هوشنگ بازوند در این سفر روند عملیات اجرایی طرح جامع مرز رسمی پرویزخان و صادرات از مرز رسمی پرویزخان را  از نزدیک بازدید و مورد بررسی قرار داد.

فرماندار قصرشیرین به ایرنا گفت: این بازدید به منظور بررسی و تصمیم گیری در راستای تسهیل در امر صادرات و مبادلات تجاری و روند اجرایی طرح جامع پرویزخان صورت گرفته است.

مرادعلی تاتار افزود: طرح جامع مرز رسمی پرویزخان بزرگترین طرح گمرک ایران از نظر ارزش ریالی است، که طی ۲ مرحله انجام می شود و عملیات اجرایی مرحله اول آن با بیش از ۳۵ میلیارد تومان در حال اجرا است.

وی اظهارداشت: طرح جامع پرویزخان شامل ساختمان گمرک، محوطه سازی، سردخانه، انبار، پارکینگ، محل استقرار تجار و محل ترانزیت سوخت و همچنین امکانات رفاهی و محل استقرار تجار و فعالان در مرز است و اجرای کامل آن تا سه سال طول می کشد.

فرماندار قصرشیرین گفت: با وجود شیوع ویروس کرونا و بحرانی که کشور با آن مواجه است در فروردین ماه امسال در مجموع ۱۱۷ میلیون دلار کالا از مرز رسمی پرویزخان به عراق صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۸ درصد رشد داشته است.

نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: مرز رسمی پرویزخان با اختصاص ۵۴ درصد صادرات غیرنفتی کشورمان به عراق نقشی مهم در رونق اقتصاد ملی دارد که این کارکرد اهمیت راهبردی آن را در کشور نشان می‌دهد.

وی اظهار داشت: هم اکنون روزانه ۸۰۰ تا یک هزار دستگاه کامیون کالای صادراتی از پرویزخان به عراق صادر می شود که با توجه به تعطیلی سایر مرزهای کشورمان با عراق سرریز بارهای سایر مرزها از این معبر به عراق صادر می شود.

او گفت: این مرز بین‌ المللی به منظور صادرات و مبادلات تجاری با عراق به صورت شبانه‌روزی فعال و اقدام‌های بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا در این مرز نیز به طور مستمر انجام می‌شود.

وی ادامه داد: با وجود بحران کرونا خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته مشکلی در مرز رسمی پرویزخان از نظر ابتلای به این بیماری نداشته ایم.

شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار تن جمعیت، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام می شود.
 کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان به اقلیم کردستان عراق و کالاهای صادر شده از مرز خسروی به حوزه حکومت مرکزی عراق (بخش مرکزی) صادر می شود.
همچنین روزانه به طور میانگین ۶۰۰ دستگاه تانکر سوخت رسان عراقی و ایرانی از مبدا اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان، وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شود.  

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.