب با وجود فاصله ۱۰۰ کیلومتری از کانون زلزله دانست و گفت: این آیین نامه به پیمانکار بیمارستان اختیار استفاده کردن یا نکردن از دیوار برشی در قسمت هایی از ساختمان را داده بود در حالی که باید نسبت به استفاده از دیوار برشی مکلف می شد.
بازوند تاکید کرد: اگر حتی ۶۵ درصد آیین نامه ۲۸۰۰ در ساختمان ها رعایت میشد خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی در زلزله به بار نمی آمد.
طرح تحول سلامت به کنترل کرونا کمک کرد
استاندار کرمانشاه در ادامه یکی از عوامل اصلی کمک به کنترل کرونا را ایجاد زیرساخت ها در نتیجه اجرایی کردن طرح تحول سلامت باوجود مخالفت های منتقدان در زمان اجرای این طرح بیان کرد.
هرچند وی تاکید کرد: با اینکه وضعیت بهتر به نظر می رسد اما باید مردم خودشان را برای زندگی طولانی مدت با کرونا آماده کنند و اگر مسائل بهداشتی رعایت نشود دوباره شاهد اوجگیری آن خواهیم بود.
او همچنین با اشاره به زحمات دانشگاه علوم پزشکی در ایام مبارزه با کرونا، در خصوص پیشنهاد افزایش حقوق اعضای هیات علمی فرصت را برای طرح در ستاد ملی مبارزه با کرونا مناسب دانست.
استاندار کرمانشاه در ادامه از همکاری ۸۰ درصدی مردم در مبارزه با کرونا گفت و افزود: از آنجایی که مدیریت این بیماری توسط خود مردم انجام شد طبیعی است ۲۰ درصد از مردم موارد بهداشتی را رعایت نکنند.
بازوند بیان داشت: ساختار نظام ما به گونه ای نیست که با مردم برخورد شود در حالی که در برخی کشورها علت پایین بودن آمار کرونا اجازه نداشتن مردم برای خروج از خانه بوده و این کار به صورت قهری انجام می شده است.
وی همچنین با اشاره به دغدغه نظام نسبت به معیشت مردم بیان داشت: بعد از بیانات رهبر انقلاب رزمایش گسترده ای به نمایش درآمد که در نتیجه آن ۵۸ میلیارد تومان کمک مردمی جمع آوری و در قالب خرید کالا برای نیازمندان هزینه خواهد شد.
استاندار کرمانشاه در پایان نسبت به دغدغه یکی از اساتید در خصوص کاهش مشارکت سیاسی در انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز گفت: این موضوع با جدیت آسیب شناسی خواهد شد.
بازوند همچنین در پاسخ به انتقاد یکی از اساتید در خصوص لزوم استقلال دانشگاه ها نیز گفت: متاسفانه سایه سیاست در انتصاب ها وجود دارد و روسای دانشگاه ها برای انتخاب زیرمجموعه خودشان تحت فشار قرار میگیرند.
وی ارتباط نداشتن دانشگاه ها با بدنه اجرایی را موجب کند شدن سرعت توسعه دانست.
اکنون حدود ۱۰۰هزار دانشجو در بیش از ۱۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی در استان کرمانشاه مشغول به تحصیل هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: از دیروز تا امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۰۰۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و در مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۹۵۶۴۶ نفر رسید.
کیانوش جهانپور افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و در مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۰۹۱ نفر رسید.
او گفت: خوشبختانه تا کنون ۷۶۳۱۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند و ۲۸۹۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.