«نوربخش حاتمی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه دامداران و مرغداران در بحران شیوع ویروس کرونا آسیب جدی دیده‌اند، افزود: باتوجه به تعطیلی رستوران‌ها، غذاخوری‌ها، هتل‌ها و برگزار نشدن آیین ها مصرف گوشت مرغ به شدت کاهش یافته است.

او گفت: مرغداران به ازای هر کیلوگرم مرغ حدود ۲ هزار تومان ضرر کرده اند که این مبلغ باید جبران شود.

وی با بیان اینکه مرغداری‌ها و دامداری‌ها در ۲ ماه اخیر در تامین نهاده‌ها، حمل و نقل، فروش گوشت و شیر با مشکلات فراوانی روبرو بودند، اظهار داشت: باتوجه به توقف صادرات دام و افزایش قیمت نهاده‌ها ضرور و زیان دامداران بیشتر شده است.

وی همچنین گلخانه‌ها را از دیگر واحدهای متضرر بر اثر شیوع ویروس کرونا دانست و گفت: بیشتر ضرر به واحدهای گلخانه‌ای پرورش گل‌های زینتی به دلیل پایین آمدن قیمت‌ها وارد شده است.

یارانه و تسهیلات پیشنهاد ما برای جبران خسارت

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه سخنانش با بیان اینکه چندین پیشنهاد به استاندار کرمانشاه و وزارت جهاد کشاورزی برای جبران خسارات وارده به بخش دامداری و مرغداری استان داده‌ایم، گفت: یکی از پیشنهادات ما پرداخت ۲ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم مرغ به مرغداران است که اگر این مبلغ در اختیار آنها قرار داده نشود دیگر قادر به تولید مرغ نیستند.

حاتمی همچنین دیگر پیشنهاد سازمان جهاد کشاورزی استان را پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش ارزان قیمت به دامداران و مرغداران دانست و افزود: پیشنهاد دیگر ما این است که نهاده با ارز دولتی در اختیار این واحدها قرار گیرد.

وی دیگر پیشنهاد را مجازکردن صادرات شیر خشک برای کاهش ضررهای گاوداری های استان دانست.

رییس جهاد کشاورزی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه میزان تولید مرغ در استان بالا و مصرف آن کاهش یافته است، گفت: سازمان جهاد کشاورزی خرید دولتی مرغ را آغاز کرده و مابین ۱۰ تا ۱۴ هزار تن را خریداری می‌کنیم.

وی با بیان اینکه اکنون مرغ به قیمت حدود ۱۱ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد، گفت: قیمت مرغ اکنون درب مرغداری به ازای هر کیلوگرم ۶ تا ۶ هزار و ۵۰۰ تومان است که قیمت بسیار پایینی است و باید این قیمت به ازای هر کیلوگرم در درب مرغداری به هشت تا هشت هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یابد تا مرغداران متضرر نشوند.

وی اضافه کرد که دولت سال گذشته قیمت هر کیلوگرم مرغ را ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان تصویب کرد که نرخ فعلی پایین‌تر از قیمت مصوب است.

تولید سالانه ۱۱۴ هزار تن گوشت قرمز و مرغ در کرمانشاه

در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.

استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.

در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.

در این استان همچنین ۲۵ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.

سالانه بیش از ۷۴هزار تن گوشت مرغ، ۴۰ هزار تن گوشت قرمز و ۳۵۰ هزار تن شیر تولید می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.